Πώς Φεύγουν οι Πανάδες και οι Κηλίδες στο Δέρμα;

Αξέχαστες αναμνήσεις, υπέροχες φωτογραφίες, γεμισμένες μπαταρίες… μακάρι να ήταν τα μόνα που σας άφησαν οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλα λιγότερο αγαπητά «σουβενίρ».

 

 

Ενώνοντας τις (καφέ) κουκίδες

Για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου «καφέ κηλίδες/πανάδες» πρέπει να καταλάβετε πώς προκαλούνται: όσο είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, αυξάνεται η παραγωγή των μελανοκυττάρων, δηλαδή των κυττάρων που παράγουν μελανίνη στο δέρμα μας. Ορισμένες φορές, αυτή η έκκριση μελανίνης αυξάνεται σε υπερβολικό βαθμό και αποτυπώνεται στο δέρμα με δυσχρωμίες -από μικρές καφέ κουκίδες μέχρι κηλίδες μεγαλύτερης έκτασης.

 

 

Φταίει μόνο η ήλιος;

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό ή με χαμηλότερο δείκτη προστασίας από αυτόν που ταιριάζει στον φωτότυπό μας, είναι η βασικότερη αιτία που προκαλεί δερματικές δυσχρωμίες. Όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η λήψη φαρμάκων, αλλά και η λανθασμένη χρήση καλλυντικών και φαρμάκων.

 

Πρόβλημα λυμένο ή βελτιωμένο;

Ακριβώς επειδή οι δυσχρωμίες συνδέονται με πολλούς παράγοντες -πέρα από τον ήλιο- και αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα θα ήταν απλοϊκό να περιμένουμε να εξαφανιστούν ως διά μαγείας από το δέρμα μας. Μπορεί να μην υπάρχει πλήρης αντιμετώπισή τους όμως η εικόνα ενός δέρματος με κηλίδες και πανάδες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, ανάλογα με το πόσο πλήρης και δραστική είναι η φροντίδα που θα ακολουθήσουμε και το πόσο γρήγορα θα αντιδράσουμε, μόλις διαπιστώσουμε την εμφάνισή των δυσχρωμιών. Όμως στο θέμα του αποχρωματισμού τους, θα πρέπει να ξεχάσουμε τη λέξη «βιασύνη». Οι πανάδες, ανάλογα βέβαια και με την έκτασή τους, χρειάζονται μία συνδυαστική εφαρμογή βημάτων που μπορεί να διαρκέσει από λίγους έως πολλούς μήνες.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Μάθετε για το Έκζεμα στα Χέρια και Ανακουφιστείτε!

Η ώρα είναι τώρα

Βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου. Στην πλέον ιδανική εποχή του χρόνου να δράσετε ενάντια στις πανάδες. Κι αυτό γιατί μόλις εμφανίστηκαν στο δέρμα σας και αν επέμβετε άμεσα, θα μπορέσετε να τις μειώσετε σε μεγάλο βαθμό. Αντίθετα, αν αναβάλλετε τον αποχρωματισμό τους, όσο συνεχίζετε να εκτίθεστε στον ήλιο, η συσσώρευση μελανίνης στα σημεία των πανάδων θα αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου και έτσι οι κηλίδες σας μπορεί να γίνουν ακόμα πιο έντονες.

 

 

Σωστά, μεθοδικά και αργά βήματα

Για να βελτιώσετε από ορατά έως και θεαματικά την εικόνα του δέρματος με δυσχρωμίες, χρειάζεται να ακολουθήσετε μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα:

 

 

  1. Ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης: για να μειώσετε στο μέγιστο τις δυσχρωμίες του καλοκαιριού, χρειάζεστε ένα πολυδύναμο σύστημα λεύκανσης που θα επαναφέρει την ομοιομορφία στον χρωματικό τόνο του δέρματός σας. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης Spot End. Ξεκινήστε με την κρέμα ημέρας με συνδυασμό τριπλού συστήματος λεύκανσης και αντηλιακής προστασίας (φίλτρα UVA-UVB νέας γενιάς) που προλαμβάνει τις δυσχρωμίες και αντιμετωπίζει τις κηλίδες ηλικίας (age spots). Το βράδυ, κάντε μία απολέπιση των νεκρών κερατινοκυττάρων με το gel απολέπισης και αποχρωματισμού που αποχρωματίζει τις επιφανειακές κηλίδες και συνεχίστε με την κρέμα νύχτας που αποδεδειγμένα αυξάνει τη λεύκανση κατά 33% μετά από 14 νύχτες χρήσης. Αν πάλι χρειάζεστε άμεση δράση σε κατά τόπους σημεία, υπάρχει η κρέμα εντατικής λεύκανσης που μειώνει την παραγωγή της μελανίνης και αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες ενώ ενισχύει τη δράση των άλλων προϊόντων της σειράς Spot End. Για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, πριν την εφαρμογή της, απλώστε από μία σταγόνα Antispot Booster Cream σε μέτωπο, πηγούνι και παρειές και επωφεληθείτε από την ενισχυτική λευκαντική του δράση.

 

  1. Πιο επεμβατική αγωγή με την καθοδήγηση του δερματολόγου σας: να θυμάστε πως ο δερματολόγος σας είναι ο κατάλληλος για να σας προτείνει την αγωγή που χρειάζεστε για να περιορίσετε το πρόβλημα των πανάδων. Τα ιατρικά peelings, η μικροδερμοαπόξεση ή η χρήση Laser είναι ορισμένοι από τους τρόπους που συχνά συνιστώνται για το «σβήσιμο» των δυσχρωμιών.

Kαι τελευταίο αλλά σημαντικό! Η πρόληψη είναι η Νο1 τρόπος καταπολέμησης των πανάδων. Γι’ αυτό, χειμώνα-καλοκαίρι, μην ξεχνάτε ποτέ να φοράτε το αντηλιακό σας.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ-ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ-ΕΤΩΝ 50) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ,ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    • Καλησπέρα Μαριάνθη. Αυτή την περίοδο δεν αποστέλλονται δείγματα από την εταιρεία μας απ’ ευθείας στους καταναλωτές, μπορείτε ωστόσο να αναζητήσετε δείγματα προϊόντων μας από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.frezyderm.gr/katastimata/
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Την κρέμα νυχτός μπορούμε να την εφαρμόζουμε καθόλη τη διάρκεια του έτους η πρέπει να αποφεύγεται κατά τους καλοκαορινους μήνες;

    • Καλησπέρα Κατ και καλή εβδομάδα. Θα ήταν καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Θα ήθελα δείγματα τις ολοκληρωμενεις σειράς για τις παναδες για να μπορέσω να δοκιμάσω και στη συνέχεια να προμηθευτώ τα προϊόντα..σας ευχαριστώ πολύ

    • Καλημέρα Σοφία και καλή εβδομάδα. Αυτή την περίοδο δεν αποστέλλονται δείγματα από την εταιρεία μας απ’ ευθείας στους καταναλωτές, μπορείτε ωστόσο να αναζητήσετε δείγματα προϊόντων μας από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.frezyderm.gr/katastimata/
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω για την κρέμα ημέρας που έχω αγοράσει spot and day cream spf15 μόνη της δεν βοηθάει,πρέπει να πάρω όλη τη σειρά για να δω αποτελέσματα?

  • Θα ηθελα να κανω ολοκληρωμενη θεραπεια για παναδες. Δεν ειναι μονο σε ενα σημειο στο προσωπο μου, αλλα σε πολλα. Θα πρεπει να εφαρμοσω εκτος απο την κρεμα πρωι και βραδυ και την κρεμα εντατικης λευκανσης και το booster? Η κρεμα με ΑΗΑ θα βοηθουσε συμπλητωματικα? Η αντιηλιακη προστασια καθε πότε πρεπει να ανανεωνετε στο προσωπο μας?

    • Καλησπέρα Λέτα και καλή εβδομάδα.

      Σχετικά με την απολέπιση θα προτείναμε καλύτερα το SPOT END ESSENCE ACTIVE GEL για απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Για την πρωινή σου περιποίηση, θα προτείναμε το ANTISPOT BOOSTER CREAM κάτω από την κρέμα ημέρας σου. Έπειτα, θα προτείναμε οπωσδήποτε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας SPF 50+. Η ανανέωση του εξαρτάται από το που βρίσκεσαι, για παράδειγμα, σε εξωτερικό χώρο, είναι καλό να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες. Για τη βραδινή σου περιποίηση, θα προτείναμε αρχικά να εφάρμοζες το SPOT END CORRECTIVE και έπειτα την SPOT END NIGHT CREAM. Καλό θα ήταν η οποιαδήποτε λευκαντική θεραπεία να κρατήσει τουλάχιστον 3 μήνες.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν τα προϊόντα της σειράς spot end αντενδείκνυνται κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

    • Καλησπέρα Μίνα.
      Τα προϊόντα της σειράς Spot End δεν θα τα προτείναμε κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ωστόσο, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το ANTISPOT BOOSTER CREAM κάτω από την καθημερινή σου κρέμα. Κάθε αγωγή για λεύκανση καλό θα ήταν να διαρκεί τουλάχιστον για 3 μήνες.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλημέρα,
    θα μπορούσατε να μου προτείνετε σειρά προϊόντων για την περιποίηση του προσώπου μου αυτή την εποχή του χρόνου (φθινόπωρο- χειμώνα)?
    Είμαι 45 ετών, έχω έντονες πανάδες και ερυθροευρυαγγείες, τελευταία χρησιμοποιώ την κρέμα Moisturizing Plus, αλλά πλέον φαίνεται να μη με καλύπτει (το δέρμα δείχνει αφυδατωμένο). Επίσης, με ενδιαφέρουν προϊόντα χωρίς άρωμα.
    Ευχαριστώ

    • Καλημέρα Κατερίνα και καλή εβδομάδα. Με βάση όσα μας αναφέρεις για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα προτείναμε μια δραστική περιποίηση. Γενικά ως βασικές κρέμες περιποίησης, θα προτείναμε την ANTI-WRINKLE RICH DAY CREAM για το πρωί, και την ANTI-WRINKLE RICH NIGHT CREAM για το βράδυ. Για τον πρώτο μήνα, θα προτείναμε κάτω από την κρέμα ημέρας να εφαρμόζεις ένα Cream Booster. Για το πρώτο 10ήμερο θα προτείναμε το HYALURONIC ACID CREAM BΟΟSTER για ενυδάτωση, το δεύτερο 10ήμερο το PURE COLLAGEN CREAM BΟΟSTER και το τρίτο 10ήμερο το PEPTIDES & STEMS CREAM BΟΟSTER. Μετά το πέρας του πρώτου μήνα, θα προτείναμε να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς για ένα 10ήμερο το μήνα το HYALURONIC ACID CREAM BΟΟSTER. Για την βραδυνή περιποίηση, θα προτείναμε κάτω από την κρέμα νυκτός, για το πρώτο 10ήμερο, το ANTISPOT BOOSTER CREAM, και μετά το πέρας του 10ημέρου, το SPOT END CORRECTIVE για τοπική χρήση μέχρι και για 3 μήνες.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Έχω χρησιμοποιήσει της ημέρας και της νύχτας σχεδόν όλο το καλοκαίρι τώρα τελειώνουν θέλω να παραγγείλω αλλά δεν ξέρω να συνεχίσω τις spot end είμαι 56 ετών θα ήθελα κάτι παραπάνω για το δέρμα μου παρακαλώ ενημερώστεμε

    • Καλησπέρα Ιωάννα.

      Για πιο εντατική θεραπεία, θα προτείναμε κάτω από την κρέμα ημέρας και νύχτας, μπορείς να εφαρμόζεις την SPOT END CORRECTIVE.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ Η ΝΕΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ, ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑ FREZYDERM VELVET COLOR SECOND SKIN.
    ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    • Καλημέρα Κατερίνα,

      Τα αντηλιακά πολύ υψηλής προστασίας SUN SCREEN CREAM-TO-POWDER SPF 50+ και SUN SCREEN FLUID-TO-POWDER SPF 50+ δεν κυκλοφορούν με σε εκδοχή με χρώμa. Σε περίπτωση που αναζητάς από το αντηλιακό σου, πέραν της προστασίας από τον ήλιο, να δίνει και ομοιόμορφη χρωματική κάλυψη, τότε τόσο η σειρά Sunscreen Color Velvet όσο και η Active Sun Screen Tinted Face μπορούν να σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς, καθώς προσαρμόζονται αποτελεσματικά σε όλες τις δερματικές αποχρώσεις.

      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM

  • Θα μπορούσα να εχω δείγματα τις ολοκληρωμενεις σειράς για τις παναδες για να μπορέσω να δοκιμάσω και στη συνέχεια να προμηθευτώ τα προϊόντα σας;Σας ευχαριστώ πολύ!!

    • Σε ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη που δείχνεις στα προϊόντα μας.
      Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται αποστολές δειγμάτων. Μπορείς όμως να βρεις δείγματά μας σε όλα τα φαρμακεία καθώς τα προμηθεύουμε με δείγματα για αυτό το σκοπό.
      Προς διευκόλυνσή σου, μπορείς να βρεις το κοντινότερο συνεργαζόμενο κατάστημα σε εσένα εδώ: https://www.frezyderm.gr/shmeia-lianikhs-pwlhshs
      Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σου!

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago