Γενικά

Σημάδια κάτω από τα μάτια: πώς να τα αντιμετωπίσω;

Ένα λαμπερό, φρέσκο, ξεκούραστο βλέμμα δίνει πάντα πόντους στη συνολική όψη του προσώπου μας, αφού άλλωστε η περιοχή των ματιών καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της επιφάνειάς του. Όμως συχνά, διάφορα σημάδια κάτω από τα μάτια, μπορούν να μας στερήσουν το αψεγάδιαστο eye look. Τα αναγνωρίζουμε, μαθαίνουμε τι τα προκαλεί και τα αντιμετωπίζουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά.

 

Τα θέματα που μας απασχολούν σε σχέση με τα μάτια

Μαύροι κύκλοι. Ίσως το πιο συχνό σημάδι που εμφανίζεται στην περιοχή των ματιών και που θέλουμε να διορθώσουμε. Ο σκουρόχρωμος τόνος που προσδίδουν οι μαύροι κύκλοι στο δέρμα κάτω από τα μάτια κάνει το βλέμμα να δείχνει βαρύ και κουρασμένο, λιγότερο νεανικό και χωρίς ζωντάνια. Ανάλογα με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας, οι μαύροι κύκλοι έχουν διαφορετικό τόνο σε κάθε πρόσωπο, άλλες φορές έχουν σκούρο  καφέ χρώμα, και άλλες μπλε-μωβ.

 

Γιατί δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι;

Οι αιτίες τους μπορεί να είναι είτε ενδογενείς είτε εξωγενείς. Στις πρώτες συγκαταλέγονται:

  • Η κληρονομική προδιάθεση με αυξημένη παραγωγή μελανίνης στο σημείο
  • Η κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Από την άλλη, υπάρχουν και εξωτερικές παράμετροι που επιβαρύνουν το χρώμα του δέρματος.

  • H έλλειψη ύπνου που κάνει το δέρμα πιο ωχρό και θαμπό στο σημείο και έτσι τα αιμοφόρα αγγεία «ξεπροβάλλουν» πιο έντονα κάτω από το δέρμα
  • Η έντονη έκθεση στον ήλιο που αυξάνει την ήδη έντονη έκκριση μελανίνης.

  

Οιδήματα. Τα γνωρίζουμε ως «σακούλες» και είναι οι προεξοχές που εμφανίζονται στην περιοχή κάτω από τα μάτια λόγω της κακής αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας που αυξάνει τη  συγκέντρωση υγρών στο σημείο. Η εικόνα αυτή του πρηξίματος κάτω από τα μάτια οφείλεται όμως και στην αυξημένη συσσώρευση λίπους που κάνει τα λιποκύτταρα να διογκώνονται και το δέρμα να προβάλλει προς τα έξω. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι συνήθως πιο έντονες στη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί, τις ώρες δηλαδή που η κατακράτηση αυξάνεται.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Οξέα φρούτων: Η ανανεωτική δύναμη της επιδερμίδας (infographic)

 

Βαθουλώματα. Πρόκειται για  τις εσοχές που παρατηρούνται κάτω από τα μάτια σε ορισμένα πρόσωπα και είτε υπάρχουν εκ γενετής είτε εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας γήρανσης και της μείωσης του λιπώδους ιστού στην περιοχή.

 

Πώς αντιμετωπίζουμε τα σημάδια κάτω από τα μάτια;

Το βλέμμα μας είναι πάντα ξεχωριστό, ακόμα και με τις ατέλειές του, και αποτελεί κομμάτι της μοναδικής ταυτότητας του προσώπου μας. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να βελτιώσουμε τα σημεία που θα αναδείξουν την όψη μας. Στην προσπάθειά μας αυτή, υπάρχουν κινήσεις που θα βοηθήσουν να επαναφέρουμε τη λάμψη και τη φρεσκάδα στην περιοχή γύρω από τα μάτια:

  • Ξεκουραζόμαστε επαρκώς με καλό και ποιοτικό ύπνο.
  • Αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση στις οθόνες, ειδικά πριν τον ύπνο.
  • Αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού και αλκοόλ που επιτείνει τα σημάδια κατακράτησης.
  • Επιλέγουμε την κατάλληλη κρέμα ματιών, με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες μας, και τη χρησιμοποιούμε συστηματικά. Η εφαρμογή της Eye Balm καθημερινά πρωί και βράδυ, μειώνει αποτελεσματικά μαύρους κύκλους και οιδήματα. Η μικροκυκλοφορία ενεργοποιείται άμεσα, χάρη στα βιοφλαβονοειδή που περιέχονται στη σύνθεσή της κρέμας με αποτέλεσμα να  καταπολεμώνται οι σακούλες ενώ παράλληλα τα φυτικά εκχυλίσματα επαναφέρουν την ελαστικότητα, συσφίγγοντας το δέρμα και αποκαθιστούν τη λάμψη. Οι λεπτές γραμμές μειώνονται και το βλέμμα αναζωογονείται και δείχνει ξεκούραστο. Όσο για τα βαθουλώματα στα μάτια, υπάρχει τρόπος να καμουφλάρουμε έξυπνα τα «σημεία βύθισης», δημιουργώντας την εικόνα ενός πιο συμμετρικού βλέμματος. Η  Color Eye Balm χαρίζει φως στα σημεία των εσοχών με ελαφριά κάλυψη φυσικού χρώματος. Έτσι,  δημιουργείται ένα εφέ  «γεμίσματος» της κοιλότητας και μείωσης του βάθους του δέρματος στο σημείο. Ο πολυσακχαρίτης θαλάσσιας προέλευσης που περιέχει αποκαθιστά τη χρωματική ομοιομορφία και μειώνει την ένταση του χρώματος των μαύρων κύκλων ενώ επιπλέον η απαλή αυτή έγχρωμη κρέμα-τζελ, προσφέρει αποτελεσματική φροντίδα ενάντια στα οιδήματα και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες.

 

Περιποιούμαστε το βλέμμα μας διορθώνοντας τα σημάδια κάτω από τα μάτια, ανακτούμε τη φρεσκάδα και τη λάμψη στην όψη μας και αναδεικνύουμε την εκφραστική γοητεία των ματιών μας.

Frezyderm Team

Recent Posts

Φαγούρα στο σώμα & αντιμετώπιση της ξηροδερμίας

Μία διαρκής αίσθηση κνησμού που αντί να υποχωρεί με το ξύσιμο, αντίθετα μεγαλώνει; Αν βιώνετε…

13 hours ago

Φροντίδα δέρματος: Ποιες είναι οι απειλές & τι να προσέξουμε

Ο πρώτος όρος που έχει αλλάξει σε σχέση με τις αντιγηραντικές ανάγκες του δέρματός μας…

2 days ago

Βουλωμένο αυτί και βουητό: Τι μπορεί να υποδηλώνει

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ανακαλέσουμε κάποια ή και περισσότερες στιγμές που νιώσαμε ένα…

5 days ago

Εποχιακή Τριχόπτωση την Άνοιξη & το Φθινόπωρο: Πού Οφείλεται;

Η εποχική τριχόπτωση αναφέρεται στη σημαντική αύξηση του ημερήσιου αριθμού των τριχών που πέφτουν τόσο…

1 week ago

Κολπίτιδα: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Η κολπίτιδα εκδηλώνεται όταν ο κόλπος βρίσκεται σε κατάσταση φλεγμονής, πόνου ή πρηξίματος. Αποτελεί αρκετά…

1 week ago

Πρωτεϊνική δίαιτα: Τι είναι & πώς να την εφαρμόσουμε

Γνωστές με διαφορετικά εμπορικά ονόματα ήδη από τα τέλη του 60, οι πρωτεϊνικές δίαιτες έχουν…

2 weeks ago