Να Χρησιμοποιήσω Υαλουρονικό Οξύ σε Ξηρό – Αφυδατωμένο Δέρμα;

Ίσως να μην είστε σίγουρη αν το δέρμα σας είναι ξηρό ή απλά αφυδατωμένο. Το ξηρό δέρμα αποτελεί τύπο δέρματος, και όχι πάθηση, και προκαλείται από την έλλειψη ελαίων στο δέρμα. Το αφυδατωμένο δέρμα προκαλείται, αντιθέτως, από την έλλειψη υγρασίας. Συνεπώς, το ξηρό και το αφυδατωμένο δέρμα έχουν ανάγκη από διαφορετικές λύσεις καθώς προκαλούνται από διαφορετικούς παράγοντες.

 

Το ξηρό δέρμα ενδέχεται να προκαλείται ή να επιδεινώνεται από τη διαδικασία της γήρανσης, τον καιρό και τη θερμοκρασία, τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής. Μπορεί να δίνει την αίσθηση τραχύτητας και τραβήγματος και μπορεί να είναι ευαίσθητο σε κάποια προϊόντα καθώς και να επιδεινώνεται από ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Όσο μεγαλώνουμε, η παραγωγή ελαίων του δέρματος μειώνεται και μπορεί να αρχίσουμε να υποφέρουμε από ξηροδερμία, κάτι που συνεπάγεται την αλλαγή στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας.

 

Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να δίνει την αίσθηση τραβήγματος αλλά και λιπαρότητας παράλληλα, καθώς δεν υποφέρει από έλλειψη ελαίων αλλά υγρασίας. Προκαλείται συνήθως από τη χρήση προϊόντων όπως οι θεραπείες κατά της ακμής, η ρετινόλη και τα α-υδροξυοξέα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να γδάρουν το δέρμα ενώ εμείς μπορεί να φοβόμαστε πως θα αυξήσουμε τη λιπαρότητα του ήδη λιπαρού δέρματός μας.

 

Μην αφήνετε τον όρο «οξύ» να σας αποτρέψει από τη χρήση υαλουρονικού οξέος καθώς δεν αποτελεί οξύ υπό την έννοια του σαλικυλικού ή του γλυκολικού οξέος. Δεν κάνει χημική απολέπιση, όπως αυτά τα δύο, και αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματος ενώ συγκρατεί την υγρασία. Καθίσταται, συνεπώς, ιδανικό για την αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Δυσχρωμίες Δέρματος & Γήρανση: Πώς Μπορώ να τις Αντιμετωπίσω;

Τα μόρια υαλουρονικού οξέος συγκρατούν πάνω από 100 φορές το βάρος τους σε νερό αποτελώντας ένα θαυματουργό προϊόν που προσφέρει και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα. Ωστόσο δεν είναι όλα όμοια!

 

Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους στο gel απολέπισης Facial Scrub ώστε να σχηματίσει ένα προστατευτικό φιλμ για τη μείωση των ερεθισμών από την τριβή. Αποτελεί, λοιπόν, ιδανικό προϊόν απολέπισης για άτομα με ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα.

 

Χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους στην αντιγηραντική κρέμα Dermiox Cream για να προσφέρουμε βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Η πλούσια ενυδατική κρέμα Moisturizing Rich Cream περιέχει τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος διαφορετικού μοριακού βάρους για διαφοροποιημένη διείσδυση στο δέρμα ώστε να προσφέρει μέγιστη ενυδάτωση όταν το έχετε περισσότερο ανάγκη.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Γεια σας,
    Μαλλον εχω αφυδατωμενο προσωπο γιατι ενω ειναι λιπαρο στη ζωνη Τ , πριν βαλω κρεμα με τραβαει το δερμα. Εαν δεν βαλω κρεμα, δημιουργει λιπαροτητα μετα απο μερικες ωρες.
    Θα ηθελα την συμβουλη σας στο τι να παραγγειλω, και ηθελα να σας πω οτι εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον το moisturizing rich cream και παντα , βαζω την αντιλιακη που λατρευω.
    Σας ευχαριστω

    • Καλησπέρα Ελένη, θα προτείναμε να χρησιμοποιήσεις την κρέμα προσώπου, MATTE EFFECT CREAM. Απορροφά τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα ενυδατώνει τις λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες, δημιουργώντας ένα ματ αποτέλεσμα. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας. Είμαι 53 ετών και το πρόσωπο μου έχει χαλαρώσει αρκετά όπως και ο λαιμός μου, πράγμα που με ενοχλεί πολύ. Επίσης έχω σχηματισμένες ρυτίδες στο μεσόφρυο, γύρω στα χείλη,στο λαιμό και ρινοπαρειακές (λόγω καπνίσματος). Παρακαλώ πείτε μου ποιά σειρά Frezyderm θα ήταν ιδανική για μένα. Το δέρμα μου είναι μικτό αλλά τελευταία κάποιες φορές το νοιώθω ξηρό και αφυδατωμένο. Επίσης έχω ρυτίδες και σακούλες στα μάτια. Χρειάζομαι και κρέμα και balm? Περιμένοντας την απάντηση σας,σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Καλησπέρα Μαρία, θα προτείναμε μια καθημερινή αγωγή εντατικής αντιγήρανσης. H Dermiox είναι μια ενισχυμένη κρέμα που μειώνει τις ρυτίδες, στατικές ή έκφρασης, που έχουν εμφανιστεί στο πρόσωπο (μέτωπο, μεσόφρυο, "πόδι της χήνας", γύρω από το στόμα και τη μύτη, περίγραμμα χειλιών) και το λαιμό. Επίσης θα προτείναμε τις αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου ANTI-WRINKLE RICH DAY CREAM & ANTI-WRINKLE RICH NIGHT CREAM για καθημερινή χρήση πρωί-βράδυ αντίστοιχα, ενώ για σύσφιξη και ανόρθωση του λαιμού, την NECK CONTOUR CREAM, καθώς προσφέρει 66% αύξηση των ινών κολλαγόνου & 57% αύξηση των ινών ελαστίνης. Για σακούλες στα μάτια μπορείς να χρησιμοποιήσεις την EYE CREAM. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

      • Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Θα ξεκινήσω άμεσα με τις κρέμες που αναφέρατε και είμαι σίγουρη πως θα δω αποτέλεσμα. Εξάλλου έχω ακούσει τα καλύτερα για την Frezyderm. Εκείνο που ήθελα να ρωτήσω είναι,αν χρειάζεται να χρησιμοποιώ και ορό πριν την κρέμα περιποίησης, τον Instant lifting ίσως? Ευχαριστώ και πάλι.

        • Καλησπέρα και πάλι Μαρία και ευχαριστούμε για τα θετικά σου σχόλια. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια πλήρη αγωγή για ξεκούραστο καθημερινά πρόσωπο καθώς και να αντιμετωπίσουμε τα σημάδια του χρόνου, θα συμπληρώναμε στα παραπάνω τα εξής: Το πρώτο στάδιο είναι φυσικα ο καθαρισμός του πρόσωπου μας πρωί-βράδυ ώστε να επιτύχουμε και τη καλύτερη δυνατή δράση των υπόλοιπων προιόντων που θα χρησιμοποιήσουμε. Για τον καθαρισμό του προσώπου μας προτείνουμε το απαλό MILD WASH FOAM. Μετά το καθαρισμό, κάθε πρωί χρησιμοποιούμε την DERMIOX CREAM για ανάπλαση, ενώ το βράδυ αντίστοιχα χρησιμοποιούμε τον αντιγηραντικό ορό REVITALIZING SERUM για αναζωογόννηση. Τις κρέμες ANTI-WRINKLE τις εφαρμόζουμε 15 λεπτά μετά την εφαρμογή της DERMIOX CREAM ή του ορού αντίστοιχα. Το INSTANT LIFTING που αναφέρετε, είναι ορός άμεσης σύσφιξης για το πρόσωπο που προσφέρει οπτικά άμεσα αποτελέσματα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μεμονωμένα όποτε εσείς θέλετε για άμεσα ορατό νεανικό δέρμα. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλημέρα σας, είμαι 45 ετών. Έχω μάλλον μικτό τύπο δέρματος (παρουσιάζει λιπαρότητα στη ζώνη Τ). Τον τελευταίο καιρό νιώθω το δέρμα του προσώπου μου αφυδατωμένο σαν να με τραβάει. Επίσης έχω ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυο και στα πλαινά του στόματος νιώθω ότι αρχίζει και η χαλάρωση. Παρακαλώ πείτε μου ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσω.

    Σας ευχαριστώ πολύ.
    Δήμητρα Π.

    • Καλησπέρα Δήμητρα, θα προτείναμε μια καθημερινή αγωγή αντιγήρανσης. H Dermiox είναι μια ενισχυμένη κρέμα που μειώνει τις ρυτίδες, στατικές ή έκφρασης, που έχουν εμφανιστεί στο πρόσωπο (μέτωπο, μεσόφρυο, “πόδι της χήνας”, γύρω από το στόμα και τη μύτη, περίγραμμα χειλιών) και το λαιμό. Επίσης θα προτείναμε τις αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου ANTI-WRINKLE RICH DAY CREAM & ANTI-WRINKLE RICH NIGHT CREAM για καθημερινή χρήση πρωί-βράδυ αντίστοιχα. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας,
    Εδώ και ένα εξάμηνο περίπου έχω ξηρότητα στην περιοχή του αιδοίου. Ο γυναικολόγος μού είπε πως είναι από άγχος. Και το τεστ Παπ δεν έδειξε κάτι και οι κολπικοί έλεγχοι δείχνουν φυσιολογική κολπική χλωρίδα. Και οι ορμόνες είναι φυσιολογικές, το έψαξα για πρόωρη εμμηνοπαυση. Είμαι 37 χρονών, δεν έχω παιδί. Ωστόσο η ξηρότητα παραμένει, και γίνεται επώδυνη συχνά. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιώ για να ανακουφίζω την περιοχή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Καλησπέρα Χριστίνα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων που αναφέρετε θα προτείναμε καθημερινή χρήση της AQUA CARE VAGINAL CREAM & μία φορά την εβδομάδα το INTIM VAGINAL DOUCHE ΧΑΜΟΜΗΛΙ που προσφέρει ανακούφιση από κνησμό, καύσο και ξηρότητα & προστατεύει το κολπικό pH. Σαν φιλική συμβουλή και χωρίς να παρεμβαίνουμε στο ρόλο του ιατρού, θα προτείναμε να ελέγξετε το ζάχαρο σας. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα,ειμαι 48 ετων θεωρω οτι το προσωπο μου δεν εχει καμια ταση λιπαροτητας.Αυτο που παρατηρω ειναι οτι εχω εντονα σχηματισμενες ρυτιδες στο μεσοφρυδο οπως επισης στο μετωπο και ρινοπαρειακες.Εκτος απο τις ρυτιδες σε γενικες γραμμες το νιωθω στεγνο και το βλεπω αρκετα θαμπο.Ποια προιοντα μπορω να χρησιμοποιησω?

    • Καλημέρα Κυριακή, σύμφωνα με τα συμπτώματα που αναφέρεις θα προτείναμε μια ενυδατική-αντιγηραντική αγωγή που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στο πρόσωπο σου. Χρησιμοποιήσε κάθε πρωί, την πλούσια ενυδατική κρέμα MOISTURIZING RICH CREAM. Η καθημερινή χρήση της ενισχύει και βελτιώνει τη δερματική δομή, αυξάνει την πυκνότητα και την ελαστικότητα της λεπτής, εύθραυστης επιδερμίδας και προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων. Το βράδυ θα προτείναμε την αντιρυτιδική κρέμα νύχτας με συσφικτική και ανορθωτική δράση για το πρόσωπο και το λαιμό, ANTI-WRINKLE RICH NIGHT CREAM. Φυσικά θα βοηθούσε πολύ και προτείνουμε τη χρήση του ορού με αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση REVITALIZING SERUM που προσφέρει 78% μικρότερη έκταση ρυτίδων και θα ενισχύσει τα αποτελέσματα της κρέμας ημέρας ή νύχτας. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα σας. Απο μικρη ταλαιπωρουμε με ακμη. Λογω των πολυχρονων θεραπειων ακμης εχω πλεον ενα προσωπο με πολυ λεπτο και ευαισθητο δερμα το οποιο εξακολουθει να εμφανιζει σπυρακια ακμης κατα περιοδους παρολο που εχω κλεισει πια τα 41 μου χρονια. Επισης εχω παρατηρησει οτι κατα τους θερινους μηνες η λιπαροτητα αυξανεται ενω τους χειμερινους μηνες δημιουργειται αφυδατωση του δερματος στην περιοχη των ζυγωματικων. Ποια προιοντα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για να μπορεσω να φροντισω οσο καλυτερα μπορω το δερμα του προσωπου μου, λαμβανοντας υποψη τα παραπανω αλλα και την ηλικια μου;

    • Καλημέρα Λίνα, θα πρέπει να εντάξεις το καθημερινό καθαρισμό προσώπου στη ρουτίνα περιποιήσης που ακολουθείς καθώς και μια βαθιά ενυδάτωση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματος σου. Γι αυτό θα προτείναμε καθημερινό καθαρισμό, πρωί & βράδυ, με το απαλό καθαριστικό Mild Wash Liquid ή Mild Wash Foam (σε μορφή αφρού) και κατόπιν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας Moisturizing Rich Cream. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Kalnmera

    Eimai 35 xronwn kai exw gennisei edw kai 2,5 xronia kai thnlazw akoma... genika to derma mou exei afudatwthei kai tha nthela kati apotelesmatiko opws kai gia katahrismo...
    Exw leuko derma kai leptn epidermida ,
    Mikto
    Kai epeidn den koimamai ta vradia sunexomena , tha nthela kai gia ta matia kati
    Giati einai polu kourasmena
    Perimenw nea sas
    Euxaristw polu!!!

    • Καλημέρα Πόπη και καλή εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου θα προτείναμε την εξής αγωγή: Για το πρωί να ξεκινούσες με ένα PEPTIDES & STEMS CREAM BΟΟSTER και έπειτα με την ενυδατική σου MOISTURIZING PLUS CREAM. Για την περιοχή των ματιών θα προτείναμε την COLOR EYE BALM, την απαλή έγχρωμη κρέμα που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Για το βράδυ, θα μπορούσες να ξεκινήσεις την αγωγή σου με το SUPER BΟΟSTER που εμπλουτίζει με 25 ενεργά συστατικά την καθημερινή κρέμα και ενισχύει την ενυδάτωση και έπειτα να συνέχιζες με την αντιγηραντική NIGHT FORCE A + E CREAM.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα σας ειμαι 36 ετων με πολυ ευαίσθητο δερμα κ τάση ακμης κ κοκκινίλας .Δεν εχω ακομα ρυτιδες αλλα δεν θα ηθελα να αποκτήσω. Θα ηθελα την συμβουλη σας

    • Καλημέρα Σταυρούλα. Σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου που αναφέρεις, θα προτείναμε πρωί και βράδυ να εφάρμοζες SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM, και πριν από αυτήν θα προτείναμε για ένα σχήμα αντιγήρανσης να χρησιμοποιούσες τα cream boosters: HYALURONIC ACID CREAM BΟΟSTER για τον Μάρτιο, το ELASTIN REFILL CREAM BΟΟSTER τον Απρίλη, και το PURE COLLAGEN CREAM BΟΟSTER τον Μάιο, κι έπειτα να τα εναλλάσεις με αυρτή τη σειρά. Το πρωί είναι απαραίτητη η αντηλιακή κρέμα για πρόληψη φωτογήρανσης και θα προτείναμε την ACTIVE SUN SCREEN TINTED FACE FLUID SPF 50+ που ταυτόχρονα προσφέρει 1) πολύ υψηλή ηλιοπροστασία 2) ενυδάτωση μακράς δράσης 3) ισχυρή δράση ενάντια στη φωτο- και χρονο- γήρανση και έχει χρώμα για ελαφριά κάλυψη.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας,
    Είμαι 33 χρονών Κ πρόσφατα εμφάνισα φωτοευαισθησια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κοκκινιλες κ ξηροτητα στο πρόσωπο κατά την έκθεσή μου στο ηλιακό κ το τεχνητό φως. Θα ηθελα τη συμβουλή σας.

    • Καλημέρα Μάρθα. Θα προτείναμε καταρχάς να αποφεύγεις σολάριουμ και κάθε μορφή αντίστοιχου τεχνητού φωτός. Όσον αφορά την έκθεση σου στον ήλιο, θα προτείναμε ένα αντηλιακό προσώπου με πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία, όπως το ACTIVE SUN SCREEN FACE FLUID SPF 50+ ή και με χρώμα, το οποίο προστατεύει και από τις συνέπειες της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενώ τα πολύτιμα φυτικά βλαστο­κύτταρα βαμβακιού δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας από τα στερεά σωματίδια των ατμοσφαιρικών ρύπων. Για περισσότερη ενυδάτωση, πριν το αντηλιακό, μπορείς να εφαρμόζεις το HYALURONIC ACID CREAM BΟΟSTER.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα,
    Είμαι 28 χρόνων και έχω μεικτό δέρμα. Το μόνο θέμα μου ειναι οι διεσταλμένοι πόροι.
    Χρησιμοποιώ τη moisturizer 24h και την κρέμα ματιών σας. Σκεφτομαι να ξεκινήσω κάποιο από τα boosters σας, θα μπορουσα να χρησιμοποιώ τον συνδυασμό hyalouronic και vit. C? Η μου προτείνετε κάποιον άλλο συνδυασμό; Θα ήθελα τη συμβουλή σας, γιατι παντρεύομαι το καλοκαίρι και θα ήθελα να ειναι το δέρμα μου όσο πιο λαμπερό γινεται.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago