Περιποίηση Προσώπου

Γιατί Χρειάζεται ο Καθημερινός Καθαρισμός Δέρματος

Όλοι μας πλένουμε το πρόσωπό μας το πρωί. Ο καθαρισμός προετοιμάζει το δέρμα για τη νέα ημέρα ενώ μας χαρίζει αίσθηση τόνωσης και αναζωογόνησης.  Τι γίνεται όμως όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από τη δουλειά;

 

Το νέφος

Οι μεγάλες πόλεις έχουν γνωστό πρόβλημα νέφους. Παρά τα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται η ατμόσφαιρα της πόλης περιέχει ρύπους. Η ποιότητα του αέρα στην πόλη είναι αρκετά επιβαρυμένη σε σχέση με την επαρχία όπου δεν υπάρχουν εργοστάσια και πολλά αυτοκίνητα.

Τα προϊόντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συσσωρεύονται στο δέρμα κάθε μέρα με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος μέσω της οξείδωσής τους. Οι ελεύθερες ρίζες τα βλάπτουν και προκαλούν τη μετάλλαξή. Έτσι, δεν παράγουν επαρκώς πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη που διατηρούν το δέρμα σφιχτό, ελαστικό και χωρίς ρυτίδες.

 

Άμεσος καθαρισμός

Όσο περισσότερο καθυστερείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας μετά τη δουλειά, τόσο περισσότερο επιτρέπετε στους ρύπους να προκαλέσουν φθορά και γήρανση στο δέρμα σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε το πρόσωπό σας μόλις επιστρέψετε σπίτι, απαλλάσσοντας άμεσα το δέρμα από τους ρύπους. Φυσικά, βεβαιωθείτε πως έχετε πλύνει τα χέρια σας πρώτα. Έτσι, θα είστε σίγουροι πως δεν θα μεταφερθούν ρύποι και μικρόβια από τα χέρια στο πρόσωπό σας όπου ενδέχεται να εμφανιστούν ερεθισμοί και σπυράκια.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Ο Σωστός Καθαρισμός Προσώπου

Στ’ αλήθεια πειράζει;

Πόσο σημαντικός είναι λοιπόν ο καθαρισμός το βράδυ; Πολύ! Μάλιστα, αν ήσασταν υποχρεωμένοι να επιλέξετε πότε θα πλένεστε μέσα στην ημέρα, θα έπρεπε να επιλέξετε το βράδυ.

Αν πλένετε το πρόσωπό σας μόνο το πρωί, σημαίνει πως οι ρύποι θα παραμείνουν στο δέρμα σας καθ΄ όλη  τη διάρκεια της νύχτας και θα έρχονται σε επαφή με το μαξιλάρι σας. Εξάλλου, ο καθαρισμός μετά τη δουλειά σας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε εκ νέου ενυδατικά ή αντιγηραντικά προϊόντα στο καθαρό πλέον δέρμα σας.

«Οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν καθαρισμό του προσώπου δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία πριν το βραδινό ύπνο», εξηγεί ο Joshua Zeichner, Αναπληρωτής Καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

«Αν πρέπει να παρακάμψετε έναν καθαρισμό, αυτός καλύτερα να είναι ο πρωινός καθώς το βράδυ χρειάζεται να αφαιρείτε τους ρύπους, τη λιπαρότητα και γενικότερα τα στοιχεία εκείνα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους!

Απομακρύνετε τους ρύπους που αφήνει κάθε μέρα πίσω της με το απαλό υγρό για τον καθημερινό καθαρισμό Mild Wash Liquid που είναι επίσης κατάλληλο για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Πολυ ενδιαφερων αρθρο αλλα εγω αντιμετοπιζω το προβλημα οτι μετα περισσοτερα προιοντα που δοκιμασα μετα τον καθαρισμο αισθανομαι ενα ελαφρο τσουξιμο και καψιμο στην επιδερμιδα που φυσικα δε μου αρεσει... Θα μπορουσατε να μου στηλετε ενα δειγματακι να το δοκιμασω; ευχαριστω εκ των προτερων
    διευθυνση- Χαιρώνειας 15 τκ 62100 Σέρρες

    • Καλημέρα Μαρία, θα προτείναμε να επισκεφθείς το site μας και να ενημερωθείς για τα προϊόντα μας. Εφόσον βρεις ποιο προϊόν ταιριάζει στις ανάγκες σου, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα επικοινωνίας αναφέροντάς μας για ποια προϊόντα ενδιαφέρεσαι να λάβεις δείγματα. Η παραπάνω διαδικασία είναι υποχρεωτική για την αποστολή των δειγμάτων και μπορείς να επιλέξεις μέχρι 3 διαφορετικά. Παραμένουμε στη διάθεση σου για κάθε απορία, με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

7 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

2 weeks ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

3 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago