Μικυλλιακό Νερό: Τι Είναι και πώς Χρησιμοποιείται;

Τι είναι το Micellar Water και πώς ωφελεί ένα λιπαρό με τάση ακμής δέρμα; Aς το γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τον τρόπο δράσης του.

 

Το μικκυλιακό νερό στο μικροσκόπιο

Το μικυλλιακό νερό είναι ένα υδατοειδές διάλυμα που περιέχει μία μεγάλη συγκέντρωση ήπιων καθαριστικών, μη ιονικών μικκυλίων ( εξ ου και το όνομά του). Τα μικκύλια μοιάζουν με λεπτά και αόρατα μικροσφαιρίδια που βρίσκονται ελεύθερα στο νερό.  Αυτό που χαρίζει στα μικκύλια ξεχωριστή δράση είναι το γεγονός ότι λειτουργούν σαν μαγνήτης που έλκει τους ρύπους και την λιπαρότητα. Αυτή τους η ιδιότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για κάθε δέρμα και ακόμα πιο σημαντική για το λιπαρό, με τάση ακμής που έχει ανάγκη από αποτελεσματική απομάκρυνση της περίσσιας σμήγματος από την επιφάνειά του . Τα μικκύλια μπορούν να προσκολληθούν από τη μία πλευρά στους ρύπους και στο σμήγμα και από την άλλη πλευρά στο νερό. Έτσι, ο καθαρισμός γίνεται με μηχανικό τρόπο, και το δέρμα δεν ερεθίζεται. Επιπλέον, η εξαιρετική καθαριστική δράση του micellar water  είναι ιδανική και για την απομάκρυνση υπολειμμάτων από προϊόντα φαρμακευτικής αγωγής που συχνά χρησιμοποιούνται στο λιπαρό με τάση ακμής δέρμα. Προσθέστε σε όλα αυτά και το γεγονός και το ότι το μικκυλιακό νερό δεν θέλει ξέβγαλμά ή τρίψιμο, άρα μία επιδερμίδα με ατέλειες, κοκκινίλες και ερεθισμούς μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την αντιερεθιστική φροντίδα. Το μικκυλιακό νερό προσφέρει επίσης και ενυδατική φροντίδα που χρειάζεται ακόμα και το λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα αλλά και τόνωση και εξυγίανση, για να ανακτήσει τη άνεση και την ευεξία που συχνά χάνεται με την υπερβολική λιπαρότητα και τη γενικότερη δυσφορία που προκαλούν σπυράκια και φλεγμονές. Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν περιέχει οινόπνευμα, προάγει ακόμα περισσότερο την ενυδάτωση της επιδερμίδας, αποτρέποντας την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς.

 

Ποιοι τύποι δέρματος μπορούν να χρησιμοποιούν Micellar water;

Χάρη στις παραπάνω ευεργετικές του ιδιότητες, κάθε τύπος δέρματος μπορεί να ωφεληθεί από τη χρήση του μικκυλιακού νερού, ακόμα και τα πολύ ευαίσθητα δυσανεκτικά δέρματα αλλά και οι επιδερμίδες με αυξημένη λιπαρότητα και ατέλειες. Για τις τελευταίες, επιλέγεται ένα μικκυλιακό νερό ειδικά σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες τους. Το Ac-Norm Micellar Water διαθέτει  εξειδικευμένη σύνθεση που αποκαθιστά την ευεξία στο λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα. Αφαιρεί αποτελεσματικά το σμήγμα και τα υπολείμματα των φαρμακευτικών προϊόντων, προσφέρει ενισχυμένη κερατολυτική δράση και μειώνει την αίσθηση «τραβήγματος», αυξάνοντας τη δερματική ευεξία κατά 46%.*. Και όλα αυτά, με συστατικά που προστατεύουν από ερεθισμούς, για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του ήδη ταλαιπωρημένου δέρματος.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Έξυπνες Συμβουλές για τη Φροντίδα Ματιών

Πώς χρησιμοποιείται;

Πάρτε ένα κομμάτι από βαμβάκι και εμποτίστε το με Micellar Water. Στη συνέχεια, καθαρίστε απαλά όλο το πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών, αν το χρησιμοποιείτε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Δεν το ξεπλένετε. Παραμένει στο δέρμα και στο τέλος, αφήνει μία αίσθηση καθαριότητας, τόνωσης και ευεξίας στην επιδερμίδα.

Έχοντας τις απαντήσεις στο κεφάλαιο «Μικυλλιακό Νερό: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται», μπορούμε να αξιοποιήσουμε την καθαριστική και όχι μόνο δράση του του, προσφέροντας στη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα πολύτιμα οφέλη.

 

* Biosaccharide Gum-2 – Technical Data

Ομάδα Frezyderm

Recent Posts

Λιπαρά Μαλλιά: Αντιμετώπιση Αποφεύγοντας 6 Συχνές Συνήθειες

Τα λιπαρά, βαριά μαλλιά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «λαδωμένα», δεν είναι συνήθως μία επιθυμητή εικόνα.…

4 days ago

Κοκκινίλες στο Σώμα: Για τι μας Προειδοποιούν;

   Οι κοκκινίλες στο σώμα αποτελούν ένα κλινικό σύμπτωμα που περιλαμβάνει αλλαγές στο δέρμα, το οποίο…

6 days ago

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

3 weeks ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

3 weeks ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

4 weeks ago