Στην οδοντόπαστα – όπως άλλωστε σε όλα τα είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής – η σωστή επιλογή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν λοιπόν  ετοιμάζεστε να αντικαταστήσετε την τωρινή σας οδοντόκρεμα αλλά αναρωτιέστε με ποια κριτήρια να επιλέξετε την επόμενη, οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας δώσουν τροφή για σκέψη.

«Ποιες είναι οι ανάγκες των δοντιών και των ούλων μου;»

«Όσο πιο στοχευμένα, τόσο πιο αποτελεσματικά». Η φράση που χρειάζεται να θυμάστε κατά την αναζήτηση οδοντόπαστας. Ξεκινώντας από την αφετηρία του αποτελεσματικού καθαρισμού των δοντιών που είναι η βάση κάθε οδοντόπαστας καθημερινής χρήσης, σκεφθείτε τι άλλο χρειάζεται η δική σας στοματική κοιλότητα: έχετε, για παράδειγμα, υπερευαίσθητα δόντια που πονούν με το παραμικρό και θέλετε μια οδοντόπαστα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα; Εμφανίζετε συχνά ήπια ή πιο σοβαρά προβλήματα των ούλων (αιμορραγία κ.λπ.); Σας απασχολεί η φρεσκάδα και η δροσιά της αναπνοής σας; Ή μήπως είστε σε περίοδο εγκυμοσύνης και βλέπετε αλλαγές στα ούλα (ή θέλετε να τις προλάβετε) λόγω των ορμονικών αλλαγών; Ανακαλύπτοντας τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, θα μπορέσετε να βρείτε την εξατομικευμένη λύση που σας ταιριάζει.

«Ποιο είναι το lifestyle μου; (συνήθειες/ διατροφή/αγωγές κ.λπ.)»

Για μία υγιή και καλοφροντισμένη στοματική κοιλότητα, πέρα από τις ανάγκες σας, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε και τις συνήθειες σας. Εάν, λόγου χάρη, έχετε εντάξει στη ζωή σας την ομοιοπαθητική, χρειάζεστε μία οδοντόπαστα με συστατικά που δεν αντιδοτούν στην αγωγή σας. Αν είστε λάτρεις του κόκκινου κρασιού που μπορεί να προκαλέσει κηλίδες στα δόντια λόγω των έντονων χρωστικών του, ίσως χρειάζεστε μία οδοντόπαστα λευκαντικής δράσης. Αν είστε συστηματικός καπνιστής/ίστρια, πιθανότατα χρειάζεστε μία οδοντόπαστα που προστατεύει και από τα προβλήματα των ούλων κ.ο.κ.

«Μήπως να πάρω την οδοντόκρεμα που μου σύστησε ο φίλος/η φίλη μου;»

Εξαρτάται. Ταυτίζονται οι ανάγκες στοματικής φροντίδας σας ή απλώς σας έπεισε η ψήφος εμπιστοσύνης του/της στο προϊόν;  Να θυμάστε πως ο μόνος αρμόδιος να σας καθοδηγήσει σωστά στην επιλογή της κατάλληλης για εσάς οδοντόπαστας είναι ο οδοντίατρός σας που γνωρίζει τις ανάγκες του στόματός σας.

«Αρκεί να είναι η οδοντόπαστα απλώς επώνυμη;»   

Μόνο αν πληροί και άλλα απαραίτητα κριτήρια όπως η τεχνογνωσία, η ποιότητα, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα. Όπως η ολοκληρωμένη σειρά στοματικής υγείας Oral Science. Μία σειρά που περιλαμβάνει ειδικά μελετημένα προϊόντα πρωτοποριακών συνθέσεων κατάλληλα για κάθε ανάγκη φροντίδας της στοματικής κοιλότητας που φέρουν την υπογραφή ποιότητας και αποτελεσματικότητας της FREZYDERM. Ανακαλύψτε στην ευρεία γκάμα με οδοντόπαστες αυτή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες στοματικής φροντίδας και συνδυάστε την ιδανικά με το αντίστοιχο στοματικό διάλυμα της σειράς, για ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή. Η Oral Science περιλαμβάνει ακόμα τα εξειδικευμένα στοματικά σπρέι αλλά και ειδικά σκευάσματα για χρήση μετά από οδοντιατρικές εργασίες.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Κακοσμία Στόματος: Αντιμετώπιση

Εξακριβώστε μαζί με τον οδοντίατρο ή τον φαρμακοποιό σας ποια είναι η φροντίδα που χρειάζονται τα δικά σας δόντια και ούλα και το «πώς θα επιλέξω την κατάλληλη οδοντόκρεμα» είναι μια απορία που δεν θα σας απασχολήσει πια. Καλή στοματική αρχή με τη νέα σας οδοντόπαστα!

Ομάδα Frezyderm

Recent Posts

Λιπαρά Μαλλιά: Αντιμετώπιση Αποφεύγοντας 6 Συχνές Συνήθειες

Τα λιπαρά, βαριά μαλλιά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «λαδωμένα», δεν είναι συνήθως μία επιθυμητή εικόνα.…

2 days ago

Κοκκινίλες στο Σώμα: Για τι μας Προειδοποιούν;

   Οι κοκκινίλες στο σώμα αποτελούν ένα κλινικό σύμπτωμα που περιλαμβάνει αλλαγές στο δέρμα, το οποίο…

4 days ago

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

3 weeks ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

3 weeks ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

4 weeks ago