Πώς θα επιλέξω την καλύτερη οδοντόκρεμα;

Το βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της στοματικής υγιεινής και της οδοντιατρικής φροντίδας. Ο συχνός και σωστός καθαρισμός κρατάει μακριά την πλάκα και τα επιβλαβή βακτήρια αποτρέποντας τη φθορά των δοντιών, τις ασθένειες των ούλων και την κακή αναπνοή.  Όμως η σωστή επιλογή οδοντόκρεμας δεν είναι πάντα μία ξεκάθαρη διαδικασία. Αν λοιπόν ετοιμάζεστε να αντικαταστήσετε την τωρινή σας οδοντόκρεμα αλλά αναρωτιέστε με ποια κριτήρια να επιλέξετε την επόμενη, οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας δώσουν τροφή για σκέψη.

«Ποιες είναι οι ανάγκες των δοντιών και των ούλων μου;»

«Όσο πιο στοχευμένα, τόσο πιο αποτελεσματικά». Η φράση που χρειάζεται να θυμάστε κατά την αναζήτηση οδοντόπαστας. Ξεκινώντας από την αφετηρία του αποτελεσματικού καθαρισμού των δοντιών που είναι η βάση κάθε οδοντόπαστας καθημερινής χρήσης, σκεφθείτε τι άλλο χρειάζεται η δική σας στοματική κοιλότητα: έχετε, για παράδειγμα, υπερευαίσθητα δόντια που πονούν με το παραμικρό και θέλετε μια οδοντόπαστα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα; Εμφανίζετε συχνά ήπια ή πιο σοβαρά προβλήματα των ούλων (αιμορραγία κ.λπ.); Σας απασχολεί η φρεσκάδα και η δροσιά της αναπνοής σας; Ή μήπως είστε σε περίοδο εγκυμοσύνης και βλέπετε αλλαγές στα ούλα (ή θέλετε να τις προλάβετε) λόγω των ορμονικών αλλαγών; Ανακαλύπτοντας τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, θα μπορέσετε να βρείτε την εξατομικευμένη λύση που σας ταιριάζει.

«Είναι οι ανάγκες των δοντιών και των ούλων μου αυτές που ήταν στο παρελθόν;

Ο τρόπος ζωής σας ή έκτακτες συνθήκες της καθημερινότητας μπορεί να σας υποδείξουν νέους «δρόμους» στη φροντίδα των δοντιών. Έτσι, ακόμα και αν επιλέγατε παλαιότερα μία συγκεκριμένη οδοντόκρεμα και κάλυπτε τις απαιτήσεις της στοματικής σας υγιεινής, μπορεί τώρα να χρειάζεστε πιο στοχευμένη λύση.

«Ποιο είναι το lifestyle μου; (συνήθειες/ διατροφή/αγωγές κ.λπ.)»

Για μία υγιή και καλοφροντισμένη στοματική κοιλότητα, πέρα από τις ανάγκες σας, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε και τις συνήθειες σας. Εάν, λόγου χάρη, έχετε εντάξει στη ζωή σας την ομοιοπαθητική, χρειάζεστε μία οδοντόπαστα με συστατικά που δεν αντιδοτούν στην αγωγή σας. Αν είστε λάτρεις του κόκκινου κρασιού που μπορεί να προκαλέσει κηλίδες στα δόντια λόγω των έντονων χρωστικών του, ίσως χρειάζεστε μία οδοντόπαστα λευκαντικής δράσης. Αν είστε συστηματικός καπνιστής/ίστρια, πιθανότατα χρειάζεστε μία οδοντόπαστα που προστατεύει και από τα προβλήματα των ούλων κ.ο.κ.

«Μήπως να πάρω την οδοντόκρεμα που μου σύστησε ο φίλος/η φίλη μου;»

Εξαρτάται. Ταυτίζονται οι ανάγκες στοματικής φροντίδας σας ή απλώς σας έπεισε η ψήφος εμπιστοσύνης του/της στο προϊόν;  Να θυμάστε πως ο μόνος αρμόδιος να σας καθοδηγήσει σωστά στην επιλογή της κατάλληλης για εσάς οδοντόκρεμας είναι ο οδοντίατρός σας που γνωρίζει τις ανάγκες του στόματός σας.

«Αρκεί να είναι η οδοντόκρεμα απλώς επώνυμη;»  

Μόνο αν πληροί και άλλα απαραίτητα κριτήρια όπως η τεχνογνωσία, η ποιότητα, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα.

«Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που αφήνει στην αναπνοή;»

Πιθανότατα, συμπληρωματικά με την αποτελεσματική δράση, την ασφάλεια και την ποιότητα, περιμένετε από την οδοντόκρεμα που θα επιλέξετε να αφήνει δροσερή και φρέσκια αναπνοή την ώρα του βουρτσίσματος και μετά, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στοματικής υγιεινής.

«H πρακτική συσκευασία είναι σημαντικό κριτήριο;»

Ειδικά αν συνηθίζετε να παίρνετε μαζί σας την οδοντόκρεμα στις δραστηριότητες σας,  το θέμα της εργονομίας σας ενδιαφέρει. Θέλετε ένα καπάκι που να κλείνει εύκολα και ασφάλεια και ιδανικά να μην αποσπάται, ώστε να χάνεται στην τσάντα σας.

Ποια άλλα κριτήρια λαμβάνονται υπόψη στην επιλογή  της καλύτερης οδοντόκρεμας;

Οι ίδιες οι ανάγκες της στοματικής σας κοιλότητας.

Λευκότερα  δόντια 

Αν καπνίζετε ή καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες τσαγιού, καφέ ή κόκκινου κρασιού, τότε πολύ πιθανόν να φανεί στα δόντια σας. Προκειμένου να αφαιρέσετε τους λεκέδες και να αποτρέψετε τη δημιουργία νέων, χρησιμοποιήστε μία εξειδικευμένη λευκαντική οδοντόκρεμα

Η λευκαντική οδοντόκρεμα Whitening Toothpaste περιέχει πατενταρισμένους κόκκους πυριτίου micro-silica που χαρίζουν ένα υπέροχο λαμπερό αποτέλεσμα βοηθώντας την αφαίρεση των λεκέδων χωρίς να καταστρέφεται το σμάλτο*.

Πέρα από τη λευκαντική δράση, η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα προστατεύει από πλάκα, πέτρα, τερηδόνα και σας χαρίζει δροσερή αναπνοή που διαρκεί.

Ευαίσθητα δόντια

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Πως Επηρεάζεται Η Στοματική Υγεία Των Εφήβων;

Αν τα ζεστά, κρύα ή όξινα φαγητά προκαλούν στα δόντια σας πόνο ή ευαισθησία, τότε ίσως έχετε ευαίσθητα δόντια.

Τα ευαίσθητα δόντια συνήθως προκαλούνται από την υποχώρηση των ούλων ή τη φθορά του σμάλτου. Έτσι, έρχεται στην επιφάνεια το μαλακό, εσωτερικό μέρος του δοντιού που ονομάζεται οδοντίνη.

Ο πόνος που προκαλείται μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φροντίδα και τη χρήση της σωστής οδοντόπαστας.

Η οδοντόπαστα για ευαίσθητα δόντια Sensitive Teeth Toothpaste είναι ιδανική για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών σας. Αποτελείται από οργανικά άλατα καλίου των οποίων η εξειδικευμένη δράση αντιμετωπίζει τα συμπτώματα των ευαίσθητων δοντιών από την πρώτη χρήση.

Προστατεύει επίσης από τη φθορά των δοντιών και καταπολεμά την πλάκα ενώ μειώνει την ευαισθησία των δοντιών.

Προστασία από πλάκα, πέτρα, τερηδόνα

Η πλάκα αποτελεί μία κολλώδη, άχρωμη μεμβράνη μικροβίων που σχηματίζεται συνεχώς πάνω στα δόντια και στα ούλα. Η πλάκα περιέχει πολλά βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ασθένειες των ούλων.

Αν η πλάκα δεν καθαρίζεται μέσω του βουρτσίσματος ή της χρήσης οδοντικού νήματος ενδέχεται να σκληρύνει και να μετατραπεί σε πέτρα, μία κίτρινη ή καφέ ουσία που προκαλεί τερηδόνα και ασθένειες των ούλων.

«Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» όπως λένε, οπότε αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπής ή ανησυχείτε για τον σχηματισμό πλάκας και πέτρας, τότε η παρακάτω είναι η ιδανική οδοντόπαστα για εσάς.

Η οδοντόπαστα Plaque & Tartar Toothpaste προστατεύει από πλάκα, πέτρα τερηδόνα και αποτρέπει τη δημιουργία μεμβράνης μικροβίων.

Οδοντόπαστα για τα προβλήματα των ούλων

Η πάθηση των ούλων που είναι γνωστή ως περιοδοντίτιδα προκαλείται από συσσώρευση πλάκας στην επιφάνεια των δοντιών.

Εδώ, είναι απαραίτητη η επιλογή μιας οδοντόπαστας που να είναι ειδικά σχεδιασμένη για θέματα των ούλων, όπως η οδοντόπαστα Periodigum Toothpaste που συσφίγγει και περιποιείται τα ούλα

Άλλες ανάγκες που θα σας οδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή οδοντόκρεμας

Υπάρχουν και εξειδικευμένες ανάγκες φροντίδας, όπως ο διαβήτης με την αύξηση γλυκόζης που έχει επίδραση στη στοματική κοιλότητα ή η περίοδος της εγκυμοσύνης με τις ορμονικές μεταβολές που επίσης επηρεάζουν την υγεία του στόματος. Αρκετά άτομα, έχουν ακόμα την ανάγκη εύρεσης μιας οδοντόκρεμας που καταπολεμά την ξηροστομία ή την κακοσμία. Για τα άτομα αυτά, η καλύτερη οδοντόκρεμα είναι αυτή που καλύπτει τις απαιτητικές τους ανάγκες. Η σειρά Oral Science καλύπτει όλη την γκάμα των αναγκών στοματικής φροντίδας με πρωτοποριακές συνθέσεις και ενεργά δραστικά με πολλαπλά οφέλη για τη στοματική κοιλότητα.

Και για να μη θυσιάζετε τις απαιτήσεις εργονομίας και οικονομίας, όλες οι οδοντόπαστες Oral Science διαθέτουν μην αποσπώμενο καπάκι που κλείνει με ένα χαρακτηριστικό «κλικ», έχουν ειδικό μηχανισμό που προωθεί το 100% της οδοντόπαστας που περιέχεται στη συσκευασία και συσκευασία που στέκεται όρθια.

Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας, για να ανακαλύψετε ποια οδοντόκρεμα είναι η καλύτερη για εσάς και εγκαινιάστε μια εποχή βουρτσίσματος δοντιών στοχευμένης και αποτελεσματικής φροντίδας.

 

*Με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και στους ασθενείς που επιτρέπεται

Ομάδα Frezyderm

Recent Posts

Φαγούρα στο σώμα & αντιμετώπιση της ξηροδερμίας

Μία διαρκής αίσθηση κνησμού που αντί να υποχωρεί με το ξύσιμο, αντίθετα μεγαλώνει; Αν βιώνετε…

2 days ago

Φροντίδα δέρματος: Ποιες είναι οι απειλές & τι να προσέξουμε

Ο πρώτος όρος που έχει αλλάξει σε σχέση με τις αντιγηραντικές ανάγκες του δέρματός μας…

4 days ago

Βουλωμένο αυτί και βουητό: Τι μπορεί να υποδηλώνει

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ανακαλέσουμε κάποια ή και περισσότερες στιγμές που νιώσαμε ένα…

6 days ago

Εποχιακή Τριχόπτωση την Άνοιξη & το Φθινόπωρο: Πού Οφείλεται;

Η εποχική τριχόπτωση αναφέρεται στη σημαντική αύξηση του ημερήσιου αριθμού των τριχών που πέφτουν τόσο…

1 week ago

Κολπίτιδα: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Η κολπίτιδα εκδηλώνεται όταν ο κόλπος βρίσκεται σε κατάσταση φλεγμονής, πόνου ή πρηξίματος. Αποτελεί αρκετά…

2 weeks ago

Πρωτεϊνική δίαιτα: Τι είναι & πώς να την εφαρμόσουμε

Γνωστές με διαφορετικά εμπορικά ονόματα ήδη από τα τέλη του 60, οι πρωτεϊνικές δίαιτες έχουν…

2 weeks ago