Σύγχρονες έρευνες δείχνουν πως πολλοί από εμάς αγνοούμε τον σωστό τρόπο για να βάζουμε αντηλιακό. Αυτό εξηγείται και από τα περιστατικά εγκαυμάτων που συχνά συναντούμε.

Στη FREZYDERM μας απασχολεί πολύ το ζήτημα της ασφάλειας στον ήλιο. Γι’ αυτό και διαθέτουμε μια από τις πλέον πλήρεις σειρές αντηλιακών προϊόντων της αγοράς που θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες του ελληνικού καλοκαιριού.

 

Συχνές παραλείψεις

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν φορά αντηλιακό πριν φύγει από το σπίτι αλλά προτιμά να φτάσει στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει. Επίσης, πολλοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να επαναλαμβάνουν κάθε 2 ώρες.

Ένα άλλο ζήτημα  είναι η ποσότητα που χρησιμοποιεί κανείς. Δερματολόγοι διαπιστώνουν πως ο μέσος όρος ποσότητας αντηλιακού που φοράμε είναι τόσο μικρός που κάνει τον δείκτη προστασίας SPF 50+ να συμπεριφέρεται σαν SPF 20.

Μάλιστα, οι περισσότεροι βάζουμε αντηλιακό σε ποσότητα κάτω του μισού σε σχέση με την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς ώστε απολαύσει την προστασία που αναφέρει το προϊόν.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος να φοράμε αντηλιακό; Θα εκπλαγείτε.

 

Πώς να φοράμε σωστά αντηλιακό

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Κορίτσια στον Ήλιο: Δείτε τη νέα σειρά αντηλιακών!

Χρειάζεται να βάζουμε ποσότητα αντηλιακού που αντιστοιχεί σε 6 κουταλάκια του γλυκού σε όλο μας το σώμα.

  • ½ κ.γ. σε κάθε χέρι
  • ½ κ.γ. στα πρόσωπο, στα αυτιά, στο λαιμό και τον σβέρκο
  • 1 κ.γ. σε κάθε πόδι
  • 1 κ.γ. στο στομάχι και το στέρνο
  • 1 κ.γ. στην πλάτη

Τα παραπάνω αντιστοιχούν σε 6 κουταλάκια του γλυκού ή σε 36 γραμμάρια. Αυτές είναι οι ελάχιστες ενδεικτικές ποσότητες. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές αλλά να τις αυξήσουμε για πολύ καλή προστασία.

 

Πόσο συχνά να φοράμε αντηλιακό;

Είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό 30 λεπτά πριν βγούμε έξω για να βεβαιωθούμε πως θα στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια, μόλις τακτοποιηθούμε στην παραλία, θα πρέπει να ξαναβάζουμε για να εξασφαλίσουμε συμπαγή και ομοιόμορφη κάλυψη. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες. Αν κολυμπήσουμε ή σκουπιστούμε με την πετσέτα μας (μετά από μια παρτίδα ρακέτες), τότε θα πρέπει να επαναλάβουμε. Ένας πρακτικός κανόνας υπαγορεύει πως μια συσκευασία αντηλιακού θα πρέπει να διαρκεί μόνο 10 μέρες όταν γίνεται έκθεση σε υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Από καινοτόμες συνθέσεις mist που κάνουν την εφαρμογή του αντηλιακού παιχνιδάκι ως βρεφικά αντηλιακά με καταπραϋντικό χαμομήλι, αυτό το καλοκαίρι διαθέτουμε ηλιοπροστασία για κάθε τύπο δέρματος. Μάθετε τα αντηλιακά προϊόντα μας σήμερα!

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • το αντιηλιακο το μετράμε σε μονάδες όγκου και όχι γραμμάρια διότι ανάλογα με το ειδικο βαρος της ουσιας αλλαζουν και τα γραμμαρια σε ιδια ποσοτητα. επισης το ποσο συχνα και ποσοτητα εξαρταται απολυτα απο το δερμα. υπαρχουν δερματα που με τις ωρες να μενουν στον ηλιο αντεχουν και δερματα που καιγονται 100 φορες ποιο γρηγορα. επισης τα ελαιωδη αντιηλιακα αντεχουν στον ιδρωτα και το νερο αρα μπορουν να σταθουν και 2 ωρες, τα κρεμωδη πλενονται και πρεπει να επαληφουμε καθε 15 λεπτα. επισης τις καυτες ωρες του μεσημεριου 2-4 κανενα μα κανενα αντιηλιακο δεν προστατευει ενα ευαισθητο δερμα. επισης αν χρησιμοποιουμαι 30-35 ml η γραμμαρια τη φορα, σε 3 επαληψεις εχει τελειωσει το μπουκαλι των 100 ml. αρα τι δεκα μερα για μερα μιλαμε. για 10 μερες θελεις λιτρο. επισης τα ελαιωδη δεν χρειαζονται μιση ωρα πριν επαληψη γιατι απλα δεν στεγνωνουν και προστατευουν απο αφυδατωση το δερμα βασικη αιτια καταστροφης του κυτταρου με επακολουθο εγκαυματος. αρα πολλα λαθη και ασαφειες στο αρθρο σας. πανικοβάλει μπερδευει και δεν διαφωτιζει. κοινως γραμμενο στο ποδι, δεν αντεχει κριτικης.

    • Αγαπητέ κύριε Νιώτη,
      Σας ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας, αναφορικά με τη σωστή χρήση των αντηλιακών. Σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή συντάχθηκε το 2006 (αναλυτικά μπορείτε να τη βρείτε εδώ http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32006H0647), η σωστή ποσότητα αντηλιακού είναι 2mg/cm2 επιφάνειας δέρματος, οπότε επίσημα τα γραμμάρια ορίζονται ως μονάδα μέτρησης. Όταν γίνεται ορθή χρήση του αντηλιακού, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η επαναεφαρμογή συστήνεται να γίνεται ανά δίωρο, ή μετά από το κολύμπι, ανεξαρτήτως φωτότυπου ή της υφής του αντηλιακού. Επίσης, ούτε και στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία γίνεται διαχωρισμός στον τρόπο χρήσης, τον χρόνο επάλειψης πριν την έκθεση στον ήλιο ή την επανάληψη της εφαρμογής. Η ποσότητα αντηλιακού, ενδέχεται να μην είναι αυτή που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές, όμως τόσο οι θεσμοί (Ε.Ε. και ΕΟΦ) όσο και εμείς μέσα από αυτό το άρθρο, αναφέρουμε την ορθή πρακτική για τη μέγιστη προστασία τους. Το άρθρο αυτό, όπως και όλα του blog, παρουσιάζει τη γενική προτεινόμενη πρακτική, αλλά για οποιαδήποτε εξατομικευμένη ανάγκη, όπως η ηλιοπροστασία ενός ευαίσθητου δέρματος, προτείνεται να ληφθεί η συμβουλή ενός δερματολόγου. Με εκτίμηση, η ομάδα της FREZYDERM.

  • Ένας φαρμακοποιοός κάποτε μου είπε πως οι δείκτες προστασίας ενός αντηλιακού αντιστοιχούν σε λεπτά της ώρας. Δηλαδή ένα αντηλιακό με δείκτη 50 σε προστατεύει για 50 λεπτά της ώρας, το 2άρι για 2 λεπτά, το 30άρι για μισή ώρα κλπ κλπ. Άραγε ισχύει αυτό? Προσωπικά εγώ αυτό κάνω

    • Αγαπητέ Χρήστο,
      Σε ευχαριστούμε πολύ για το πολύ χρήσιμο σχόλιο σου. Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ασφαλής μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Πολλαπλασιάζοντας το δείκτη προστασίας του αντηλιακού (SPF) με το προσωπικό μας χρόνο αντοχής στον ήλιο χωρίς προστασία, προκύπτει ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο. Πιο απλά, ο δείκτης προστασίας SPF δείχνει πόσες φορές παραπάνω το δέρμα μας είναι ανεκτικό κάτω από τον ήλιο χωρίς να πάθει έγκαυμα σε σχέση με το αν δεν φοράμε αντηλιακό. Ελπίζουμε να σου είναι πιο ξεκάθαρο τώρα. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειάζεσαι μη διστάσεις να μας ρωτήσεις.
      Με εκτίμηση, η ομάδα της FREZYDERM

  • Χρησιμοποιώ το αντιηλιακό σας sun screen color velvet 50,αλλά τελικά δε με καλύπτει, αφού κοκκινίζει το προσωπό μου.Υπάρχει κάποιο άλλο προϊόν δικό σας που να ανταπεξέρχεται στον ήλιο της Ελλάδας;
    Εάν θέλει και κάποιος δερματολόγος της εταιρίας σας να μου μιλήσει.
    Σας ευχαριστώ πολύ

    • Καλησπέρα Αγορίτσα, έχουμε προωθήσει το μήνυμα σας στο αρμόδιο τμήμα έρευνας & ανάπτυξης του εργοστασίου μας και σύντομα θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • καλησπέρα αγόρασα το sun screen velvet 50 μετά από την εφαρμογή το αντηλιακό στο πρόσωπο μου είχε γίνει σαν γλίτσα σαν να μην το είχε απορροφήσει το δέρμα ίσως επειδή έχω λιπαρό δέρμα έχετε κάτι άλλο άλλα να μην φαίνεται ?

    • Καλησπέρα Κώστα, ειδικά το Sun Screen Velvet, χάρη στη τεχνολογία Second Skin, προσφέρει ματ αποτέλεσμα, δίχως γυαλάδες και έχει μοναδική βελούδινη & ελαφριά αίσθηση. Μήπως χρησιμοποίησες πολύ μεγάλη ποσότητα ή το εφάρμοσες σε βρεγμένο πρόσωπο; Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του αντηλιακού στο πρόσωπο; Το τοποθετούμε σε καθαρό πρόσωπο χωρίς να έχουμε τοποθετήσει τίποτα πριν; Ή το τοποθετούμε μετά την ενυδατική μας κρέμα;

    • Καλημέρα Κωνσταντίνα και καλή εβδομάδα. Το αντηλιακό εφαρμόζεται τελευταίο στην καθημερινή μας ρουτίνα. Η σειρά εφαρμογής είναι η ακόλουθη: serum/cream booster > καθημερινή κρέμα > αντηλιακό χωρίς ή με χρώμα.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:Χρησιμοποιώ το πρωί την active block με spf 25(είμαι 40 χρονων) .Είμαι καλυμμενη τους καλοκαιρινους μήνες?Εχω πάρει και την sun screen color velvet 50..μπορώ να την φορώ απο πάνω με ασφάλεια?Επίσης στη θάλασσα πρέπει να την ανανεώνω συχνά?το ρωτω επειδή είναι αντιηλιακή με χρώμα.Ευχαριστώ πολυ!

    • Καλησπέρα Μαρία,

      Η χρήση αντηλιακής κρέμας προτείνεται για όλο τον χρόνο, κάθε μέρα και θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες.

      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago