Ροδόχρους Νόσος: Συχνές Ερωτήσεις

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη ροδόχρου νόσο· μια νόσο που επηρεάζει το πρόσωπο. Πολλοί, μάλιστα, δεν αναγνωρίζουν καν αυτή τη δερματική υπερευαισθησία με συνέπεια να μη δίνουν τη δέουσα προσοχή.

Μάθετε, λοιπόν, παρακάτω τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη ροδόχρου νόσο.

 

Τι είναι η ροδόχρους νόσος;

Αποτελεί ερεθισμό του προσώπου που επηρεάζει τα άτομα άνω των 30 ετών με ανοιχτό φωτότυπο. Αν και απαντάται συχνότερα στις γυναίκες, οι άνδρες αντιμετωπίζουν εντονότερα συμπτώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, η ένταση των συμπτωμάτων διακυμαίνεται ανά περιόδους.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η χρόνια αυτή πάθηση «επηρεάζει τα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι και τη μύτη και χαρακτηρίζεται από έντονο ξαφνικό κοκκίνισμα και ερυθρότητα, διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία, μικρά κόκκινα σπιθουράκια και σπυράκια με πύον (τα οποία κάποιες φορές είναι τόσο μικρά που είναι ορατά μόνο με μεγεθυντικό φακό). Ενίοτε, εμφανίζεται και φλεγμονή στην επιφάνεια των ματιών και των βλεφάρων.»

 

Πώς θα ξέρω πως πάσχω από ροδόχρου;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ροδόχρου νόσου με διαφορετική ένταση. Από τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η ερυθρότητα και τα σπυράκια στα μάγουλα καθώς και τα ορατά αιμοφόρα αγγεία. Ίσως έχετε και ξεσπάσματα που θυμίζουν ακμή μαζί με κάποιο πρήξιμο ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις το δέρμα σας ενδέχεται να μοιάζει παχύ και τραχύ.

Μπορεί να έχετε επίσης ενοχλήσεις στα μάτια τα οποία κοκκινίζουν και ερεθίζονται. Ίσως να πρήζονται και να θυμίζουν το γνωστό μας κριθαράκι, γι’ αυτό και να μη δίνουμε μεγάλη σημασία.

Η διάγνωση της ροδόχρου νόσου γίνεται συνήθως εξ όψεως, και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Στοματικά έλκη: αίτια & αντιμετώπιση

 

Μπορεί να θεραπευτεί;

Η απάντηση είναι όχι, ωστόσο μπορείτε να την ρυθμίσετε ανάλογα με τη σοβαρότητά της. Η απαλή μας κρέμα για τη ρύθμιση των συμπτωμάτων της ροδόχρου νόσου Sensitive Red Skin Facial Cream περιέχει ενεργά συστατικά που μειώνουν την εμφάνιση της ερυθρότητας, των κιρσών και της φλεγμονής. Και αν επιζητάτε επιπλέον κάλυψη, υπάρχει η έγχρωμη κρέμα με υψηλή αντηλιακή προστασία Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 Cream. Και οι δύο κρέμες περιέχουν φύκη που θρέφουν το δέρμα και καταπραΰνουν ενώ εμποδίζουν τη φλεγμονή.

Φυσικά, υπάρχουν και μακροπρόθεσμες αποτελεσματικές αγωγές για σοβαρότερες περιπτώσεις.

 

Τι πυροδοτεί τη φλεγμονή;

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα τα αίτια της νόσου, ωστόσο η έκθεση στον ήλιο, το άγχος, τα ζεστά ροφήματα, η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα πικάντικα φαγητά και η σωματική άσκηση αποτελούν παράγοντες που επιδεινώνουν τη ροδόχρου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, υπολογίζεται πως 1 στους 10 πάσχει από ροδόχρου νόσο στη βόρεια Ευρώπη.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Καλημέρα σας , είμαι 40 χρονών και έχω διαγνωστεί με ροδόχρου νόσο (ερυθρότητα δέρματος προσώπου και ντεκολτέ ) , βάζω καθημερινά την Sensitive Red Skin Facial Cream και πλένω το πρόσωπο μου με AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS , έχω λιπαρή επιδερμίδα . Η ερυθρότητα έχει μειωθεί αλλά έχω την αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα , το “σπάσιμο “ του make up καθώς και το ανάγλυφο δέρμα . Τι μπορώ να κάνω για τα 3 προβλήματα μου. Να σας επισημάνω πως έχω δοκιμάσει Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 Cream αλλά με άσπριζε και το ένιωθα βαρύ στο πρόσωπο μου .

    • Καλημέρα Ευγενία και καλό μήνα. Το AC-NORM ACTIVE WASH PLUS είναι πολύ δραστικό και σου προκαλεί ξηρότητα. Θα πρέπει να αλλάξεις το καθαριστικό σου με κάτι πιο ήπιο. Ιδανικό για σένα και τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις, είναι το MILD WASH FOAM. Επίσης θα προτείναμε και την χρήση της AC-NORM AQUATIC CREAM για έξτρα ενυδάτωση. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας . Πως θα γίνετε η εφαρμογή των 2 προϊόντων;

  • Καλησπέρα σας,
    Είμαι 37 χρονών και ταλαιπωρούμαι με ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή, ενώ οι εξετάσεις και το τεστ Παπ που έκανα πριν δύο μήνες, έδειξε φυσιολογική χλωρίδα κόλπου. Υπάρχει κάποιο προιόν που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, ώστε να μειωθεί η αίσθηση στεγνότητας που συχνά γίνεται επώδυνη;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Καλημέρα. Χρειάζομαι την συμβουλή σας. Είμαι έφηβη και το δέρμα μου είναι πολύ ανοιχτόχρωμο, και νομιζω έχω ροδοχρου νόσου γιατί το δέρμα μου και κυρίως τα μάγουλα γίνονται ΚΟΚΚΙΝΑ στα ξαφνικα (ακομα κι αν ειμαι στο σπιτι) Πιστεύετε ότι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω την red skin facial cream;

    • Καλημέρα Μαρία, θα πρέπει να επισκεφθείς ένα δερματολόγο αρχικά για να διαγνώσει το λόγο ερυθρότητας. Στη συνέχεια, εφόσον πρόκειται για Ροδόχρους Νόσος, φυσικά και προτείνουμε την SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM
    SENSITIVE RED SKIN TINTED SPF 30 CREAM
    Καλημέρα σας
    θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να φορεσω αυτες της κρεμες
    πρωτα ποια και μετα απο πανω την αλλη.
    η την μια για βραδυ ?????
    σας παρακαλω βοηθηστε με .
    ευχαριστω εκ των προτερων.

    • Καλημέρα Connie, η SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM είναι κρέμα θεραπείας για το δυσανεκτικό και με ροδόχρου νόσο δέρμα την οποία θα εφαρμόζεις καθημερινά πρωί και βράδυ, σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, στο πρόσωπο και το λαιμό. Η SENSITIVE RED SKIN TINTED SPF 30 CREAM πρόκειται για επικαλυπτική αντηλιακή κρέμα για το αντιδραστικό, με ερυθρότητα δέρμα η οποία εφαρμόζεται μετά την βασική μας κρέμα (SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM) κάθε πρωί. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας .

    θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας.

  • Πάσχω από ροδόχρου νόσο και χρησιμοποιώ τη Sensitive Red Skin Facial Cream κατόπιν έγκρισης από τη δερματολόγο μου. Μου έχει απαγορέψει άλλες κρέμες που έχουν μέσα κάποιου είδους έλαιο.

    Στα συστατικά της CC Cream αναγράφονται κάποια έλαια, αλλά υποθέτω ότι είναι ασφαλή? Έχετε κάτι υπόψη σας?

    Με ενδιαφέρει να αγοράσω τη CC Cream αλλά δεν είμαι σίγουρη για το θέμα αυτό.

    • Καλημέρα Λίνα & καλή εβδομάδα. Η έγχρωμη κρέμα SENSITIVE RED SKIN TINTED SPF 30 CREAM είναι κατάλληλη και ασφαλής για το ευαίσθητο δέρμα και προσφέρει άμεση κάλυψη της έντονης ερυθρότητας και των υπόλοιπων συμπτωμάτων του, ενώ παράλληλα ανακουφίζει και προλαμβάνει την έξαρσή τους. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα πάσχω και εγώ απο την ροδόχρους νόσο αλλά μόνο τον χειμώνα έχω την ερυθρότητα και τις εξάψεις ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι σε κλειστούς χώρους με κεντρική θέρμανση ή κλιματιστικό και έξω στο κρύο ,σε αντίθεση με το καλοκαίρι που το δέρμα μου είναι φυσιολογικό ακομα και αν πιω αλκοόλ.Η δερματολόγος μου δεν μου έχει βρει ευρυαγγείες στο πρόσωπο και το elidel και το robaz που μου χορήγησε δεν μου έδωσαν αποτέλεσμα.Η sensitive red skin facial cream θα μου λύσει το πρόβλημα?

    • Καλημέρα Mike, ναι, προτείνουμε τη χρήση της εξειδικευμένης SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM για τη ρύθμιση και αναστροφή των συμπτωμάτων της ροδόχρου νόσου και του ευαίσθητου αντιδραστικού δέρματος. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα!
    Είμαι 40 ετων κι εχω ένα ευαισθητο δερμα(ανοικτοχρωμο) με ευρυαγγειες ,η δερματολόγος μου ,μου εχει δωσει την Sensitive Red Skin Facial Cream,αλλα νιωθω ότι δεν ενυδατώνεται το δερμα μου καθόλου και με τραβαει.Υπαρχει κατι που θα μπορουσα να βαζω παραλληλα με τη συγκεκριμενη κρεμα και με ποια σειρα τοποθέτησης?

    • Καλημέρα Σοφία, θα προτείναμε να εφαρμόζεις το πρωτοπωριακό HYALURONIC ACID CREAM BΟΟSTER πριν την βασική κρέμα που αναφέρεις. Το Cream Booster, ουσιαστικά εμπλουτίζει με βιοενεργό υαλουρονικό οξύ τη καθημερινή κρέμα και χρησιμοποιείται μια φορά την ημέρα για αγωγή 10 ημερών. Στη συνέχεια θα συνεχίσεις και πάλι μόνο με τη κρέμα σου.
      Όσον αφορά το τρόπο εφαρμογής του Cream Booster, κάθε πίεση του σωληνάριου εκχυλίζει ποσότητα δύο σταγόνων, ενώ για όλο το πρόσωπο χρειάζονται 4 σταγόνες (άρα 2 πιέσεις). Οι σταγόνες εφαρμόζονται αντίστοιχα σε μέτωπο, πηγούνι και παρειές. Εφαρμόζονται με κυκλικές κινήσεις και αφού στεγνώσει (5 λεπτά), εφαρμόζουμε τη βασική μας κρέμα. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Γειά σας,
    H SENSITIVE RED SKIN FACIAL τη συνδύασα με τη αντηλιακη SPF 50 Θα ήθελα να ξέρω πόση ώρα πρέπει να περάσει για να βάλω τη αντηλιακή. Επίσης πόσες μέρες χρείαζεται για κάποιο αποτέλεσμα. Επίσης νοιώθω μια μικρή φαγουρα υπάρχει περιπτωση να φταίει ο συνδυασμός των δύο?
    Ευχαριστώ

    • Καλημέρα Γιώργο, η SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM είναι η κατάλληλη κρέμα για τη ροδόχρους νόσο εφόσον ρυθμίζει και αναστρέφει τα συμπτωμάτα της ροδόχρου νόσου και του ευαίσθητου αντιδραστικού δέρματος. Μειώνει άμεσα και σημαντικά τo κοκκίνισμα, τις ευρυαγγείες, τη φλόγωση, τα σπυράκια και το οίδημα. Υπάρχει περίπτωση, πράγματι, η φαγούρα να προκαλείται από τον συνδυασμό των δύο προιόντων. Για την επιδερμίδα της ροδόχρου νόσου, είναι ειδικά σχεδιασμένη η έγχρωμη κρέμα με υψηλή αντηλιακή προστασία, για κάθε τύπο δέρματος SENSITIVE RED SKIN TINTED SPF 30 CREAM, χωρίς παράγοντες πυροδότησης της ροδόχρου νόσου σύμφωνα με την επισκόπηση της National Rosacea Society. Προσφέρει άμεση κάλυψη της έντονης ερυθρότητας και των υπόλοιπων συμπτωμάτων του ευαίσθητου δέρματος και παράλληλα ανακουφίζει και προλαμβάνει την έξαρσή τους. Εφαρμόζεις την αντηλιακή αφού απορροφηθεί η Red Skin Facial Cream. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

4 days ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

1 week ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

2 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

3 weeks ago

Υπνηλία: Λόγοι Πέρα από τους Προφανείς

Δεν είναι μόνο η κούραση και η έλλειψη ύπνου που μας προκαλούν τάση υπνηλίας και…

3 weeks ago