Categories: Ακμή

Ήπια Ακμή, Μέτρια και Σοβαρή: Τι να Κάνετε

Άλλοτε λίγα διάσπαρτα σπυράκια στο πρόσωπο, άλλοτε πιο μεγάλες κόκκινες περιοχές σε μέτωπο και μάγουλα και άλλοτε «γεμάτες» κύστες σε όλο το πρόσωπο. Αν το δέρμα σας εμφανίζει ακμή, πιθανότατα έχετε δει στον καθρέφτη σας κάποια ή όλα από τα στάδιά της που ξεχωρίζουν ανάλογα με την έντασή τους.

 

Ήπια ακμή

Στη φάση αυτή, το δέρμα εκκρίνει υπερβολική λιπαρότητα και σμήγμα. Στο πρόσωπο εμφανίζονται σποραδικά σημάδια (συνήθως λιγότερα από 20 μαύρα ή λευκά στίγματα και λιγότερα από 15 σπυράκια) κυρίως στη ζώνη Τ αλλά και σε άλλες περιοχές. Καθώς δεν υπάρχουν ακόμη φλεγμονές και ερυθρότητα, είναι γενικά πιο εύκολο να ελέγξετε τα συμπτώματα. Αν πάλι, δεν επέμβετε άμεσα, η ήπια ακμή μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο.

 

Μέτρια ακμή

Τώρα οι ατέλειες είναι πιο αισθητές. Οι αριθμοί κυμαίνονται γύρω στα 20-100 μαύρα στίγματα ή λευκά, 15-50 σπυράκια και 30-120 συνολικές βλάβες ενώ τα σπυράκια είναι ανάγλυφα και πολλές φορές παρουσιάζουν σημάδια οιδήματος και φλεγμονής. Όσο για τις ερυθρές περιοχές, δεν περιορίζονται μόνο στη ζώνη Τ αλλά και αλλού στο πρόσωπο.

 

Σοβαρή ακμή

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στη μέτρια και τη σοβαρή ακμή είναι η φλεγμονή. Σε αυτό το επίπεδο, όλο και περισσότερες κύστες και οζίδια καλύπτουν την επιδερμίδα, η ερυθρότητα αυξάνεται σε έκταση και τα σπυράκια έχουν πιο μεγάλο μέγεθος, κόκκινο χρώμα και εμφανίζουν οίδημα. Επίσης, η δομή του δέρματος αλλοιώνεται, οδηγώντας ακόμη και σε ουλές.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Aκμή εφήβων: Αλλάζουμε Φιλοσοφία, Αλλάζουμε Επιδερμίδα

Μετά τη διάγνωση, η αντιμετώπιση

Σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται η ακμή σας, το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας, για να καθορίσει τη φαρμακευτική αγωγή που ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση για την ακμή που:

  • είτε χρησιμοποιείται παράλληλα με την αγωγή σας
  • είτε λειτουργεί ως αυτόνομη θεραπεία
  • είτε χρησιμοποιείται μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, για να συντηρήσει το αποτέλεσμά της.

Με την επαναστατική φόρμουλα Medilike στον πυρήνα της σύνθεσής τους, οι εξειδικευμένες AcNorm Medilike Effect, 1, 2,3 και AcNorm Total Control Creams είναι η εναλλακτική επιλογή φαρμακευτικών αγωγών για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής Τύπου 1,2,3, κάθε ηλικίας. Μιμούνται τη δράση της κλασικής θεραπείας για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής Τύπου 1,2,3, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών μορίων και αποτελούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, CΕ 2803.

Μετά βέβαια από το βήμα αντιμετώπισης, μην ξεχνάτε και το απαραίτητο βήμα ενυδάτωσης που θα προσφέρει στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία ώστε να ανακτήσει την υγιή του όψη. Ο ενυδατικός ορός Ac-Norm Aquatic Serum και η ενυδατική κρέμα

Ac-Norm Aquatic Cream έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της ήπιας, μέτριας και σοβαρής ακμής. Ενυδατώνουν σε βάθος και παρατεταμένα επαναφέροντας την άνεση και την ελαστικότητα στο δέρμα και ελαχιστοποιούν τη δερματική δυσανεξία και τους ερεθισμούς.

 

Ανεξάρτητα από τον τύπο ακμής που εμφανίσατε, το σημαντικό είναι να ελέγξετε έγκαιρα τα συμπτώματά του με την κατάλληλη αγωγή θεραπείας και συντήρησης ώστε να ξαναποκτήσετε το αψεγάδιαστο, χωρίς ατέλειες πρόσωπό που σας στέρησε αυτή η δερματική πάθηση. Το πρόσωπο που αξίζει στον καθένα μας.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Εχω μια ήπια μορφή ακμή με 3-4 σπυρακια αλλα οι ανοιχτοί πόροι είναι σε ολο το πρόσωπο. Ποια κρεμα μου προτείνετε απο την σειρα ac norm? Μου πρπτειναν την total control ή την ac norm seb adsorb. Ποια να παρω; Ευχαριστώ

    • Καλησπέρα Nopi.

      Οι κρέμες είναι τελείως διαφορετικές, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις και τις 2 αν εξυπηρετουν τις ανάγκες σου. Αν έχεις μια πολύ ήπια ακμή με λίγα σπυράκια, θα προτείναμε σίγουρα την εφαρμογή της AC-NORM TOTAL CONTROL CREAM πρωί και βράδυ. Αν τώρα το δέρμα σου παράγει υπερβολικο σμήγμα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης γυαλάδας, θα προτείναμε την εφαρμογή της AC-NORM SEB ADSORB CREAM πάνω από την προηγούμενη κρέμα.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

    • Καλησπέρα Demi. Θα ήθελες να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα της ακμής σου;
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα σας. Είμαι τριάντα ετών και έχω μέτρια ακμή, χωρίς εμφανή λιπαρότητα. Ποιο καθαριστικό και ποια κρέμα μου προτείνετε? Total control ή medilike effect 2? Ευχαριστώ

  • Ειμαι 20 χρονων και εμφανισα ακμη (μαλλον) με πολλα μικρα κοκκινα σπυρακια (καποια με πυον καποια οχι) στο τελος της περιοχης του σαγονιου και στον λαιμο. Δεν πηγα ακομη σε δερματολογο αλλα ενας γνωστος μου δερματολογος και καθηγητης μου στη σχολη με μια πρωτη ματια ειπε για ηπια ακμη. Επισης να αναφερω οτι εχω και εντονη λιπαροτητα γενικα. Αρκει ενα καθαριστικο τζελ καταλληλο για λιπαρο δερμα με τασεις ακμης η οχι;

    • Καλημέρα Θάλεια.

      Θα προτείναμε να επισκεφθείς αρχικά έναν δερματολογο για να κάνει διάγνωση του προβλήματος.

      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Είμαι 20 χρονών. Γενικά στην εφηβεία μου αντιμετώπιζα πολύ ήπια ακμή συνήθως στο μέτωπο. Όμως το τελευταίο 8μηνο άρχισα να βγάζω στα μάγουλα. Οι προηγούμενη δερματολόγοι μου που πρότειναν από την σειρά frezyderm όταν είχα ήπια ακμή. Τώρα που έχω μεγαλύτερο πρόβλημα χρησιμοποιώ την 3η βαθμίδα αλλά νιώθω το δέρμα μου πιο λυπηρό όταν την εφαρμόζω στα μάγουλα. Κάνω κάτι λάθος. Υ.Γ κάνω και καθαρισμό καθημερινά με οδικό καθαριστικό που μου ξεραίνει το πρόσωπο.

    • Καλησπέρα Βασίλη,
      Αν νιώθεις τόσο λιπαρή την επιδερμίδα σου, μπορείς να δοκιμάσεις να εφαρμόζεις την AC-NORM SEB ADSORB CREAM είτε πάνω από την θεραπευτική κρέμα είτε και μόνη της σε άλλες ώρες της ημέρας.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Έχω παραγγείλει τη frezykeld για ουλές ακμής
    Μου την πρότειναν αρκετοί ως την καλύτερη.
    Την απλώνω σε όλο το πρόσωπο σαν ενυδατική ή μόνο στο σημείο με ουλές;
    Αν έχουμε σπυράκια υπάρχει περίπτωση να τα επηρεάσει αρνητικά;
    Ευχαριστώ

    • Καλησπέρα Ολυμπία.
      Την απλώνεις τοπικά σε ουλές στις οποίες δεν υπάρχουν σπυράκια.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Εγώ χρησιμοποιώ την medilike effect type 1 και από πάνω της την aquatic cream και αναρωτιόμουν άμα θα μπορούσα από πάνω της medilike να χρησιμοποιήσω την total control cream αντί της aquatic για αυξημένη αποτελεσματικότητα
    Ειμαι 16 χρόνων και έχω κυρίως σπυράκια στη ζώνη Τ αλλά και σε μερικά αλλά σημεία στο πρόσωπο μου και δεν κανονική επιδερμίδα

    • Καλησπερα Κυριακή.

      Για πιο αποτελεσματική αγωγή καλύτερα να χρησιμοποιούσες το AC-NORM MEDILIKE EFFECT 2 CREAM.. Έπειτα μπορείς μέσα στη μέρα να φοράς και την ενυδατική σου κρέμα.

      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπερα. Εχω μετρια ακμη και ακολουθω φαρμακευτική αγωγη με αποτέλεσμα να έχουν μείνει κυρίως σημάδια. Ποιο καθαριστικο και ποια αντηλιακή μου προτείνετε; Για καθαρισμό
    το AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS ή το AC-NORM ACTIVE CLEANSER.Για αντηλιακή την SUN SCREEN COLOR VELVET FACE CREAM η την AC-NORM SUNSCREEN FLUID TINTED. Ευχαριστώ Εκ των προτέρων

    • Καλημέρα Νίκη.
      Όσον αφορά το καθαριστικό, είναι ανάλογα με το αν προτιμάς υφή αφρού ή υγρό. Για το αντηλιακό, αν θες να έχει δράση ενάντια στην ακμή να προτιμήσεις την AC-NORM SUNSCREEN FLUID TINTED.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα. Δεν επισκέφτηκα δερματολόγο για να μου πει ακριβώς τι τύπο ακμής έχω, αλλά διαβάζοντας τα συμπτώματα που έχει το καθένα έκρινα ότι έχω μέτρια ακμή. Αγόρασα την κρέμα AC-NORM MEDILIKE EFFECT TYPE 2, είναι η δεύτερη μέρα που την χρησιμοποιώ και έχω παρατηρήσει ότι είναι ερεθισμένα ορισμένα σημεία. Αυτό συμβαίνει επειδή την έβαζα σε όλο το πρόσωπο και όχι τοπικά σε κάθε σπυράκι ή υπάρχει περίπτωση η ακμή να είναι ήπια και να μην το δέχεται το δέρμα μου; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    • Καλησπέρα Ευφροσύνη,

      Υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεται παραπάνω ενυδάτωση το δέρμα σου. Θα προτείναμε πριν την AC-NORM MEDILIKE EFFECT 2 CREAM να εφαρμόζεις τον ενυδατικό ορό AC-NORM AQUATIC SERUM.
      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καλησπέρα, οι κρέμες AC-NORM MEDILIKE EFFECT 2 CREAM - Κρέμα Θεραπείας Συμπτωμάτων της Μέτριας Ακμής Προσώπου και AC-NORM MEDILIKE EFFECT 3 CREAM - Κρέμα Θεραπείας Συμπτωμάτων της Σοβαρής Ακμής είναι συμβατες με το θηλασμο; Ευχαριστώ.

    • Καλημέρα Σύλβια.

      Όλη η σειρά της AC-NORM είναι συμβατή με το θηλασμό.

      Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
      Με εκτίμηση,
      Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

4 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

3 weeks ago