Τι Σημαίνει “Δερματολογικά Ελεγμένο Προϊόν;

Έστω και μία φορά στη ζωή σας να έχετε χρησιμοποιήσει έστω και ένα καλλυντικό προϊόν,  έχετε δει στη συσκευασία του τρεις λέξεις: «Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν». Πιστεύετε πως το νόημα είναι ξεκάθαρο; Συγχαρητήρια! Είστε μάλλον στις ελάχιστες εξαιρέσεις αυτών που δεν χάθηκαν στη μετάφραση.

 

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σε 1.000 ανθρώπους, το 25% πιστεύει ότι «δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» σημαίνει προϊόν φιλικό προς το δέρμα, το 22% ότι το προϊόν δεν προκαλεί δερματικές αλλεργίες και το 10% ότι το προϊόν είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει δερματικές αλλεργίες. Συμπέρασμα; Η επανάληψη δεν είναι μητέρα της μαθήσεως, αφού όσες φορές κι αν βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την ένδειξη, οι περισσότεροι καταναλωτές αγνοούν τη σημασία της. Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν;

 

«Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» σημαίνει

…πως ένας δερματολόγος έλεγξε το πώς αντιδρά το δέρμα στο συγκεκριμένο προϊόν και στα συστατικά του. Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προβλέπει τη διεξαγωγή ενός συγκεκριμένου ελέγχου, ο τρόπος και η έκταση του ελέγχου ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία.

 

 

«Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» ΔΕΝ σημαίνει…

…προϊόν με δοκιμές σε ζώα, παρά το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο συγχέουν τους δύο όρους.  Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι δοκιμές σε ζώα απαγορεύονται σύμφωνα με Νομοθεσία της Ε.Ε. και καθώς αυτή η οδηγία είναι υποχρεωτική για τις εταιρείες που παράγουν καλλυντικά, δεν απαιτείται τα συγκεκριμένα προϊόντα να φέρουν ειδική σήμανση για κάτι που θεωρείται αυτονόητο. Φυσικά, η FREZYDERM τηρεί πιστά εδώ και χρόνια τον παραπάνω Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Μπορεί η αντιβίωση να χαλάσει τη χλωρίδα του εντέρου μου;

 

 

Και αν έχω ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο  «δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα;»

Πρέπει να χρησιμοποιείτε «δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα» είτε έχετε κανονικό είτε ευαίσθητο δέρμα. Απλώς, προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στον τύπο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας σας.

 

Θέλετε λίγες… λέξεις ακόμα σχετικά με τη δερματολογική φροντίδα; Ανακαλύψτε τες στο blog μας.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

    • Ευχαριστούμε πολύ καλά για τα καλά σου λόγια.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα και τι λόγο έχουν οι αλλες εταιρείες και η δική σας ακόμη να μην φέρουν το σύμβολο ότι δεν κανουν πειράματα για να είναι σιγουρος και ο καταναλωτής γιατί δεν είναι καθόλου δεδομένο. Το να το λέει απλά η κάθε εταιρεία δεν έχει καμία εγγυρότητα και προσωπικά έχω καταλήξει να αγοράζω απο μία μόνο εταιρεία όλα μου τα προϊόντα περιποίησης καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία έχει και το ανάλογο σήμα σε κάθε της προϊόν

    • Καλησπέρα Μαρία.

      Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία των Καλλυντικών τίθεται υπό αίρεση και καθίσταται παράτυπο το οποιοδήποτε σήμα που υποδεικνύει ότι δεν γίνονται δοκιμές σε ζώα εφόσον δοκιμές σε ζώα δεν γίνονται ούτως ή άλλως σε κανένα καλλυντικό προϊόν – επίσημη απαίτηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας των Καλλυντικών .

      Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία των Καλλυντικών, τα τελικά προϊόντα πρέπει να μελετώνται για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους σε υγιείς εθελοντές σε διαπιστευμένα κλινικά εργαστήρια. Ως εκ τούτου, όλες οι μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των προϊόντων μας ΔΕΝ πραγματοποιούνται σε ζώα ούτε πραγματοποιούντο ποτέ από την έναρξη λειτουργίας μας το 1990.

      Σχετικά με τις 1ες ‘υλες που χρησιμοποιούμε από μεγάλους παραγωγικούς οίκους, γνωρίζουμε πως έχουν συμμορφωθεί με τις νομοθετικές κατευθύνσεις και έχουν σταματήσει να πραγματοποιούν μελέτες στα ζώα ακόμη και για δεδομένα τοξικολογικής ασφάλειας ήδη από το 2009.

      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο,παρά την Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι γνωστό ότι πολλές εταιρίες έχουν βρει τρόπο να παρακάμψουν το νόμο και συνεχίζουν τις δοκιμές σε ζώα.Γι'αυτό λοιπόν ως καταναλωτές προτιμούμε μόνο προϊόντα με πιστοποίηση κατά των πειραμάτων ,οι οποίες πιστοποιήσεις παρεπιπτόντως είναι δωρεάν. Είναι απαράδεκτο για μια εταιρία εν έτι 2020 να μη φέρει τουλάχιστον μια τέτοια πιστοποίηση όπως το Leaping Bunny,το Cruelty free της Peta η το σύμβολο της Vegan Society.Μέχρι να έχετε μια τέτοια πιστοποίηση,εγώ όπως και πολλοί άλλοι καταναλωτές δε μπορούμε να προτιμήσουμε τα προϊόντα σας.

    • Καλησπέρα Κλεοπάτρα.

      Είναι παράτυπο και αντιτίθεται στην κείμενη Ευρωπαϊκή νομοθεσία να εξακολουθούν να υπάρχουν αυτές οι σημάνσεις. Εταιρεία που εξακολουθεί να έχει αυτές τις σημάνσεις μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστεί καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και από τις αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας όπου πωλεί τα προϊόντα της. Αυτές οι σημάνσεις άπτονται του πεδίου της παραπλάνησης καταναλωτή γιατί ακριβώς οι μελέτες που πρέπει να διενεργούνται επί των καλλυντικών προϊόντων δεν είναι σε ζώα αλλά σε υγιείς εθελοντές από διαπιστευμένα κλινικά εργαστήρια.

      Η πολιτική της Frezyderm ανέκαθεν ήταν οι δοκιμές να γίνονται σε υγιείς εθελοντές από διαπιστευμένα εξωτερικά κλινικά εργαστήρια.
      Ακόμη και στην περίπτωση του ενός βρεφικού-ειδικού απορρυπαντικού που έχουμε -η νομοθεσία των απορρυπαντικών έχει διαφορετικές απαιτήσεις στις μελέτες ερεθιστικότητας που απαιτούνται σε σχέση με τα καλλυντικά- εμείς προχωρήσαμε αυτοβούλως και σθεναρά σε μελέτη ερεθιστικότητας σε ανθρώπινο δέρμα όπως γίνεται και στα καλλυντικά (patch test).
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago