Περιποίηση Μαλλιών

Καθημερινό λούσιμο που δεν ταλαιπωρεί την τρίχα. Γίνεται;

Είναι η εποχή του χρόνου που πιθανότατα λούζουμε τα μαλλιά πιο συχνά απ’ ό, τι την υπόλοιπη χρονιά. Γνωρίζοντας όμως ότι γενικά το καθημερινό λούσιμο μπορεί να επιβαρύνει μαλλιά και τριχωτό, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει μία λύση που θα καλύψει μεν την εποχική μας ανάγκη για συστηματικό λούσιμο αλλά χωρίς να κάνουμε «εκπτώσεις» στην εικόνα και την υφή της τρίχας μας.

 

Γιατί αυξάνεται η συχνότητα λουσίματος το καλοκαίρι;

  • Αυξάνεται η εφίδρωση. Και όπως ιδρώνουμε στο υπόλοιπο σώμα μας, έτσι ιδρώνει και το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής με τη λιπαρότητα να μεταφέρεται στην τρίχα.
  • Εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής. Τα φυσικά έλαια που παράγονται είναι περισσότερα λόγω της ζέστης και ειδικά αν έχουμε λιπαρό τύπο μαλλιών, η λιπαρότητα είναι ακόμα πιο έντονη.
  • Κινούμαστε συνήθως έξω και έτσι η ζέστη, η υγρασία, η σκόνη και οι ρύποι που επικάθονται στα μαλλιά μας, τα κάνουν θαμπά και ξηρά, χωρίς ζωντάνια.
  • Αν η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει άσκηση, το κεφάλι μας ιδρώνει και τα μαλλιά γίνονται ακόμα πιο λιπαρά.
  • Πηγαίνουμε στη θάλασσα και στην πισίνα, οπότε χρειάζεται να ξεπλύνουμε το αλάτι και το χλώριο από το κεφάλι μας.
  • Φοράμε συνέχεια καπέλο οπότε τα μαλλιά «λαδώνουν» πιο εύκολα.

 

Ποιες προδιαγραφές θέλουμε να πληροί το καλοκαιρινό καθημερινό λούσιμο, για να είναι αποτελεσματικό και μη επιβαρυντικό; 

Αρχικά, χρειάζεται να καθαριστεί αποτελεσματικά το τριχωτό και η τρίχα. Επειδή όμως μιλάμε για καθημερινό λούσιμο, χρειάζεται να τηρηθεί μια χρυσή ισορροπία: να απομακρυνθεί μεν το πλεονάζον σμήγμα (και οι ρύποι και ο ιδρώτας) χωρίς όμως να στραγγίξει το τριχωτό από τα φυσικά του έλαια. Διαφορετικά, στην προσπάθεια να αποκαταστήσει το δέρμα τη χαμένη λιπαρότητα, θα παραγάγει ακόμα περισσότερο σμήγμα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μη διαταράσσεται η φυσιολογία της χλωρίδας του τριχωτού, ώστε να αποφύγουμε τους ερεθισμούς και τα δυσάρεστα παρελκόμενά τους (δυσφορία, κνησμό κ.λπ.).

Επιπλέον, καθώς το διαρκές λούσιμο μπορεί να δημιουργήσει ξηρή, θαμπή άτονη τρίχα (αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «μαλλιά άχυρα»), δεν επιθυμούμε μια τέτοια εικόνα στην κεφαλή μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Λιπαρή πιτυρίδα: Συμπτώματα και αιτίες

Τέλος, επειδή η τρίχα καταπονείται στην παραλία με ήλιο, αλάτι και άμμο, θέλουμε ιδανικά μέσα από το λούσιμο και μία περιποιητική-προστατευτική φροντίδα ενάντια στη φθορά αυτή.

Μπορούμε να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω σε ένα σαμπουάν;

Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε το λούσιμό μας ακόμα και καθημερινά, διατηρώντας παράλληλα την καλή κατάσταση της τρίχας και του τριχωτού. Το Every Day Use Shampoo σχεδιάστηκε με αυτήν τη φιλοσοφία. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι ένα εξειδικευμένο σαμπουάν με ουδέτερο pH, ιδανικό για καθημερινή χρήση. Διαθέτει ήπιους καθαριστικούς παράγοντες για απαλό καθαρισμό, ιδανικό ακόμα και για ευαίσθητα ή αδύναμα μαλλιά αλλά και έναν προσεκτικά επιλεγμένο συνδυασμό φυτικών εκχυλισμάτων που χαρίζουν στην τρίχα δύναμη και αυξάνουν τη λάμψη και τη στιλπνότητά της. Επιπλέον, είναι ειδικά μελετημένο να μειώνει τις βλάβες της τρίχας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση κατά 28%*, χαρακτηριστικό πολύτιμο για τις μέρες που χαιρόμαστε καθημερινά στιγμές στην παραλία ή ξέγνοιαστες βόλτες στην πόλη, πριν τις διακοπές μας. Θυμόμαστε κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε να κάνουμε  ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό, το σημείο όπου συγκεντρώνεται η λιπαρότητα, και να μην τρίβουμε με δύναμη τα μαλλιά, γιατί γίνονται αδύναμα.

Έχοντας λοιπόν στην μπανιέρα ή στο ντους μας την κατάλληλη επιλογή σαμπουάν, ξαναβλέπουμε με σκεπτικισμό τον μύθο που θέλει τα μαλλιά να μην πρέπει να λούζονται καθημερινά και τους χαρίζουμε αυτό το καλοκαίρι καθαριότητα και εξυγίανση, λάμψη και ζωντάνια.

*Κλινική μελέτη.

Frezyderm Team

Recent Posts

Εύκολο καθημερινό μακιγιάζ: 3+1 συμβουλές από τη Frezyderm

Πόσο συχνά θέλουμε να είμαστε περιποιημένες στο γραφείο, στη σχολή, στην καθημερινή βόλτα αλλά δεν…

2 days ago

Ψαλίδα μαλλιών: Αντιμετώπιση για υγιή & λαμπερά μαλλιά

Τρίχα που «ανοίγει» και «σπάει» κατά τόπους και κυρίως στις άκρες;  H ψαλίδα εμφανίζεται συχνά…

4 days ago

Φροντίδα ευαίσθητης περιοχής: 4+1 συνήθειες προς αποφυγή

Παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι η ευαίσθητη περιοχή έχει ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες λόγω της φυσιολογίας…

7 days ago

Ενυδάτωση επιδερμίδας και μετά το καλοκαίρι

Μπορεί να ξέρουμε ότι μετά την έντονη έκθεση στον ήλιο για παρατεταμένο διάστημα η επιδερμίδα…

1 week ago

Εμμηνόπαυση & ουρογεννητικό σύνδρομο

Πρόκειται για μία χρόνια και εξελισσόμενη πάθηση που αφορά στα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας…

2 weeks ago

Τροφές για ενίσχυση ανοσοποιητικού & τρόποι θωράκισης

Η αμυντική λειτουργία του οργανισμού μας υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας. Ανακαλύπτουμε…

2 weeks ago