Προβιοτικά: Τα Οφέλη και οι Ιδιότητες τους

Ο χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και, μαζί με αυτόν, οι πιο κρύοι μήνες του έτους. Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα δίνουν και παίρνουν, οι αντιβιώσεις πέφτουν “βροχή”, οι ρυθμοί της καθημερινότητας συνεχίζουν αμείωτοι και η διατροφή δεν είναι πάντα η καλύτερη δυνατή. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί κι εμείς εμφανίζουμε αδυναμία και σωρεία άλλων δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Η εισαγωγή των προβιοτικών στη διατροφή μας θα γίνει ο πιστός σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας, για υγεία και ευεξία.

Συνήθως σκεφτόμαστε τα βακτήρια και τους μύκητες ως κάτι βλαβερό για την υγεία μας. Αγνοούμε όμως το γεγονός ότι το ίδιο μας το σώμα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν σε βασικές λειτουργίες, όπως η πέψη και η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Κάποιοι άλλοι δρουν ως ασπίδα προστασίας από άλλα, βλαβερά και παθογόνα μικρόβια.

Τα προβιοτικά ανήκουν στην κατηγορία αυτών των καλών μικροβίων. Πρόκειται για ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, που είναι ωφέλιμα για την υγεία του ανθρώπου. Πώς; Ενισχύοντας την “καλή” μικροχλωρίδα του οργανισμού. Είτε σε περιπτώσεις όπου κάποια “καλά” μικρόβια θυσιάστηκαν, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με αντιβιοτικά, είτε διατηρώντας τη γενική ισορροπία ανάμεσα σε “καλά” και “κακά” βακτήρια μέσα στο σώμα.

Τα οφέλη των προβιοτικών είναι πολλαπλά και έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της λειτουργίας των συστημάτων του οργανισμού, με ευεργετική δράση σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων, όπως:

  • Διάρροια
  • Γαστρεντερίτιδα
  • Σπαστική κολίτιδα
  • Αλλεργική ρινίτιδα
  • Βρεφικούς κολικούς
  • Τερηδόνα & ουλίτιδα
  • Ατονία λόγω κόπωσης (μελέτη, άθληση)
  • Εγκυμοσύνη & λοχεία
  • Γυναικολογικές λοιμώξεις (μυκητίαση, κολπίτιδα, τραχηλίτιδα & κυστίτιδα)
  • Ουρολοίμωξη
  • Εμμηνόπαυση

H σειρά Prodilac της FREZYDERM αποτελείται από 4 συμπληρώματα διατροφής για την εντερική χλωρίδα με καλλιέργειες Γαλακτοβακίλλων και Bifidus, για παιδιά και εφήβους.

Για βρέφη, νήπια και παιδιά έως 2 ετών
Αλλάξατε τη διατροφική συνήθεια του μωρού σας ή μήπως κάνατε ένα ταξίδι που αποσυντόνισε τη ρουτίνα του; Υποφέρει από κολικούς, δυσκοιλιότητα και αλλεργική ρινίτιδα; Το Prodilac Start θα συμπληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή που συνέστησε ο παιδίατρος.

Για νήπια & παιδιά ηλικίας 2 έως 16
Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, όπου διαμορφώνονται οι συνήθειες τήρησης της υγιεινής του στόματος, δεν είναι σπάνια η εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας. Το Prodilac Kids δυναμώνει τη μικροχλωρίδα του στόματος, διατηρώντας παράλληλα υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα και την εντερική λειτουργία.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Κετογονική δίαιτα

Για εφήβους & ενήλικες ηλικίας 16 έως 50
Μεγαλώνοντας, με την αύξηση των υποχρεώσεων και των ευθυνών, αυξάνουν επίσης και το άγχος, η ατονία και η κόπωση, γεγονός που έχει άμεσο αντίχτυπο στις παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα και στη γενικότερη εξασθένηση του ανοσοποιητικού. Το Prodilac Restore επαναφέρει την ισορροπία, μας ενδυναμώνει και μας θωρακίζει, ώστε να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στους γρήγορους ρυθμούς ζωής.

Ενδείκνυται, επίσης, για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, συντελώντας στην καλύτερη απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων.

Αναβαθμίστε τη διατροφή σας και φροντίστε για την υγεία σας, με τη βοήθεια της FREZYDERM!

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ PRODILAC START : 3038/13.01.2012. Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ PRODILAC KIDS: 3043/13.01.2012. Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ PRODILAC RESTORE: 3044/13.01.2012. Δεν επέχουν θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 104 37, Αθήνα, 210 5246900.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

    • Καλημέρα Έλσα, η τελική τιμή του κάθε προϊόντος διαμορφώνεται στο σημείο της πώλησης αφού μπορεί να διαφέρει βάσει της τιμολογιακής πολιτικής του εκάστοτε φαρμακείου.
      Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • εδωσα στην κορη μου 7 ετων μαζι με αγωγη αντιβιωσης και της εδωσα και προσφατα λιγες καψουλες χωρις να παιρνει αντιβιωση
    ποσο συχνα μπορω να της δινω?και τι δοσολογια?
    ευχαριστω φωτεινη

    • Καλημέρα Φωτεινή, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος, πχ.αντιβίωση, αλλά παρέχεις τα προβιοτικά για λόγους προστασίας & ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, θα προτείναμε την χορήγηση τους τρεις φορές την εβδομάδα. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Γειά σας, είμαι η Θεοδώρα έχω ένα αγοράκι 2 χρονών και 8 μηνών και παίρνει αντιβίωση. Εγώ του πήρα προβιοτικά το prodilac start, πως πρεπει να του τα δίνω? πριν το φαγιτό? και για ποσο καιρό? βοηθαει στο ανοσοποιητικό σύστημα?

    Ευχαριστώ πολύ!

    • Καλημέρα Θεοδώρα, επί παράλληλης χορήγησης, το προβιοτικό χορηγείται 2 ώρες μετά το αντιβιοτικό για όλη τη διάρκεια χορήγησης του αντιβιοτικού. Εάν θέλετε να το συνεχίσετε και μετά με σκοπό τη διατήρηση της υγιούς και φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας & του του υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος προτείνουμε να χορηγείται 2-3 φορές την εβδομάδα. Τέλος για ηλικίες άνω των 2 ετών προτείνουμε τα PRODILAC KIDS. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλημέρα, Για ένα παιδί που δεν παίρνει αντιβίωση, το προβιοτικό χορηγείται πριν το φαγητό ή μετά? Δεν το αναφέρεται αυτό στη συσκευασία. Ευχαριστώ

    • Καλημέρα Ελένη, επί παράλληλης χορήγησης το προβιοτικό χορηγείται 2 ώρες μετά το αντιβιοτικό. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Χαίρετε!
    Για πόσο χρονικό διάστημα επιτρέπεται η λήψη προβιοτικών;Εάν επιτρέπεται μακροχρόνια,ενδύκνειται να διακόπτεται περιοδικά ή δεν είναι απαραίτητο;
    Ευχαριστώ!

    • Καλημέρα Άννα. Όσον αφορά τη λήψη προβιοτικών, ακολουθούμε το γενικό κανόνα των συμπληρωμάτων διατροφής: λαμβάνουμε συνεχόμενα επί 3 μήνες το συμπλήρωμα διατροφής, διακόπτουμε για ένα μήνα και έπειτα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι για 3 μήνες. Αν σε αυτό το διάστημα αυτό, έχουμε βελτιώσει τη διατροφή μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην το χρειαζόμαστε άλλο, μπορούμε να διακόψουμε.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Ο γιος μου 4 ετών, έχει λειτουργική δυσκοιλιότητα, κάνει πάνω από 10 μικρές κενώσεις την ημέρα. Πόσα προβιοτικά μέσα στην ημέρα συστήνετε να του δίνω και σε ποια φάση της ημέρας;

    • Καλημέρα Βάσια. Θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τα προβιοτικά 2 φορές την ημέρα, όποια στιγμή θέλει.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Για την βελτίωση του ανοσοποιητικού του παιδιού μου που είναι 3 ετών ο παιδιατρος πρότεινε το Prodilac immuno start .
    Πόσες φορές πρέπει να το παίρνει και για ποσό χρονικό διάστημα; Το κουτί έχει 10 φακελάκια.

    • Καλησπέρα Μαρία,

      Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ιδανική χρήση του PRODILAC IMMUNO SHIELD START, θα ήταν ένα φακελάκι την ημέρα, για 3 μήνες συνεχόμενα. Έπειτα καλό θα ήταν να διακόψει για ένα μήνα κι αν θέλει να συνεχίσει, μετά το πέρας αυτού.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Ο γιος μου έχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας ,παίρνει importal και η παιδίατρος πρότεινε ένα δισκίο prodilac την ημέρα χωρίς να μου προσδιορίσει διάστημα. Θα ήθελα να γνωριζω την άποψη σας. Με εκτίμηση.

    • Καλημέρα Ρόζα και καλή εβδομάδα. Ο γιος σου θα μπορούσε να να παίρνει Prodilac μια φορά την ημέρα για 3 μήνες, έπειτα να σταματήσει για ένα μήνα, κι ύστερα πάλι για 3 μήνες. Μπορεί να σταματήσει τα προβιοτικά όταν δεν έχει πια πρόβλημα.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα είμαι έγκυος 2 μηνών και έχω μεγάλο θέμα με το έντερο μου καθώς έχω σπαστική κολίτιδα... Η γυναικολογος μου τα σύστησε να τα πάρω....υπαρχει περίπτωση να μου δημιουργήσουν θέμα στο έμβρυο?

    • Καλησπέρα :), Τα προβιοτικά είναι ασφαλή για το έμβρυο.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού για παιδάκια σχεδόν 5 και 7 τι να δώσω? Κάθε πότε και για πόσο διάστημα?

    • Καλημέρα Ρένα.

      Θα προτείναμε αρχικά, να μιλήσεις με τον παιδίατρο των παιδιών πριν προτείνουμε οτιδήποτε.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

2 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

2 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

3 weeks ago