Categories: Ακμή

Μάθετε τι είναι η Έντονη Ακμή!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ήδη ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν ακμή· από σπυράκια μέχρι κατακόκκινα σημάδια σε πρόσωπο και λαιμό. Στις ηλικίες 18-30, ένα 80% αντιμετωπίζει ακμή ενώ 72% των ενηλίκων υποφέρει από ακμή χωρίς να μπορεί να απαλλαχθεί.

Δερματολόγοι, ωστόσο, έχουν ανακαλύψει κάτι ακόμα χειρότερο: την έντονη ακμή. Πριν όμως ανησυχήσετε χωρίς λόγο, διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με την έντονη ακμή καθώς και συμβουλές για ένα καθαρότερο δέρμα.

 

Τι είναι η έντονη ακμή;

Η έντονη ακμή είναι εκείνη η μορφή ακμής που είναι ανθεκτική σε συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά. Μελέτες δείχνουν πως όσοι πάσχουν από αυτή λάμβαναν αντιβιοτικά με συνταγή ιατρού εξίμιση μήνες πριν απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό δερματολόγο. Γνωστή στους ειδικούς ως p. acnes, αυτό το είδος ακμής είναι ανθεκτικό ακόμη και στις καλύτερες θεραπείες κατά της ακμής σε αντίθεση με την κοινή ακμή η οποία ηρεμεί με τον καιρό.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η έντονη ακμή ομοιάζει με την κοινή ακμή. Κόκκινα σημάδια, πύον, μαύρα στίγματα, ερεθισμένο δέρμα που ενίοτε συνοδεύεται από πόνο. Στην ουσία, είναι ίδια με την κοινή ακμή με τη διαφορά ότι δεν επηρεάζεται από αντιβιοτικά.

 

Θεραπεύεται;

Τα καλά νέα είναι πως μπορεί να αντιμετωπισθεί και να θεραπευτεί. Η λήψη αντιβιοτικών δεν θα σας απαλλάξει από αυτή αλλά μπορεί να ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες, οπότε υπάρχει ελπίδα για εσάς που πάσχετε από έντονη ακμή.

 

Ποιες θεραπείες είναι αυτές;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

MASKNE: Η αναγκαία φροντίδα της κανονικής ενήλικης επιδερμίδας

Τα μη συνταγογραφούμενα  προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικά για το λιπαρό δέρμα με μαύρα στίγματα και κόκκινα σημάδια. Τα προϊόντα που περιέχουν βενζοϊκό υπεροξείδιο είναι επίσης κατάλληλα για το δέρμα με τάσεις ήπιας και μέτριας ακμής.

Η εξειδικευμένη μας κρέμα Ac-Norm Medilike Effect 2 Cream αποτελεί εναλλακτική επιλογή φαρμακευτικών αγωγών. Μιμείται τη δράση της κλασικής θεραπείας για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής Τύπου 2 (μέτρια-φλεγμονώδης-βλατιδοφλυκταινώδης), χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών μορίων (ιατροτεχνολογικό προϊόν, CΕ 2803).

 

Μπορούμε να την προλάβουμε;

Μπορεί η έντονη ακμή να μας απασχολεί ιδιαίτερα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα αντιβιοτικά δεν καταπολεμούν αποτελεσματικά την κοινή ακμή (φυσικά θα πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο). Παθολόγοι και δερματολόγοι συνιστούν τη λήψη τους για μέγιστο διάστημα 3 μηνών.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για σύντομα χρονικά διαστήματα και πάντοτε σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες κατά της ακμής για μέγιστη βελτίωση.

Η έντονη ακμή, όπως και η κοινή, προκαλείται από ορμονικές αλλαγές του σώματος τις οποίες δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ωστόσο, η σωστή περιποίηση του δέρματος σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν.

Δείτε εδώ τις συμβουλές μας για την επιλογή τροφών που θα σας χαρίσουν καθαρό δέρμα.

Το απαλό υγρό καθαρισμού Ac-Norm Active Cleanser προσφέρει δέρμα χωρίς σπυράκια. Απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα, τους καθημερινούς ρύπους και το μακιγιάζ ενώ αντιμετωπίζει την ακμή χάρη στην εμπλουτισμένη σύνθεσή του με πεπτίδια Moringa.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής :
    Η κόρη μου είναι 13 ετών και έχει ξεκινήσει να εμφανίζει ελάχιστα σπυράκια στην περιοχή της μύτης και γύρω από αυτή. Άλλοτε έντονα και άλλοτε μικρά.
    Καθαρίζει καθημερινά το πρόσωπό της, αλλά παραπονιέται και για ξηρότητα.
    Έχει λεπτή επιδερμίδα που το χειμώνα από το κρύο κοκκινίζει.
    Η AC - NORM AQUATIC CREAM ενδείκνυται για την περίπτωσή της ή μπορείτε να μου συστήσετε κάτι άλλο?

    • Καλημέρα Άννα, τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις φυσικά και "ορίζονται" σαν συμπτώματα ακμής.
      Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά, πρωί-βράδυ, το ενεργό αφρό καθαρισμού προσώπου AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS και να ξεπλένει το προσωπάκι της πολύ καλά! Στη συνέχεια, σαν ενυδατική κρέμα για ακνεϊκό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιεί την AC-NORM AQUATIC CREAM. όπως σωστά ανέφερες. Τέλος, θα προτείναμε την καθημερινή χρηση της (1-2 φορές) της AC-NORM TOTAL CONTROL CREAM, κρέμας για την συνολική αντιμετώπιση της ακμής, με σκοπό να επιτύχουμε την θεμιτή σμηγματορύθμιση και να αποφύγουμε τις εξάρσεις ακμής. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα σας.Ειμαι 34 ετων κ εχω λιπαρο δερμα με ταση για ακμη. Ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η καλυτερη ενυδατικη για μενα;Επειδη θα ηθελα να χρησιμοποιησω μια αντιρυτιδικη που να μην επιδινωνει την ακμη μου ποια ειναι η καταλληλη; Ευχαριστω εκ των προτερων.

    • Καλημέρα Βασιλική, για ενυδάτωση προτείνουμε την AC-NORM AQUATIC CREAM. Έχει βελούδινη, μη λιπαρή υφή που προσφέρει ελαστικότητα, άνεση στο δέρμα και εντατική ενυδάτωση σε βάθος για περισσότερες από 8 ώρες, μειώνοντας αποτελεσματικά τα εμφανή σημάδια ξηροδερμίας. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα σου, θα προτείναμε την απαλή αντιγηραντική NIGHT FORCE A + E CREAM,σε συνδυασμό με χρήση αντηλιακού το επόμενο πρωί κάθε φορά, λογω της βιταμίνης Α που περιέχει. Για αντηλιακό προσώπου, αν δεν τo έχεις δοκιμάσει ήδη, προτείνουμε φυσικά το SUN SCREEN VELVET FACE 30 το οποίο χάρη στη μοναδική σύνθεσή του αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων, ενώ η διάφανη, μη λιπαρή υφή του δεν αφήνει λευκή χροιά και το καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ. Φυσικά μπορείτε να το επιλέξετε και με χρώμα, SUN SCREEN COLOR VELVET FACE SPF 50+. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • kalispera sas, edo ke 10 xronia antimetopizo kistiki akmi se prosopo ke soma. den exo kanei pote kamia stomatiki therapia dioti ine megalo to risko. exo provei ke se xirourgiki epemvasi gia aferesi mias kistis. pleon i katastasi ine poli ipia alla petao kistules sinithos konta stin periodo, kai genikos aisthanome ke alles kistes sto derma pu apla den fenonte. ti protinete san therapia. episis thelo na rotiso ean i frezzykerm mpori na svisi ke paliotera simadia akmis

    • Καλημέρα Μαρία. Θα προτείναμε ως θεραπεία, να πλένεις το δέρμα σου με AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS που είναι ένα πολύ απαλό καθαριστικό για δέρματα με ακμή, έπειτα να να χρησιμοποιείς το AC-NORM AQUATIC SERUM για να ενυδατώνει καλά το δέρμα σου, ώστε μετά να ολοκληρώσεις την περιποίηση σου με την AC-NORM MEDILIKE EFFECT 3 CREAM. Η δική μας πρόταση είναι να ακολουθείς πρωί-βράδυ τη συγκεκριμένη αγωγή.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα ειμαι 18 χρονων και τα δυο τελευταια χρονια στα ποδια μου υπαρχουν αρκετα σπυρακια ιδιαιτερα στο πισω μερος ειναι περισσοτερα ..βγαζουν μιγμα και μερικα μετατρεπονται σε σημαδια και μαυριλες κατω απο το δερμα ..οι τριχες μου γυριζουν ..υπαρχει καποιο προιον που θα βοηθουσε την κατασταση ?

    • Καλησπέρα Naomi. Σχετικά με όσα μας περιγράφεις, θα προτείναμε να μιλήσεις πρώτα με τον δερματολόγο σου.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα! Ειμαι 28 χρονων με λιπαρο μεικτο δερμα. Εδω και 4 χρονια εμφανιζονται σπυρακια στο πιγουνι μου, τα οποια κ αντιμετωπιζα με διαφορες κρεμες κ καθαριστικα. Ομως τους τελευταιους μηνες εχουν γινει πιο βαθια κ αφηνουν "ανοιχτα" σημαδια με αιμα. Παρομοια εχουν εμφανιστει και στα μαγουλα μου, στα πλαγια πανω στα κοκκαλα. Εκει αφηνουν καφε σημαδια. Τι προιοντα θα προτεινατε? Ευχαριστω!

    • Καλημέρα Κατερίνα. Με βάση όσα μας λες για το δέρμα σου, θα προτείναμε αρχικά να απευθυνθείς σε έναν γιατρό πρώτα, μήπως υπάρχουν ορμονικά αίτια.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας! Είμαι 22 ετών και το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται μερικά σπυράκια (3-4) κυρίως στη περιοχή που είμαι πιο λιπαρή (στο πιγούνι δηλαδή) και χρονικά λίγο πρίν την έμμηνο ρύση. Δεν γνωρίζω εάν θεωρείται ακμή, καθώς μερικά από αυτά αφήνουν κοκκινίλες μετέπειτα, οι οποίες κάνουν αρκετό διάστημα για να φύγουν. Να σημειωθεί ότι δεν είχα ποτέ πρόβλημα με ακμή ούτε κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Θα μου προτείνατε κάποια ενυδατική κρέμα για δέρμα με τάσεις ακμής ή κάποιο προϊόν που να δρα τοπικά στα σπυράκια, μιας και δεν εκτείνονται σε όλο το πρόσωπο;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Καλησπέρα Κωνσταντίνα.

      Θα προτείναμε για τον καθαρισμό του προσώπου σου την AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS και για ενυδάτωση της επιδερμίδας την AC-NORM AQUATIC CREAM. Για τα σπυράκια στο πηγούνι, θα προτείναμε να εφαρμόζεις τοπικά την AC-NORM TOTAL CONTROL CREAM.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας. Έχω ακμη εδώ και αρκετό καιρό που με ταλαιπωρεί, κυρίως στο πρόσωπο, άλλα βλέπω τον τελευταίο καιρό ότι και η πλάτη εμφανίζει ακμη, καθώς και η περιοχή των γλουτων,με μερικές κύστες. Υπάρχει κάποια πρόταση για την περίπτωσή μου;

    • Καλησπέρα Μ.Γ.
      Θα προτείναμε να δεις έναν δερματολόγο για την περίπτωση που περιγράφεις.

      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας,
    Κατά καιρούς βγάζω σπυράκια στους γλουτούς τα οποία διαφέρουν σε μέγεθος κ τα μεγαλύτερα εξ αυτών πονάνε αρκετά και όλα αφήνουν σημάδια. Στο υπόλοιπο σώμα, αλλά και στο πρόσωπο δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει κάποιο προιόν που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, έστω για πρόληψη;
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    • Καλησπέρα Κατερίνα.

      Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σαν αφρόλουτρο το AC-NORM ACTIVE CLEANSER και για απορρόφηση της λιπαρότητας στην περιοχή τοπικά το AC-NORM SEB ADSORB CREAM.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

4 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

3 weeks ago