1. Να βάζουμε αντηλιακό αφού φύγουμε από το σπίτι

Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι το δέρμα χρειάζεται κάποια ώρα για να απορροφήσει το αντηλιακό και μέχρι να γίνει αυτό, το δέρμα δεν είναι προστατευμένο από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Κατά συνέπεια, το μωρό σας εκτίθεται στο κίνδυνο του εγκαύματος ή της βλάβης από τον ήλιο.

Θα πρέπει να φοράτε στο μωρό σας αντηλιακό 30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι, χρησιμοποιώντας ποσότητα γαλακτώματος που αντιστοιχεί ιδανικά σε 2 κουταλιές της σούπας για ολόκληρο το σώμα (2mg/cm2). Επαναλάβετε αμέσως μόλις βγείτε στον ήλιο και κάθε μία ώρα. Έτσι, θα χαρίσετε συμπαγή και αποτελεσματική αντηλιακή κάλυψη στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας.

 

  1. Να εκθέτουμε τα νεογέννητα βρέφη απευθείας στον ήλιο (για την παραγωγή της βιταμίνης D)

Πριν το μωρό σας κλείσει τους 6 μήνες, θα πρέπει να το προστατεύετε από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Τα μωρά διαθέτουν λεπτότερη επιδερμίδα και μικρότερη παραγωγή μελανίνης με αποτέλεσμα μεγαλύτερο ποσοστό UV ακτινοβολίας να είναι σε θέση να διαπεράσει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός του. Οι ειδικοί συστήνουν πως όσο οι άμυνες του βρέφους είναι χαμηλές, θα πρέπει να αποφεύγεται εν γένει η απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Κάποιοι γονείς θεωρούν πως η ηλιακή ακτινοβολία θα συνδράμει την παραγωγή βιταμίνης D αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Τα μωρά προμηθεύονται το αρχικό τους απόθεμα σε βιταμίνη D από τη μητέρα τους. Μπορεί να παρουσιάζουν ενδεχόμενη έλλειψη λόγων των χαμηλών ποσοστών στα οποία τη διαθέτουν οι μητέρες τους αλλά η απευθείας έκθεση στον ήλιο, και μάλιστα χωρίς αντηλιακό, δεν αποτελεί σοφή κίνηση. Είναι προτιμότερο η μητέρα να λαμβάνει συμπλήρωμα βιταμίνης D, το οποίο θα περάσει στο μωρό μέσω του θηλασμού.

 

  1. Να φοράμε αντηλιακό μόνο τις ηλιόλουστες μέρες

Πολλοί δεν θεωρούν πως πρέπει να φορούν αντηλιακό τις συννεφιασμένες ημέρες. Μέγα λάθος! Ακόμα και όταν ο καιρός είναι κλειστός, το παιδί ενδέχεται να εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα UV ακτινοβολίας.

Η ακτινοβολία (UVA) είναι ο τύπος της UV ακτινοβολίας που διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος κύματος. Διαπερνά και το πιο παχύ σύννεφο. Και αν το μωρό δεν υποστεί έγκαυμα επιτόπου, οι μεγάλες ποσότητες UVA προκαλούν πρόωρη γήρανση σε βάθος χρόνου. Καθώς το δέρμα του μωρού δεν είναι ακόμη πλήρως αναπτυγμένο, μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες UVA ακτινοβολίας κατά τις καλοκαιρινές ημέρες, ακόμα και με συννεφιά. Συνεπώς, η εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη παντός καιρού.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Η Σωστή Βρεφική Προστασία από τον Ήλιο

 

  1. Να μην φοράμε γυαλιά ηλίου στο μωρό

Τα γυαλιά ηλίου κάνουν τα μωρά τόσο χαριτωμένα, επιτρέποντάς τους παράλληλα να νιώθουν άνετα κάτω από τον δυνατό ήλιο. Σκεφτείτε απλά πως αν ο ήλιος έχει δόντια για εσάς, θα έχει και για το μωρό σας. Φορέστε του γυαλιά, κάθε φορά που φοράτε κι εσείς.

 

  1. Να χρησιμοποιούμε χαμηλό δείκτη προστασίας SPF

Ορισμένοι γονείς θεωρούν πως το ευαίσθητο δέρμα του μωρού συνεπάγεται τη χρήση μόνο ήπιων προϊόντων. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας. Μάλιστα, τα μωρά χρειάζονται έναν καλό δείκτη (πχ. SPF 25) γιατί το δέρμα τους μπορεί να υποστεί πολύ εύκολα έγκαυμα.

Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας για το μωρό σας, όπως το Baby Sun Care SPF 25. Θα σας εξασφαλίσει την καλύτερη ηλιοπροστασία αυτό το καλοκαίρι.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • exw. ena moro 2 xron.o paidiatros mas sumvoulepse na agorasoume antiliaki krema mono. oxii galaktoma oxi sprei mono krema poia einai h diafora ???

    • Αγαπητή Μαρία,
      Σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σου. Συνήθως για αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν διαφορετικά αντηλιακά για το πρόσωπο (άρα κρέμα) και διαφορετικά για το σώμα. Τα δικά μας βρεφικά/παιδικά αντηλιακά είναι σε μορφή γαλακτώματος που είναι κατάλληλα για το πρόσωπο και το σώμα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς είχε στον μυαλό του ο Παιδίατρος μιλώντας μόνο για κρέμα ή αν σου έδωσε μια συγκεκριμένη και επώνυμη συνταγή για αντηλιακό. Το βρεφικό αντηλιακό Infant Sun Care SPF 50+ της εταιρείας μας είναι κατάλληλο για μωράκια 2 χρονών, περιέχει μόνο φυσικά φίλτρα, προσφέρει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο και σώμα.
      Είμαστε στη διάθεση σου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειάζεσαι.
      Με εκτίμηση
      Η ομάδα της FREZYDERM

  • Με αφορμη μια απαντηση που δωσατε για το infant suncare +50 πως ειναι καταλληλο για μωρα 2 χρονων μα η συσκευασια γραφει από 12 μηνων και ηδη το εφαρμοσα σε μωρο 12 μηνων

    • Καλημέρα Βίκυ, το αντηλιακό Infant Sun Care 50+ είναι κατάλληλο για μωρά και παιδιά από 12 μηνών εως 3 ετών.
      Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία.
      Με εκτίμηση, η ομάδα της FREZYDERM

  • Καλησπερα, εχω ενα μικρο 2 μηνων. Δεν σκοπευω να το βγαλω αμεσα στον ηλιο αλλα κατα τη βολτα θα ηθελα να του φοραω αντηλιακο. Μπορώ σε τόσο μικρή ηλικια; Τα περισσοτερα αντηλιακα είναι απο 6 μηνων. Τι θα προτείνατε εσείς; Ευχαριστώ

    • Καλησπέρα Άννα, φυσικά και μπορείς και θα προτείναμε το BABY SUN CARE SPF 25, αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος για βρέφη, μόνο με φυσικά φίλτρα. Έχει σύνθεση εμπλουτισμένη με Βιταμίνη Ε και Πανθενόλη και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σέβεται τη φυσιολογία του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • ΓΕΙΑΣ ΣΑ Κ ΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΕΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ Κ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 4 ΕΤΩΝ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΕΣ?ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Καλημέρα Ελένη, για το αγοράκι ενός έτους θα προτείναμε το Infant Sun Care SPF 50+ μόνο με φυσικά φίλτρα, ενώ για το κοριτσάκι σου, θα προτείναμε ένα αντηλιακό της σειράς KIDS SUN CARE. To KIDS SUN CARE SPF 50+ WET SKIN SPRAY είναι ένα νέο αντηλιακό που προσφέρει πολύ υψηλή προστασία και ψεκάζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα χωρίς να σταματά το παιχνίδι στη θάλασσα! Μπορείς επίσης να δεις την ολοκληρωμένη σιερά αντηλιακών εδώ! Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω για βρέφη 12- 18 μηνών ποιο ενδείκνυται? με spf 25 ή 50?

    • Καλημέρα Δήμητρα. Προτείνουμε την BABY SUN CARE SPF 25 για μωράκια 0-12 μηνών, ενώ για 1-3 ετών την INFANT SUN CARE SPF 50+.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Το wet skin από ποια ηλικία μπορούμε να το χρησιμοιούμε στα παιδιά;

    • Καλημέρα Δημήτρη. Το KIDS SUN CARE SPF 50+ WET SKIN SPRAY είναι κατάλληλο για παιδάκια από 3 χρόνων και άνω.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα, θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχουν επιπτωσεις απο τη χρηση του αντηλιακου kids suncare σε μωρο 1 ετους. Χωρις να γνωριζω η φαρμακοποιος της γειτονιας μου, μου εδωσε το συγκεκριμενο για το μωρο μου αλλα απο οτι βλεπω ειναι για μεγαλυτερα παιδακια. Αυτο εγινε περυσι και οπως καταλαβαινετε το χρησιμοποιησα ολο. Φετος προμηθευτηκα το infant suncare spf 50. Ειναι βλαβερο το kids suncare για τοσο μικρο μωρο;

    • Καλημέρα Ελένη. Κανένα αντηλιακό μας δεν είναι βλαβερό για το μωράκι σου. Η εταιρία μας στο πλαίσιο εξειδίκευσης στο οποίο λειτουργεί παράγει το αντηλιακό με βάση τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Αφού φέτος έχεις προμηθευτεί με το INFANT SUN CARE SPF 50+, είναι το ιδανικό αντηλιακό για το μωράκι σου.

  • Καλησπέρα,

    Το παιδικό αντιηλιακό kids-sun-care-spf-50-wet-skin-spray περιέχει φυσικά φίλτρα ή χημικά;
    Επιπλέον μπορείτε να μου διευκρινίσετε αν περιέχει νανοσωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου και διοξειδίου του τιτανίου;

    • Καλησπέρα Κάλλια. Το KIDS SUN CARE SPF 50+ WET SKIN SPRAY περιέχει μόνο χημικά/οργανικά φίλτρα, συνεπώς δεν περιέχει νανοσωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου και διοξειδίου του τιτανίου.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Γεια σας. Το αντιηλιακο spray wet skin summer spray παρατήρησα οτι αναγράφει προστασία μόνο από την UVA ακτινοβολία, επομενως δεν μας παρέχει πλήρη αντιηλιακη προστασία;

    • Καλημέρα Αγγελική και καλή εβδομάδα. ΤΟ SPF αναγράφει την UVB προστασία, η οποία κατα συνέπεια είναι 50+.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα, η κόρη μου είναι 4 μηνών... Πρόσφατα αγόρασα το αντηλιακό INFANT SUN CARE SPF 50+ όμως γράφει ότι ενδείκνυται για μωρά 12+ μηνών. μπορώ να το βάλω στην κόρη μου ή καλύτερα να πάρω κάποιο άλλο?

    • Καλησπέρα Φωτεινή.
      Πιο κατάλληλο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το BABY SUN CARE SPF 25, και να αφήσετε το άλλο για αργότερα.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago