Το δέρμα είναι το μεγαλύτερό μας όργανο. Η ύπαρξή του μας κρατάει ζεστούς όταν κάνει κρύο και δροσερούς όταν κάνει ζέστη. Το δέρμα μας προστατεύει από μολύνσεις και επίσης, χρησιμοποιεί τα νεύρα στην προσπάθειά του να μας προφυλάξει από κινδύνους.

Όπως γνωρίζετε, το δέρμα γερνάει όπως κι εμείς, αλλά ξέρατε ότι χρειάζεται να αλλάζει και η περιποίησή του;

 

Βρεφικό δέρμα

Τα επίπεδα του βρεφικού δέρματος είναι ως και πέντε φορές λεπτότερα ενός ενήλικα, οπότε αυτό το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται απαλά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα. Το δέρμα του μωρού επίσης παράγει ιδρώτα και σμήγμα σε ακανόνιστους ρυθμούς και είναι πιο ευαίσθητο σε κλιματικές αλλαγές.

 

Παιδικό δέρμα

Αν και το παιδικό δέρμα είναι σίγουρα πιο σκληρό από το βρεφικό, είναι πάντοτε λεπτότερο από αυτό του ενήλικα. Είναι επίσης περισσότερο επιρρεπές στη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και, κατά συνέπεια, η ηλιοπροστασία αναδεικνύεται προτεραιότητα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

 

Εφηβικό δέρμα

Όταν οι ορμόνες χτυπούν, το δέρμα μπορεί να αλλάξει ριζικά προκαλώντας δυσφορία. Η αύξηση της έκκρισης σμήγματος προκαλεί φραγμό των πόρων καθώς και σπυράκια. Για κάποιους, ενδέχεται να προκαλέσει ακμή, η οποία μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρή, ενώ θεωρείται πως ως και 85% των εφήβων θα υποφέρει.

 

Το δέρμα στα 20

Το δέρμα ανανεώνεται κάθε 26-28 ημέρες και μπορούμε και να το παραμελήσουμε καθώς έχει φρέσκια και σφριγηλή όψη. Ωστόσο, το δέρμα δεν ξεχνάει και ο τρόπος που το περιποιούμαστε στα 20 μας θα καθορίσει τις βλάβες που θα πασχίζουμε να αποκαταστήσουμε στα 30 και στα 40 μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

4 Διαφορετικά Tips Ομορφιάς για Αυτή την Άνοιξη!

 

Το δέρμα στα 30

Ο κύκλος ανανέωσης του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνεται και πλέον ολοκληρώνεται σε 30-32 ημέρες. Ίσως να αρχίσουν να φαίνονται λεπτές γραμμές και πανάδες ενώ οι μαύροι κύκλοι μπορεί να μην κρύβονται τόσο εύκολα. Τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται.

 

Το δέρμα στα 40

Σε αυτή τη φάση, το δέρμα ανανεώνεται κάθε 40 ημέρες ενώ επιβραδύνεται και το λεμφατικό σύστημα κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω πρήξιμο στην περιοχή των ματιών και στα μάγουλα. Η παραγωγή σμήγματος έχει επίσης μειωθεί με συνέπεια το δέρμα να ξηραίνεται και να γίνεται ευάλωτο σε βλάβες από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

 

Το δέρμα στα 50

Οι πόροι του δέρματος μοιάζουν διασταλμένοι καθώς το δέρμα που τους περιβάλλει χαλαρώνει. Το δέρμα ίσως μοιάζει πιο ξηρό και η ελαστικότητά του χάνεται σημαντικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο άνω βλέφαρο και τον λαιμό.

Στη FREZYDERM πασχίζουμε να αντιληφθούμε τις ανάγκες του δέρματός  σε κάθε χρονική στιγμή. Οπότε αν θέλετε να προστατεύσετε το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα με τη σειρά μας Baby Line ή να αντιμετωπίσετε την εφηβική ακμή με τη σειρά μας Ac-Norm, διαθέτουμε κάτι για κάθε περίοδο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται να προσαρμόσετε το ενυδατικό σας προϊόν καθώς το δέρμα σας αλλάζει και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που διαθέτουμε την ενυδατική κρέμα Moisturizing 24h Cream για την ηλικία των 20, την ενυδατική κρέμα Moisturizing Plus Cream για την ηλικία των 30 και την ενυδατική κρέμα Moisturizing Rich Cream για το ώριμο δέρμα.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Τι κρεμα προτινεται για την ηλικια τον 40? Χρησιμοποιω την dermiox η οποια νιωθω οτι "τραβαει" το δερμα προς τα κατω....κ την night force! Θα ηθελα μια κρεμα για συσφιξη πυκνοτητα δερματος κ προστασια περιγραμματος κ ταση για χαλαρωση

    • Καλημέρα Πηνελόπη, εαν δεν σε καλύπτει η Dermiox, θα προτείναμε μια συστηματική αγωγή αντιγήρανσης με τις αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου & λαιμού, ημέρας και νύχτας αντίστοιχα, ANTI-WRINKLE RICH DAY CREAM & ANTI-WRINKLE RICH NIGHT CREAM. Επίσης για ένα άμεσο οπτικό αποτέλεσμα θα προτείναμε τον ορό άμεσης σύσφιξης INSTANT LIFTING. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • καλησπερα σας...ειμαι 28 χρονων με αρκετα ξηρο δερμα και αρκετες παναδες που τουσ καλοκαιρινουσ μηνες γινονται πιο εντονες στο προσωπο θα μπορουσατε να μου προτεινετε μια σειρα για καθαρισμο καθωσ και κρεμα καθημερινησ χρησης?ευχαριστω

    • Καλημέρα Ιωάννα, όσον αφορά το καθαρισμό του προσώπου σου, θα προτείναμε το ήπιο καθημερινό καθαριστικό MILD WASH FOAM. Απο κει και πέρα, θα πρέπει να εστιάσουμε στην αντιμετώπιση των πανάδων. Η FREZYDERM διαθέτει μια πλήρη αγωγή αντιμετώπισης, την SPOT END, με λευκαντικές κρέμες τόσο για καθημερινή χρήση (πρωί-βράδυ) αλλά και για τοπική χρήση. Για την ενυδάτωση του προσώπου σου, η MOISTURIZING 24h CREAM, θα σου προσφέρει 50% πιο ενυδατωμένο δέρμα ακόμα και 7 ώρες μετά την εφαρμογή. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα ειμαι 24 χρονων και το δερμα μου ειναι προσ λιπαρο!Θα ηθελα να ρωτησω ποια κρεμα ημερασ και ματιων μου προτεινεται καθωσ και καθαριστικο και αν πρεπει να παρω και νυχτασ?Επσησ πρεπει να χρησιμοποιω καθε καθε μερα εννοωντασ οτι ειναι σωστο το δερμα μου να ειναι καθε μερα ολη μερα με μια κρεμα επανω του και να μην αναπνεει καθολου ?και τελοσ ο καθαρισμοσ προσωπου με σαπουνι πρεπει να γινεται πρωι μολισ ξυπνησω και βραδυ πριν ξαπλωσω ωστε τοτε να χρησιμοποιω και τισ κρεμεσ μου?ευχαριστω εκ των προτερων!

    • Καλησπέρα Ευανθία, θα προτείναμε να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα από την ενυδατική σειρά Moisturizing. H κρέμα MATTE EFFECT CREAM απορροφά τη λιπαρότητα άμεσα ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει τις λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες. Είναι πολύ απαλή και όπως όλες οι ενυδατικές μας δεν "βαραίνουν" το πρόσωπο. Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την υγεία και ευεξία της επιδερμίδας μας. Θα προτείναμε τη καθημερινή χρήση -πρωί/βράδυ- ενός εξειδικευμένου & πολύ απαλού καθαριστικού προσώπου όπως το MILD WASH LIQUID και κατόπιν την εφαρμογή της ενυδατικής μας. Για τα μάτια, μπορείτε να εμπιστευθείτε την EYE BALM για τους μαύρους κύκλους και οιδημάτα, ενώ για αντιγήρανση την EYE CREAM. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Γειά σας, είμαι 37 ετων με λιπαρο και πολύ ευαίσθητο δέρμα. Ποια είναι η ιδανικη φροντιδα περιποίησης του δερματος μου πρωί και βράδυ, τι προϊόντα να χρησιμοποιώ; Να σημείωσω ότι δεν εχω ανοχή στις αντιγηραντικες κρέμες.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    • Καλησπέρα Ελένη.

      Για ένα πολύ ευαίσθητο δέρμα θα προτείναμε την SENSITIVE RED SKIN FACIAL CREAM, πρωί και βράδυ. Για αντιγήρανση θα προτείναμε το βράδυ πριν την εφαρμογή της κρέμας, να εφάρμοζες σε καθαρό δέρμα το SKIN NURSERY VIT B CREAM BΟΟSTER.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα. Είμαι 33 ετών με λιπαρή/μικτή επιδερμίδα (που όμως ειδικά τον χειμώνα παρουσιάζει σε κάποια σημεία ξηρότητα), πολλούς πόρους και, τελευταία, κάποιες πανάδες.
    Τι προϊόντα προσώπου προτείνετε για:
    - ενυδάτωση και αντιγήρανση,
    - υψηλή χρωματική και αντηλιακή κάλυψη;
    Υπάρχουν προϊόντα που συνδυάζουν τα παραπάνω;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago