Διατροφή & Ευεξία

Τροφές για ενίσχυση ανοσοποιητικού & τρόποι θωράκισης

Η αμυντική λειτουργία του οργανισμού μας υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας. Ανακαλύπτουμε ποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μαθαίνουμε πώς να θωρακιζόμαστε στην αρχή της νέας σεζόν, ώστε να είμαστε «ετοιμοπόλεμοι» ενάντια στα κρυολογήματα του φθινοπώρου.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C

Δεν θεωρείται τυχαία η βιταμίνη της αντιοξείδωσης. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προάγουν το οξειδωτικό στρες το οποίο σχετίζεται με φλεγμονές στον οργανισμό. Επίσης, τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών που επίσης διαθέτουν αντιοξειδωτική δράση.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Οι γνωστές μας πιπεριές-κέρατο έχουν σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητά σε βιταμίνη C απ’ ό, τι τα εσπεριδοειδή

ΜΟΥΡΑ ΩΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΣΗΣ

Βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλλα, goji berries, acai berries, ή και οι φράουλες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία… όλα τα είδη μούρων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ευνοούν την καλή υγεία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΛΑΧΑΝΟ ΩΣ «ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Αυτά που στη βοτανολογία ονομάζονται σταυρανθή λαχανικά περιέχουν σε υψηλά ποσοστά Βιταμίνη C και Ε αλλά και γλυκοσινολάτες, ουσίες που δίνουν έντονη γεύση στα συγκεκριμένα λαχανικά και προστατεύουν τον οργανισμό από σημαντικές παθήσεις.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ

Το αγαπημένο μας σπανάκι είναι γνωστό ως πλούσια πηγή σιδήρου αλλά διαθέτει το αντιοξειδωτικό λουτεΐνη με ωφέλιμη δράση ενάντια σε φλεγμονώδεις διεργασίες.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΕΛΗΝΙΟ

Το Σελήνιο1 είναι αντιοξειδωτικό για την πρόληψη του οξειδωτικού stress και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ Ω3

Ακόμα μία από τις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Το λιπαρό ψάρι και κυρίως η σαρδέλα, η ρέγγα, το σκουμπρί, η πέστροφα και ο σολομός περιέχουν τα περίφημα Ω3 λιπαρά οξέα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Νυχτερινή Εφίδρωση: Αιτίες που δεν Οφείλονται στη Ζέστη το Καλοκαίρι

Ειδικά τα στρείδια, αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές ψευδαργύρου ο οποίος συμβάλλει2 στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

ΣΚΟΡΔΟ ΓΙΑ ΓΕΡΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ

Μπορεί να μην ευνοεί τη φρέσκια αναπνοή αλλά ευνοεί την καλή υγεία του αναπνευστικού.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΩΣ ΙΣΧΥΡΑ «ΟΠΛΑ» ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΣΗΣ

Η κουρκουμίνη που περιέχει ο κουρκουμάς έχει μοναδικές ιδιότητες καταπολέμησης του οξειδωτικού στρες ενώ το τζίντζερ περιέχει βιταμίνη C και ωφέλιμα μέταλλα ενάντια στις φλεγμονές του οργανισμού.

 

Και τελικά; Τρώμε αντιοξειδωτικές τροφές και ξεχνάμε το οξειδωτικό στρες;

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αν αναλογιστούμε πως ο οργανισμός μας μας έχει εξαιρετικά σύνθετες λειτουργίες. Για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού, οι παραπάνω τροφές χρειάζεται να καταναλώνονται συχνά και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής ή μίας δίαιτας αποδεδειγμένα ωφέλιμης επιστημονικά για την καλή υγεία του οργανισμού3 όπως είναι η Μεσογειακή. Στην περίπτωση που χρειαστεί συνεπικουρικά με την ισορροπημένη μας διατροφή μία ενισχυτική βοήθεια του οργανισμού για την καλή άμυνά του, υπάρχει η επιλογή των συμπληρωμάτων διατροφής. To Immuno, συμπλήρωμα διατροφής* για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος περιέχει Βιταμίνη D3 2000 IU –Echinacea 100mg – Σελήνιο 55μg – Ψευδάργυρο 10mg. Βασίζεται στην καινοτόμο Τεχνολογία Efycaps® όπου 1 «έξυπνη» μικροκάψουλα περιέχει 4 ταμπλέτες που αποδεσμεύονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και θέσεις στο πεπτικό σύστημα, ακολουθώντας τον ρυθμό απορρόφησης του οργανισμού και τον χρόνο μέγιστης χρήσης. Το αποτέλεσμα της πρωτοποριακής αυτής Τεχνολογίας είναι να προσφέρει κάθε συστατικό μέγιστη αποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα α) διατηρεί αναλλοίωτη τη σύνθεσή του β)  έχει υψηλό βαθμό απορρόφησης στον οργανισμό (υψηλή βιοδιαθεσιμότητα) και γ) συνδυάζεται σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα συστατικά ώστε αθροιστικά να προσφέρουν προστιθέμενο όφελος στον οργανισμό.

 

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Χρειάζεται και ένας τρόπος ζωής που ενισχύει το  ανοσοποιητικό και την ευρωστία του οργανισμού και περιλαμβάνει:

  • Άθληση
  • Αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ
  • Διατήρηση υγιούς βάρους
  • Αποφυγή έντονου στρες
  • Καλή ξεκούραση

Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει το αντιοξειδωτικό μενού και η συμπληρωματική βοήθεια αυτού, ακολουθούμε έναν τρόπο ζωής που θωρακίζει γενικά τον οργανισμό μας και του χαρίζουμε την άμυνα που θα διατηρήσει την ευεξία του.

 

  1. EFSA Journal 2010 (ID 410,1292,1750)
  2. EFSA Journal 2014
  3. Health Benefits of Mediterranean Diet, Daniela Martini Published online 2019 Aug 5. doi: 3390/nu11081802, National Library of Medicine, Harvard University, Diet Review: Mediterranean Diet, Mediterranean Diet and its Benefits on Health and Mental Health: A Literature Review July 2020Clinical Practice and Epidemiology in Mental Health 16(1):156-164 16(1):156-164DOI:10.2174/1745017902016010156, Research Gate.
  4. .Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσια δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένη δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ 115400/01.11.2022. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 104 37, Αθήνα, 210 5246900 Διατροφικές τιμές αναφοράς στον Διατροφικό Πίνακα: 1000% ΔΤΑ. Οι ΔΤΑ καθορίζονται από τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011

 

Frezyderm Team

Recent Posts

Εύκολο καθημερινό μακιγιάζ: 3+1 συμβουλές από τη Frezyderm

Πόσο συχνά θέλουμε να είμαστε περιποιημένες στο γραφείο, στη σχολή, στην καθημερινή βόλτα αλλά δεν…

3 days ago

Ψαλίδα μαλλιών: Αντιμετώπιση για υγιή & λαμπερά μαλλιά

Τρίχα που «ανοίγει» και «σπάει» κατά τόπους και κυρίως στις άκρες;  H ψαλίδα εμφανίζεται συχνά…

5 days ago

Φροντίδα ευαίσθητης περιοχής: 4+1 συνήθειες προς αποφυγή

Παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι η ευαίσθητη περιοχή έχει ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες λόγω της φυσιολογίας…

1 week ago

Ενυδάτωση επιδερμίδας και μετά το καλοκαίρι

Μπορεί να ξέρουμε ότι μετά την έντονη έκθεση στον ήλιο για παρατεταμένο διάστημα η επιδερμίδα…

2 weeks ago

Εμμηνόπαυση & ουρογεννητικό σύνδρομο

Πρόκειται για μία χρόνια και εξελισσόμενη πάθηση που αφορά στα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας…

2 weeks ago

Προστασία δέρματος από τον ήλιο & αποκατάσταση

Τις καυτές αυτές μέρες του καλοκαιριού, το δέρμα διψά και την ώρα που είναι εκτεθειμένο…

2 months ago