Περιποίηση Προσώπου

Εύκολο καθημερινό μακιγιάζ: 3+1 συμβουλές από τη Frezyderm

Πόσο συχνά θέλουμε να είμαστε περιποιημένες στο γραφείο, στη σχολή, στην καθημερινή βόλτα αλλά δεν έχουμε τον χρόνο να το κάνουμε;

Πόσο συχνά αναζητάμε ένα καθημερινό και όχι έντονο μακιγιάζ που δεν θα αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας αλλά απλώς θα τα αναδεικνύει;

Πόσο συχνά θέλουμε το πρόσωπό μας να χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα και φυσική λάμψη, χωρίς να είναι βαρύ και «φορτωμένο» με μακιγιάζ;

Η FREZYDERM μας δίνει τη λύση σε όλα αυτά τα «πόσο συχνά» προτείνοντας 3+1 εύκολα και απλά βήματα για ένα φυσικό, καθημερινό μακιγιάζ.

Βήμα 1: Προετοιμασία επιδερμίδας

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα είναι πάντα ο καθαρισμός και η ενυδάτωσή του. Αν λοιπόν αναζητάμε ένα φυσικό και καθημερινό μακιγιάζ που θα αναδεικνύει τη φρεσκάδα του προσώπου, πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Και όπως έχουμε ξαναπεί, τον καθαρισμό και την ενυδάτωση δεν πρέπει να τα παραλείπουμε πρωί και βράδυ.

Με τον καθημερινό καθαρισμό απομακρύνουμε ρύπους και σμήγμα που συσσωρεύονται καθημερινά στο πρόσωπο και το βοηθάμε να διατηρήσει την άνεση και την ευεξία του. Εφαρμόζουμε στη συνέχεια την κατάλληλη, ανάλογα με τις ανάγκες μας, ενυδατική και χαρίζουμε στο δέρμα μας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα που χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, χτίζουμε μια εξαιρετική βάση μακιγιάζ. Πάντα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, άλλωστε, ότι χωρίς καλή ενυδάτωση το make-up «σπάει». Αντιθέτως, με σωστή προετοιμασία θα έχουμε σταθερή βάση σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Αφήνουμε την ενυδατική να απορροφηθεί και μετά προχωράμε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Αντηλιακή προστασία

Είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας. Είναι πλέον δεδομένο ότι η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής και είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε καθημερινά αντηλιακό και να το ανανεώνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Υπάρχουν όμως και αισθητικοί λόγοι, για τους οποίους η αντηλιακή προστασία αποτελεί απαραίτητο βήμα στο καθημερινό μακιγιάζ. Συγκεκριμένα, με το σωστό αντηλιακό προλαμβάνουμε πιθανό υπερχρωματισμό του δέρματος με κηλίδες και πανάδες και έτσι, δεν χρειαζόμαστε βαριά κάλυψη για να καμουφλάρουμε τις δυσχρωμίες.

Επομένως δεν το παραλείπουμε ποτέ ως βήμα στο καθημερινό μας μακιγιάζ.

Βήμα 3: Η τέλεια βάση

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα προσώπου για εσένα

Το σημαντικότερο βήμα για το καθημερινό μακιγιάζ είναι φυσικά η βάση. Γι’ αυτό δίνουμε έμφαση στο να επιλέξουμε το κατάλληλο για εμάς make-up.

Πώς το κάνουμε αυτό;

Αρχικά θα χρειαστεί να εξετάσουμε το κομμάτι της κάλυψης. Το ιδανικό make-up πρέπει να χαρίζει ομοιογένεια στον χρωματικό τόνο, καλύπτοντας τις ατέλειες χωρίς να δημιουργεί εφέ  «μάσκας». Επιλέγουμε λοιπόν τον σωστό χρωματικό τόνο. όμως, υπάρχουν και άλλα κριτήρια που θέλουμε να πληρούνται. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το make-up να έχει μια ανάλαφρη υφή που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ενώ παράλληλα διατηρεί σταθερό και αναλλοίωτο το χρώμα.

Tα Velvet Colors Μake-Up συνδυάζουν αυτά που αναζητάμε για το καθημερινό μακιγιάζ μαζί με επιπλέον οφέλη. Αποτελούν make-up ιδανικής χρωματικής κάλυψης με βελούδινη υφή που ακολουθούν την πατενταρισμένη Second Skin Velvet Technology. Χάρη στη ματ όψη που αφήνουν στο δέρμα δεν είναι απαραίτητο να συνδυαστούν με πούδρα για το τελικό φινίρισμα ενώ παράλληλα το χρώμα διατηρείται σταθερό και αναλλοίωτο για πάνω από 6 ώρες.

Σημαντικό πλεονέκτημα στα Velvet Colors Ματ Μake-Up είναι ότι είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος. Προτείνονται ως ιδανική λύση ακόμη και για to λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα, καθώς προσροφούν τη λιπαρότητα και το σμήγμα. Διατίθενται σε τρεις χρωματικές αποχρώσεις (light, medium και dark), ώστε να  επιλέξουμε τον χρωματικό τόνο που μας ταιριάζει. Επίσης, για πλήρη κάλυψη έντονων δερματικών ατελειών (δυσχρωμίες, ερυθρότητα, λεύκη, ουλές), υπάρχει το Velvet Colors High Cover SPF50+. Προσφέρει 100% κάλυψη ατελειών¹ με φυσικό αποτέλεσμα που δεν «μπλοκάρει» τις εκφράσεις και παράλληλα προσφέρει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος.

Τη συγκεκριμένη απόχρωση μάλιστα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ως bronzer κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών για να «ζεστάνουμε» το πρόσωπο και να δώσουμε το εφέ γωνιών.

Βήμα 4: Εμείς

Ας μην ξεχνάμε ότι για να είμαστε όμορφοι πρέπει να νιώθουμε όμορφα. Αφού έχουμε χτίσει πλέον τη βάση για το καθημερινό μας μακιγιάζ, προχωράμε στις λεπτομέρειες που αφορούν τη δική μας επιλογή. Αποφασίζουμε αν θέλουμε να τονίσουμε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του προσώπου μας, όπως τα χείλη, τα  μάτια ή τα φρύδια και χρησιμοποιούμε χρώματα που μας αρέσουν και ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός μας. Τέλος δίνουμε το καλύτερο χαμόγελο για να υποδεχτούμε τη μέρα που έρχεται.

 

  1. Active Ingredient-Technical data.
Frezyderm Team

Recent Posts

Ψαλίδα μαλλιών: Αντιμετώπιση για υγιή & λαμπερά μαλλιά

Τρίχα που «ανοίγει» και «σπάει» κατά τόπους και κυρίως στις άκρες;  H ψαλίδα εμφανίζεται συχνά…

7 days ago

Φροντίδα ευαίσθητης περιοχής: 4+1 συνήθειες προς αποφυγή

Παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι η ευαίσθητη περιοχή έχει ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες λόγω της φυσιολογίας…

1 week ago

Ενυδάτωση επιδερμίδας και μετά το καλοκαίρι

Μπορεί να ξέρουμε ότι μετά την έντονη έκθεση στον ήλιο για παρατεταμένο διάστημα η επιδερμίδα…

2 weeks ago

Εμμηνόπαυση & ουρογεννητικό σύνδρομο

Πρόκειται για μία χρόνια και εξελισσόμενη πάθηση που αφορά στα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας…

2 weeks ago

Τροφές για ενίσχυση ανοσοποιητικού & τρόποι θωράκισης

Η αμυντική λειτουργία του οργανισμού μας υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας. Ανακαλύπτουμε…

2 weeks ago

Προστασία δέρματος από τον ήλιο & αποκατάσταση

Τις καυτές αυτές μέρες του καλοκαιριού, το δέρμα διψά και την ώρα που είναι εκτεθειμένο…

2 months ago