Έχω Ψωρίαση: Τι να Κάνω;

Αν υποφέρετε από ψωρίαση, δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια εκνευριστική πάθηση. Αυτή η χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος μπορεί να πυροδοτηθεί από πολλούς παράγοντες και μπορεί να παρουσιαστεί ξαφνικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είτε βρίσκεστε σε μίτινγκ στη δουλειά είτε σε ραντεβού, είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα και κύριοι του δέρματός σας.

 

Εξειδικευμένη θεραπεία

Αν και η ψωρίαση είναι ανίατη, αποτελεί δερματικό νόσημα που ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θεραπεία. Τα σοβαρά περιστατικά που επηρεάζουν μεγάλες επιφάνειες του σώματος μπορούν να μειωθούν ριζικά με την εφαρμογή εξειδικευμένων τοπικών θεραπειών.

Ακόμα και έτσι, πολλές από τις θεραπείες που προτείνουν γιατροί και φαρμακοποιοί περιλαμβάνουν σκευάσματα με βάση τα στεροειδή και συνταγογραφούμενα ρετινοειδή, που προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες για τους χρήστες.

 

Βήμα βήμα

Όταν μιλάμε για την περιποίηση του δέρματος, η συνήθεια είναι το κλειδί. Το ίδιο ισχύει και για την ψωρίαση. Όταν το δέρμα έχει αποσυντεθεί, είναι σημαντικό να το αναδομήσουμε καθαρίζοντάς το και αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, να ρυθμίσουμε την παραγωγή των κυττάρων και έπειτα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το προστατεύσουμε από περαιτέρω εξάρσεις.

 

  1. Καθαριστικά για την ψωρίαση

Αν πάσχετε από ψωρίαση, σας συμβουλεύουμε να κάνετε σύντομα ντουζ με χλιαρό νερό. Το καυτό νερό ξηραίνει το δέρμα και αφήνει αίσθηση ερεθισμού. Επιπλέον, χρησιμοποιείστε ένα ήπιο υγρό καθαριστικό για καθαρισμό και απαλή αφαίρεση των νεκρών κυττάρων. Αυτό το εξειδικευμένο καθαριστικό περιέχει πολύ λεπτούς κόκκους που έχουν προστεθεί ειδικά για την αφαίρεση των φολίδων της ψωρίασης.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Επούλωση Oυλών και Tρόποι να την Eπιταχύνετε

 

  1. Γαλάκτωμα για την ψωρίαση

Ορισμένες φορές τα λεπτόρρευστα γαλακτώματα που απορροφούνται εύκολα μπορούν να δράσουν γρήγορα για να καταπραΰνουν και να ενυδατώσουν το δέρμα. Στα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα που επίσης υποφέρουν από μικρές πλάκες («μπαλώματα») ψωρίασης ταιριάζει περισσότερο η απαλότερη υφή ενός γαλακτώματος. Αν σας θυμίζει τον εαυτό σας, αυτό το γαλάκτωμα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτές τις ήπιες εκδηλώσεις ψωρίασης, αυξάνοντας την ενυδάτωση και αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τις φολίδες.

 

  1. Κρέμες για την ψωρίαση

Για πιο έντονες εξάρσεις, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια λύση που σας ικανοποιεί σε πολλά επίπεδα. Επιλέξτε μια λύση που καταπραΰνει τα συμπτώματα, καθυστερεί τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και βελτιώνει το νόσημα. Και μάθετε και αυτό: δεν χρειάζεται να είναι φάρμακο. Ορισμένα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα προσφέρουν συνθέσεις που μιμούνται τις χορηγούμενες θεραπείες χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

Αν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές και υποφέρετε από ψωρίαση, αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω και η ομάδα των ειδικών μας θα απαντήσει δίνοντάς σας συμβουλές.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Ο συντροφος μου πασχει απο ψωριαση στο τριχωτο της κεφαλης. Δυστυχως διαφορα κορτιζονουχα σκευασματα μονο προσωρινη λυση προσφερουν. Τι θα μπορουσε να κανει στη συγκεκριμενη περπτωση?

    • Αγαπητή Μαρία,
      Σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σου. Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι τα προϊόντα μας PST δεν καλύπτουν την ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορούμε όμως να σου προτείνουμε το Mediated Shampoo (https://www.frezyderm.com/gr/peripoiisi-mallion/sampouan/therapia-pituridas/mediated-shampoo/) για την αποσυμφόρηση των φολίδων. Παρόλ' αυτά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο σαμπουάν δεν είναι προορισμένο για αυτή την πάθηση απλά η δράση του επί ξηρής πιτυρίδας και ξηροδερμίας μπορεί να ανακουφίσει. Είμαστε στη διάθεση σου για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία. Καλό καλοκαίρι!
      Με εκτίμηση
      Η ομάδα της FREZYDERM

  • Καλησπερα σας! Η συγκεκριμενη σειρα θεραπειας της ψωριασης ειναι ασφαλης κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ? Σας ευχαριστω εκ των προτερων .

    • Καλησπέρα Βασιλική, ναι, μπορεί να χρησιμοπιηθεί και είναι απολύτως ασφαλής και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Έχω τοπική ψωρίαση στις κνήμες και καποιες μεμονομενες φολιδες στα αντιβράχια. Το δερμα μου ειναι ανοιχτόχρομο (δεν μαυρίζω εύκολα), κανονικό στο σώμα και μεικτό στο πρόσωπο. Θα ηθελα να δοκιμάσω την εξειδικευμένη σειρα για την ψωρίαση αλλά θελω να μου πέιτε ποια από αυτά τα προιόντα χρειάζεται να προμηθευτώ και τον χρονισμό με τον οποίο θα τα χρησιμοποιώ. Ευχαριστώ.

    • Καλησπέρα Γεωργία, η ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης του ψωριασικού δέρματος, PS.T., αποτελείται από 4 προϊόντα που αποτελούν και 4 βήματα αγωγής και απευθύνονται σε ψωρίαση κατά πλάκας ανεξαρτήτου έκτασης προσβολής. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα προιοντα σε μορφή αγωγής.
      H χρήσης τους είναι ως εξής και με την ακόλουθη σειρά.
      Πρωί: STEP 1- STEP 3 - STEP 4
      Βραδυ: STEP 1- STEP 2STEP 3STEP 4
      Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΑ STEP 1 - 2 - 3 ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ 4. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΨΩΡΙΑΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑ ΜΟΝΟ ΓΟΝΑΤΑ ΑΓΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΓΑΜΠΑ. ΒΑΖΩ DOVOBET ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΑΔΙΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η FREZYDERM ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ DOVOBET ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΒΑΖΩ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ?

    • Καλημέρα Γεωργία και καλή εβδομάδα, η σειρά PST φροντίζει & περιποιείται το ψωριασικό δέρμα & τα συμπτώματα της ψωρίασης. Ωστόσο η δερμοκαλλυντική προσέγγιση δεν αντικαθιστά τη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθείς και θα προτείναμε το συνδυασμό και των δύο. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Ειμαι 14.5 χρονων και χρησιμοποιω μια κρεμα gel για αυτο και μου πεφτουν τα μαλλια σε υπερβολικη ποσοτητα

    • Καλημέρα Ελένη. Μήπως δεν γίνεται καλή έκπλυση του προϊόντος;
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Με τσλαιπωρει ελαφρα μορφη ψωριασης με κιλιδες σην κνημη και μερικες στα πλαγια των μηρων η μορφη του
    Πρωι : STEP 1 STEP 3 STEP4
    Βραδυ : STEP1 STEP2 STEP 3 STEP 4
    Πισυευετε θα βοηθουσε ?
    Ποιο ειναι το κοστος αγορας αυτων ..
    Παρακαλω την διευθυνση σας και το τηλεφωνο σας για προσωπικη επαφη

    • Καλησπέρα Ανδρέα,

      θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για το ορθότερο σχήμα.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Εχω ψωριση στις παλαμες των χεριων μου..γυαλιστερες φισαλλιδες κατω απο το δερμα αποξιρενονται με αποτελμα να ραγισει το δερμα μου με υπερβολικο ποξο..υπαρχει καπιοα θεραπεια...

    • Καλησπέρα Αλέξανδρε.

      Η σειρά Frezyderm PS.T. περιποιείται και αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του ψωριασικού δέρματος αποτελείται από 4 προϊόντα που προσφέρουν:
      > απομάκρυνση ψωριασικών φολίδων
      > ενυδάτωση, ελαστικότητα δέρματος
      > αντιμιτωτική δράση
      > ομαλοποίηση ωρίμανσης κερατινοκυττάρων
      > έλεγχος νευρογενούς φλεγμονής
      > προστασία και ενίσχυση δερματικού φραγμού
      > second skin
      Σε κάθε περίπτωση θα προτείναμε πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

6 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

3 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago