Περιποίηση Προσώπου

Φροντίδα δέρματος: Ποιες είναι οι απειλές & τι να προσέξουμε

Ο πρώτος όρος που έχει αλλάξει σε σχέση με τις αντιγηραντικές ανάγκες του δέρματός μας είναι ο ίδιος ο όρος… της γήρανσης. Τη σημερινή εποχή, η γήρανση αποκτά πολλαπλές μορφές και διαθέτει πιο ενισχυμένη επίδραση στο δέρμα, επισπεύδοντας και εντείνοντας τα σημάδια φθοράς του.

Ποιες είναι τρεις μορφές γήρανσης και σε τι βαθμό «απειλούν» το δέρμα μας;

Χρονογήρανση

Είναι η αναμενόμενη μορφή γήρανσης που προκύπτει φυσιολογικά, ως αποτέλεσμα της βιολογικής γήρανσης του οργανισμού, που επιφέρει και επιβράδυνση στον μεταβολισμό του δέρματος. Τα αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται, το δέρμα αρχίζει να χάνει το δίκτυο υποστήριξής του και εμφανίζονται  ρυτίδες, χαλάρωση και απώλεια περιγράμματος. Προφανώς η χρονογήρανση είναι μία διαδικασία αδύνατον να αποφευχθεί -και δεν θέλουμε και να αποφευχθεί, εφόσον αποτελεί ένδειξη ότι τα κύτταρα του δέρματος μας είναι ζωντανά! Επιπλέον, το γεγονός ότι σχετίζεται με κληρονομικούς παράγοντες κάνει την «πρόβλεψη των σημαδιών» της λίγο πιο δύσκολη.

 

Φωτογήρανση

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, είναι η διαδικασία της γήρανσης του δέρματος που οφείλεται στη έντονη και παρατεταμένη έκθεσή του στην ηλιακή ακτινοβολία. Και ενώ θα πιστεύαμε ότι η χρονογήρανση είναι η μορφή γήρανσης με τη μεγαλύτερη φθορά στο δέρμα, οι ειδικοί μας λένε πως, στην πραγματικότητα, για το 80% των ορατών σημείων γήρανσης στο πρόσωπο ευθύνεται η έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία1.

Το σημείο φθοράς που παρατηρούμε σε ένα δέρμα με φωτογήρανση δεν είναι μόνο είναι ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος λόγω εμφάνισης κηλίδων και πανάδων. Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση στο δέρμα, τραχιά υφή και θαμπή όψη και μειώνει την ελαστικότητά του, κάνοντάς το να «σπάει». Επιπλέον, το αφήνει εκτεθειμένο στο οξειδωτικό στρες που σχετίζεται με γήρανση και δερματικές φλεγμονές. Με τους κατάλληλους κανόνες δερματικής ηλιοπροστασίας, όπως αποφυγή του ήλιου τις επικίνδυνες ώρες, χρήση καπέλου και γυαλιών και εφαρμογή αντηλιακού όλο τον χρόνο,  μπορούμε να αποτρέψουμε τη φωτογήρανση και να περιορίσουμε τη φθορά της.

 

Βιογήρανση

Πρόκειται για τον πιο πολύπλοκο τύπο γήρανσης και τον πιο «ύπουλο», καθώς προέρχεται από πολλές και διαφορετικές πηγές τον αντίκτυπο των οποίων δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια. Στην πραγματικότητα, η βιογήρανση είναι αυτό που ακούμε συχνά ως «περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο δέρμα». Είναι το άθροισμα όλων των ενδoγενών και εξωγενών παραγόντων που προκαλούν γήρανση στο δέρμα, μεταξύ των οποίων η χρόνο- και φωτο-γήρανση αλλά και το στρες, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η έκθεση στο μπλε φως των οθονών και οι ρύποι της ατμόσφαιρας. Αν αναλογιστούμε πόσο μεγάλο εύρος καλύπτουν αυτοί οι επιβαρυντικοί  για τη νεανικότητα του δέρματος άξονες, κατανοούμε και γιατί η βιογήρανση είναι μία δύσκολη διαχειριστικά περίπτωση γήρανσης.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Αντιγήρανση με κρυστάλλους διαμαντιού

Οι όροι της φροντίδας του δέρματος ξαναγράφονται….

Καθώς αλλάζουν οι παράμετροι της γήρανσης, είναι αναγκαίο να αλλάξουν και οι συνθήκες της φροντίδας του δέρματός μας, όπως τη γνωρίζαμε όμως σήμερα. Για να επανορθώσουμε το δέρμα αποτελεσματικά από το αθροιστικό αποτέλεσμα της γήρανσης της σύγχρονης εποχής, δεν αρκεί μία απλή αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης. Χρειάζονται στοχευμένες και δραστικές λύσεις ενάντια στα επί μέρους ζητήματα δερματικής γήρανσης μέσα από την καλλυντική μας φροντίδα.

 

με πολυδύναμους ορούς προσώπου

Η μοναδική καινοτομία των face serums ήρθε να καλύψει αυτήν ακριβώς τη ανάγκη για επιμερισμό της αντιγηραντικής δράσης. Οκτώ πρωτοποριακοί οροί ανανέωσης του δέρματος βελτιώνουν ορατά κάθε σημείο χρόνο-, φώτο-, βίο-γήρανσης: πολλαπλά aging σημάδια, σημεία φωτογήρανσης, απώλεια ελαστικότητας, δυσχρωμίες, αφυδάτωση, χαλάρωση, θαμπή όψη, ρυτίδες, και διαθέτουν ειδικά μελετημένη σύνθεση που ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το οξειδωτικό στρες. Είναι εμπλουτισμένοι με δραστικά υψηλής συγκέντρωσης για μέγιστη αποτελεσματικότητα και συνδυάζουν καθαρές πηγές ενεργών με πηγές μιμητικής δράσης για μάξιμουμ οφέλη στο δέρμα. Η αίσθηση που αφήνουν άμεσα στην επιδερμίδα με την εφαρμογή είναι εξαιρετικά δροσερή (water break effect) ενώ έχουν επιπλέον και το πλεονέκτημα να μην οξειδώνονται και να διατηρούν αναλλοίωτο το χρώμα και τη σύστασή τους για 12 μήνες μετά το άνοιγμα. Αποτελούν την ιδανική focus targeting αντιγηραντική φροντίδα, αν αναζητάμε μία εναλλακτική στις επεμβατικές διεργασίες ή μετά από αυτές, για να επιμηκύνουμε ή να συντηρήσουμε το αποτέλεσμά τους.

Ανακαλύπτουμε τη νέα δυναμική της αντιγήρανσης με την καινοτομία των face serums και δρούμε αποτελεσματικά ενάντια στα σημεία new age γήρανσης, από όπου και αν προέρχονται.

 

  1. Effect of the sun on visible clinical signs of aging in Caucasian skin, Frederic Flament, Roland Bazin, Sabine Laquieze,Virginie Rubert, Elisa Simonpietri and Bertrand Piot, Published online 2013 Sep 27. doi: 10.2147/CCID.S44686, National Library of Medicine USA.
Frezyderm Team

Recent Posts

Φαγούρα στο σώμα & αντιμετώπιση της ξηροδερμίας

Μία διαρκής αίσθηση κνησμού που αντί να υποχωρεί με το ξύσιμο, αντίθετα μεγαλώνει; Αν βιώνετε…

13 hours ago

Βουλωμένο αυτί και βουητό: Τι μπορεί να υποδηλώνει

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ανακαλέσουμε κάποια ή και περισσότερες στιγμές που νιώσαμε ένα…

5 days ago

Εποχιακή Τριχόπτωση την Άνοιξη & το Φθινόπωρο: Πού Οφείλεται;

Η εποχική τριχόπτωση αναφέρεται στη σημαντική αύξηση του ημερήσιου αριθμού των τριχών που πέφτουν τόσο…

1 week ago

Κολπίτιδα: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Η κολπίτιδα εκδηλώνεται όταν ο κόλπος βρίσκεται σε κατάσταση φλεγμονής, πόνου ή πρηξίματος. Αποτελεί αρκετά…

1 week ago

Πρωτεϊνική δίαιτα: Τι είναι & πώς να την εφαρμόσουμε

Γνωστές με διαφορετικά εμπορικά ονόματα ήδη από τα τέλη του 60, οι πρωτεϊνικές δίαιτες έχουν…

2 weeks ago

Σημάδια κάτω από τα μάτια: πώς να τα αντιμετωπίσω;

Ένα λαμπερό, φρέσκο, ξεκούραστο βλέμμα δίνει πάντα πόντους στη συνολική όψη του προσώπου μας, αφού…

2 weeks ago