Τι Είναι και Πώς Φεύγουν οι Πανάδες;

Το καλοκαίρι μπορεί να οδεύει προς το τέλος του, όμως έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον κόσμο! Εκτός όμως από τα αποθέματα βιταμίνης D που μας χαρίζει, μαζί με τις υπόλοιπες θετικές του επιδράσεις, τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος στην επιδερμίδα μας είναι ορατά – και διαρκούν όλο το έτος. Ο λόγος για τις ενοχλητικές πανάδες που κάνουν την εμφάνιση ή την επανεμφάνισή τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Τι είναι οι πανάδες και πώς προκαλούνται;

Κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο, αυξάνεται η παραγωγή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, γνωστά και ως μελανοκύτταρα. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει σε υπερέκκριση μελανίνης, γεγονός που εκφράζεται στο δέρμα με την καφέ κηλίδα σε διάφορα μεγέθη, από μικρές κουκίδες έως μεγάλης έκτασης δερματικές δυσχρωμίες.

Η κυριότερη αιτία των δερματικών κηλίδων λοιπόν είναι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου, ιδιαιτέρως εάν  απουσιάζει  η  αντηλιακή προστασία. Ωστόσο οι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία τους περιλαμβάνουν και άλλες αιτίες, όπως είναι η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η λήψη φαρμάκων, αλλά και η λανθασμένη χρήση καλλυντικών και φαρμάκων.

Πού εμφανίζονται;

Οι πανάδες τείνουν να εμφανίζονται σε περιοχές του σώματός μας που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, η πλάτη, ο λαιμός, το στήθος, οι ώμοι και τα χέρια μας, ενώ με το πέρασμα του χρόνου τείνουν να πολλαπλασιάζονται ή ακόμα και να μεγαλώνουν. Χωρίς την κατάλληλη εφαρμογή θεραπείας, οι πανάδες τείνουν να εξαφανίζονται και να επανεμφανίζονται, ακολουθώντας υφέσεις και εξάρσεις μέσα στον χρόνο.

 

Στατιστικά εμφανίζονται πιο συχνά στον γυναικείο πληθυσμό, ενώ εάν έχετε σκουρόχρωμο δέρμα (φωτότυποι 3 και 4), θα έχετε περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης δερματικών δυσχρωμιών.

Το ευχάριστο νέο όμως είναι ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα των πανάδων!

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Τι είναι το Digital aging και τι προκαλεί στο δέρμα μας;

 

Πώς θα απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα; 

Η πρόληψη, όπως πάντα, είναι η καλύτερη θεραπεία, όμως έχουμε στη διάθεσή μας προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αποκαθιστούν τις χρωματικές βλάβες στο δέρμα, ακόμη δηλαδή και μετά την εμφάνιση των πανάδων.

Η κατάλληλη προστασία του δέρματός μας είναι στο χέρι μας, φροντίζοντας πάντα να κάνουμε σωστή χρήση αντηλιακών προϊόντων για το πρόσωπο και το σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – και όχι μόνο το καλοκαίρι – και προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση των δυσάρεστων καφέ κηλίδων. Επιπλέον, κατάλληλα λευκαντικά προϊόντα καθημερινής φροντίδας μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τις υπάρχουσες πανάδες.

Επιλέγoντας την κατάλληλη θεραπεία

Το ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης Spot End της FREZYDERM προλαμβάνει την εμφάνιση των δερματικών κηλίδων και αντιμετωπίζει τις υπάρχουσες δυσχρωμίες αποκαθιστώντας τη χρωματική ομοιομορφία του δέρματος σας. Με την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που αποτελείται από την κρέμα ημέρας, την κρέμα νύχτας, το gel αποχρωματισμού και κρέμα  εντατικής  λεύκανσης  για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, μπορείτε να προλάβετε την επανεμφάνιση των πανάδων και να χαρίσετε στο δέρμα σας φωτεινή και λαμπερή όψη!

Σε ειδικές περιπτώσεις, προτείνεται και θεραπεία αποχρωματισμού, η μορφή της οποίας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Ανάλογα πάντα με το είδος των πανάδων, χρειάζεται πολύμηνη, συνδυαστική εφαρμογή θεραπευτικών επιλογών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ειδικές αγωγές, τα ιατρικά peelings, και η μικροδερμοαπόξεση είναι κάποιοι από τους κύριους τρόπους αντιμετώπισης, ενώ εξειδικευμένα LASER μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες περιπτώσεις. Δεδομένου ότι οι πανάδες αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα, απαιτείται οργανωμένο και υπεύθυνο συστηματικό πλάνο αντιμετώπισης. Ο δερματολόγος σας θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, για να βρείτε τη λύση που ταιριάζει στο δέρμα σας και να απαλλαγείτε μια για πάντα.

Απαλλαγείτε από τις πανάδες και αποκτήστε τη λαμπερή επιδερμίδα που σας αξίζει, με την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων της FREZYDERM!

Ομάδα Frezyderm

View Comments

    • Καλησπέρα Ανθή, ναι, μπορείς να ακολουθήσεις τη θεραπεία για τις πανάδες κανονικά. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Mπορώ να χρησιμοποιήσω το Spot end corrective, μετά την κρέμα ημέρας και στη συνέχεια να βάλω μεικ απ? λόγω δουλειάς πρέπει να βάφομαι κάθε μερα.

    • Καλημέρα Ειρήνη και καλή εβδομάδα! Ναι, μπορείς να ακολουθήσεις την εφαρμογή όπως ακριβώς την αναφέρεις με τοπική χρήση του Spot End Corrective, ενώ για πιο εκταταμένες δυσχρωμίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις κρέμες ημέρας/νύχτας της σειράς. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες εδώ. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα! Έχω μπερδευτεί λίγο όσον αφορά τις κρέμες για την αντιμετώπιση των πανάδων. Χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιος συνδυασμός προϊόντων (SPOT END CORRECTIVE το πρωί τοπικά-SPOT END NIGHT CREAM για το βράδυ), ή η βραδινή κρέμα αρκεί; το ANTISPOT BOOSTER CREAM είναι σχετικό με αυτήν την θεραπεία;
    Ευχαριστώ!

    • Καλησπέρα Μαρία. Μια συνδυασμένη αγωγή προϊόντων θα δώσει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα γι'αυτό και συνίσταται. Θα προτείναμε για πρωί να ξεκινούσες την περιποίηση σου με το ANTISPOT BOOSTER CREAM που εμπλουτίζει με λευκαντικούς παράγοντες την καθημερινή κρέμα, και έπειτα να συνέχιζες με την SPOT END DAY CREAM SPF 15. Για τη βραδυνή σου περιποίηση, θα προτείναμε να ξεκινούσες με την SPOT END CORRECTIVE τοπικά όπου υπάρχει το πρόβλημα και έπειτα να συνέχιζες με SPOT END NIGHT CREAM. Κάθε αγωγή λεύκανσης προτείνεται για τουλάχιστον 3 μήνες.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα! Χρησιμοποίησα την spot end night cream, την spot end corrective και το antispot booster για δύο μέρες κ παρατήρησα ότι το δέρμα μου έγινε ανάγλυφο, σαν να έβγαλε πολύ ψιλά σπυράκια, ενώ γενικά δεν έχω πρόβλημα ακμής. Είναι φυσιολογική αυτή η παρενέργεια λόγω της ισχυρής δράσης των προϊόντων? Έχω κανονική προς ξηρή επιδερμίδα. Ευχαριστώ

    • Καλημέρα Ιωάννα και καλή εβδομάδα. Θέλεις να μας πεις με ποιον τρόπο ακριβώς χρησιμοποίησες τα προϊόντα; Χρησιμοποίησησες αντηλιακό το πρωί;
      Μια προτεινόμενη σειρά εφαρμογής των προϊόντων που αναφέρεις θα ήταν το βράδυ να εφάρμοζες αρχικά το ANTISPOT BOOSTER CREAM και έπειτα το SPOT END NIGHT CREAM. Για το πρωί θα μπορούσες να ξεκινήσεις με το SPOT END CORRECTIVE και έπειτα οπωσδήποτε μια αντηλιακή κρέμα για επιπλέον προστασία από περαιτέρω κηλίδες ή και με χρώμα για ελαφριά κάλυψη.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • καλησπερα σας πηρα την spot end ημερας και νυχτας και το essence gel.θα ηθελα να μου πειτε αν το gel μπορω να το βαζω και το πρωι και το βραδυ πριν απο τισ κρεμες και αν το καλοκαιρι πρεπει να σταματησω να βαζω την ημερας τι αντιηλιακη να βαζω? ευχαριστω

  • Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω serum υαλουρονικού οξέος. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει τη δράση της spot end corrective? Αν δεν επηρεάζει, να το βάζω πριν ή μετά την corrective? Από ποιο μήνα θα ήταν καλό να τη σταματήσω το πρωί και να βάζω μόνο βράδυ; Ευχαριστώ

    • Καλησπέρα Ελένη.

      Θα προτείναμε να χρησιμοποιείς το βράδυ την SPOT END CORRECTIVE και για περισσότερη ενισχυμένη δράση από κάτω θα μπορούσες να εφαρμόζεις το ANTISPOT BOOSTER CREAM. Μπορείς να το εφαρμόζεις και τους καλοκαιρινούς μήνες με την προϋπόθεση ότι οπωσδήποτε το πρωί θα πρέπει να εφαρμόζεις αντηλιακό προσώπου με πολύ υψηλή προστασία SPF 50+. θα προτείναμε το ACTIVE SUN SCREEN TINTED FACE FLUID SPF 50+ που προσφέρει πολύ υψηλή ηλιοπροστασία, ενυδάτωση μακράς δράσης, ισχυρή δράση ενάντια στη φωτο- και χρονο- γήρανση και ελαφριά κάλυψη. Το πρωί πριν την αντηλιακή κρέμα θα μπορούσες να εφαρμόζεις το HYALURONIC ACID CREAM BΟΟSTER.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

      • Αν έχετε την καλοσύνη απαντήστε στις ερωτήσεις μου. Αν δεν είναι τόσο ξεκάθαρες όσο νομίζω, να τις διατυπώσω διαφορετικα: Χρησιμοποιώ serum υαλουρονικού και θέλω να χρησιμοποιήσω και τη spot end corrective, επηρεάζεται η δράση της; από πότε να τη βάζω μόνο το βράδυ;

        • Καλησπέρα Ελένη. Ο συνδυασμός δεν επηρεάζει τη δράση της. Από Μάϊο θα το προτείναμε.
          Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
          Με εκτίμηση,
          Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας. θα ήθελα να ρωτήσω αν το προϊόν SPOT END CORRECTIVE μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ημέρα κάτω από την αντηλιακή κρέμα και σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας. Συνήθως τα προϊόντα λεύκανσης αποφεύγονται το καλοκαίρι. Να αναφέρω ότι έχω κάνει θεραπεία laser για μελάσματα στο πρόσωπο τον Ιανουάριο. θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε συμβουλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατα τους καλοκαιρινους μηνες μπορω να χρησιμοποιω την day cream το πρωι μετα να βαζω αντιλιακη της frezyderm 80 κ make-up εαν το θελω;κ το βραδυ πριν night cream μπορω να βαλω την corrective τοπικα;Αυτο που με ανησυχει ειναι εντονη ηλιοφανεια κατα τους καλοκαιρινους μηνες κ μηπως καποια απο αυτες τις κρεμες δεν πρεπει να τις χρησιμοποιησω το καλοκαιρι για να μη χειροτερεψει την κατασταση.

    • Καλημέρα Καίτη. Για του καλοκαιρινούς μήνες, Θα προτείναμε για το πρωί να εφάρμοζες ένα αντηλιακό με πολύ υψηλή προστασία SPF 50+ όπως το ACTIVE SUN SCREEN TINTED FACE FLUID SPF 50+ που προσφέρει ταυτόχρονα ενυδάτωση, αντιγηραντική δράση και ελαφριά κάλυψη. Για το βράδυ, προτείνουμε να χρησιμοποιείς την SPOT END CORRECTIVE τοπικά και την SPOT END NIGHT CREAM ως κρέμα νυκτός.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα
    Μπορω να χρησιμοποιω την spot end corrective ή την spot end day
    Μετα την αντηλιακη και μετα το make-up?
    Μετα απο ποσο καιρο πρεπει να διακοπτεται η θεραπεια ?

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

3 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

3 weeks ago