Ελεύθερες Ρίζες: Τι Είναι και πώς να τις “Νικήσετε”

Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν το δέρμα σας σε καθημερινή βάση προκαλώντας σημάδια γήρανσης. Υπάρχει, όμως, τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε! Παρακάτω σας παραθέτουμε πώς οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν το δέρμα σας καθώς και πώς η χρήση αντιοξειδωτικών κρεμών θα τις αντιμετωπίσει.

 

Πώς βλάπτουν οι ελεύθερες ρίζες το δέρμα σας;

Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν αντιδραστικά μόρια που παράγονται φυσικά από το σώμα. Για παράδειγμα, μια ελεύθερη ρίζα μπορεί να σχηματιστεί όταν το σώμα προσπαθεί να διασπάσει τοξίνες όπως αυτές που εντοπίζονται στον καπνό του τσιγάρου ή στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μόλις παραχθούν, αντιδρούν με το σώμα με καταστρεπτικό τρόπο προκαλώντας του βλάβη. Λόγου χάρη, ενδέχεται να αντιδράσουν με τη δομή κάποιας πρωτεΐνης στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα να μεταβάλλει το σχήμα της και να δυσκολεύεται να επιτελέσει τη λειτουργία της.

Το δέρμα σας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως το κολλαγόνο που του επιτρέπει να παραμένει σφριγηλό και νεανικό ή η ελαστίνη που το βοηθά να είναι λείο και να μην παρουσιάζει ρυτίδες. Αν εκτεθείτε σε υπερβολικό αριθμό ελεύθερων ριζών, ενδέχεται να βλάψουν τόσες πολλές πρωτεΐνες όπου τελικά θα υπάρξει και ορατό αποτέλεσμα.

 

Ο παράγοντας DNA

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και μέσω της βλάβης του DNA. Αντί να αντιδρούν με τις πρωτεΐνες, μπορούν να επιτίθενται στο DNA των κυττάρων και να προκαλούν μη αναστρέψιμες μεταλλάξεις.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Φωτογήρανση: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Αυτές οι μεταλλάξεις μπορούν να εξοντώσουν το κύτταρο ή απλά να του απαγορεύσουν να παράγει σωστά τις πρωτεΐνες. Σε κάποιες επικίνδυνες περιπτώσεις, μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

 

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες

Τα αντιοξειδωτικά, ακριβώς όπως και οι ελεύθερες ρίζες, παράγονται φυσικά από το δέρμα. Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες αντιδρώντας με αυτές πριν προλάβουν να προκαλέσουν βλάβη στις πρωτεΐνες ή το DNA σας.

Είναι πάντα καλή ιδέα να αποφεύγετε τους παράγοντες που προκαλούν τις ελεύθερες ρίζες, εκ των οποίων το αλκοόλ, ο καπνός, οι ρύποι και οι τηγανητές τροφές. Η καλή είδηση είναι πως όλα τα προηγούμενα είναι εν γένει βλαβερά για το δέρμα, οπότε η αποφυγή τους θα βελτιώσει σίγουρα το δέρμα σας.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον κίνδυνο των ελεύθερων ριζών είναι η εφαρμογή τοπικών κρεμών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες προστατευτικών αντιοξειδωτικών. Η Active Block SPF 25 αναδεικνύεται στην ιδανική κρέμα. Ο δείκτης προστασίας SPF αποκρούει τη βλαβερή ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία UV, ενώ τα αντιοξειδωτικά φίλτρα UVA και UVB υπερασπίζονται το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τις εξουδετερώνουν πριν προλάβουν να προκαλέσουν βλάβη στο σώμα μας.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

    • Αγαπητή Λία,
      Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου σχόλια.Ελπίζουμε να περάσεις όμορφα στις καλοκαιρινές σου διακοπές και να χρησιμοποιείς πάντα το αντηλιακό σου!
      Με εκτίμηση
      Η ομάδα της FREZYDERM

    • πραγματικα ειναι το καλιτερο αντιηλιακο με το σιστισε η δερματολογος μου το χρισιμοποιο εδω και 4 χρονια

      • Αγαπητέ Θεόδωρε,
        Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου σχόλια και την εμπιστοσύνη που δείχνεις στα προϊόντα μας τόσα χρόνια.Σου ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!
        Με εκτίμηση
        Η ομάδα της FREZYDERM

  • Τα χρησιμοποιώ χρονια και μπορω να πω ότι είναι τα καλητερα αντιηλιακα!!!!!!τα χρησιμοποιει και η κορη μου και το μικρο της μωρο και ειμαστε τελεια προστατευμενοι!!!!!!!!

    • Αγαπητή Αφροδίτη,
      Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου σχόλια και την εμπιστοσύνη που δείχνεις στα προϊόντα μας τόσο για εσένα όσο και για την κορούλα σου.Ελπίζουμε να περάσετε όμορφες οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές και να χρησιμοποιείτε πάντα το αντηλιακό σας!
      Με εκτίμηση
      Η ομάδα της FREZYDERM

  • SUN SCREEN VELVET FACE SPF 50+ : Το καλύτερο αντηλιακό που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, με υπερευαίσθητο δέρμα που γέμιζε κοκκινίλες στον ήλιο με ότι αντηλιακό και αν χρησιμοποιούσα και ας ήταν SPF 50+!!!!!!!!!!

    • Αγαπητή Χριστούλα,
      Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζουμε να περάσεις όμορφα στις καλοκαιρινές σου διακοπές και να χρησιμοποιείς πάντα το αντηλιακό σου!
      Με εκτίμηση
      Η ομάδα της FREZYDERM

  • Τα καλυτερα με διαφορα. Εφυγα απο επωνυμα πανακριβα καλλυντικα. Μετα απο ενα μηνα χρησης με ρωτουσαν συναδελφοι σε πιο πλαδτικο πηγα και τι εκανα. ????????????????????

    • Καλημέρα Βασιλική,
      Ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σου σχόλια! Ό,τι χρειαστείς παραμένουμε στη διάθεση σου.
      Με εκτίμηση, η ομάδα της FREZYDERM

  • Χρησιμοποιώ την active block καθημερινά κ την sun velvet όταν πάω παραλία... Εξαιρετικά προϊόντα όπως όλα της freezyderm. Χαίρομαι που μία ελληνική εταιρεία έχει τόσο αξιόπιστα καλλυντικά. Συνεχίστε έτσι!

    • Καλημέρα Μαριλένα, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Παραμένουμε στη διάθεση σου για ότι χρειαστείς.
      Με εκτίμηση, η ομάδα της FREZYDERM

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago