Categories: Ακμή

Λιπαρό Δέρμα με Τάση Ακμής: Πώς να το Φροντίσω;

Συνήθης αιτία δυσφορίας και ταλαιπωρίας, η ακμή είναι η πιο συχνή δερματική πάθηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μία κατάσταση φλεγμονής του δέρματος που εκδηλώνεται με σπυράκια, στίγματα και ερεθισμό. Η εμφάνισή της ευνοείται από παράγοντες όπως το άγχος, η κακή ή ελλιπής διατροφή, οι αλλεργίες, η ορμονική ανισορροπία και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, μεταξύ άλλων.

Ακόμη κι αν είναι συνυφασμένη κυρίως με την εφηβεία, είναι γεγονός πως η ακμή μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ενήλικης ζωής μας. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου το 80% των ατόμων ηλικίας από 11 έως 30 θα εμφανίσουν ακμή κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι η ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά! Το κλειδί βρίσκεται στην καθημερινή φροντίδα και σχολαστική περιποίηση του δέρματός σας, η οποία μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, να μειώσει τη λιπαρότητα και να περιορίσει αισθητά τα συμπτώματα.  Ο χρυσός κανόνας για πρόληψη, αλλά την και αντιμετώπιση της ακμής, είναι η συνέπεια. Εντάξτε τον καθαρισμό του προσώπου σας στην καθημερινότητά σας και εμπιστευθείτε την  εξειδικευμένη σειρά καθαρισμού AC-NORM της Frezyderm!

Φυσικά, μην αγνοείτε τις συμβουλές του ιατρού σας!

 

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας υγιή και λαμπερή;

Βαθύς απαλός καθαρισμός
Ο ενδελεχής καθαρισμός είναι το άλφα και το ωμέγα για το δέρμα, ιδιαιτέρως για όσους έχουν τάσεις λιπαρότητας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούν οι πόροι ελεύθεροι και να αποτρέψουμε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που είναι “ένοχα” για την πρόκληση ακμής.

Επιθετικά προϊόντα καθαρισμού και τεχνικές, όπως η επίμονη τριβή με σφουγγάρια, καλό θα ήταν να αποφεύγονται, αφού φέρνουν μάλλον αντίθετα αποτελέσματα. Στη θέση τους, χρησιμοποιείστε ένα ήπιο καθαριστικό, όπως είναι ο αφρός καθαρισμού Ac-Norm Active Foam, ως εξής:

– Εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο δέρμα πρωί και βράδυ, χωρίς τρίψιμο.
– Ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σημείωση: Για πιο ενισχυμένη δράση, αφαιρέστε το προϊόν με βαμβάκι ή με ένα καθαρό πανάκι.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Ουλές Ακμής: Συμβουλές για τη Πρόληψή τους

Μάσκα για επιπλέον περιποίηση
Ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα σας, η μάσκα καθαρισμού είναι απαραίτητη για την αναζωογόνηση της λιπαρής, με τάση προς ακμή επιδερμίδας σας. Με εύκολη χρήση και συχνότητα εφαρμογής μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, είναι ιδανική για την άμεση απομάκρυνση ρύπων, σμήγματος, νεκρών κυττάρων και μαύρων στιγμάτων, τα οποία προσκολλώνται στην επιφάνειά της και αποβάλλονται με την αφαίρεσή της από το πρόσωπο.

Η μάσκα Ac-Norm Peel-Off Mask καθαρίζει βαθιά το δέρμα, παρέχοντας αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα, συμβάλλει στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, αφού συσφίγγει τους πόρους και υπερνικά τις γυαλάδες λόγω λιπαρότητας, προσδίδοντας στην επιδερμίδα ματ όψη. Συνδυαζόμενη με το Ac-Norm Micellar Water, προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα και ευεξία στο πρόσωπό σας.

Το αποτέλεσμα; Μία λεία, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα!

 

Τόνωση καθημερινά
Περιποιημένο δέρμα σημαίνει τονωμένο δέρμα. Η τόνωση είναι το τελευταίο βήμα στη φροντίδα του προσώπου σας και θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!  Επιλέξτε μία ήπια αντισηπτική λοσιόν με λεπτόρρευστη υφή για καθημερινή χρήση, που μειώνει αισθητά τη λιπαρότητα και έχει καταπραϋντική δράση, όπως η Ac-Norm Normalising Lotion.

Θα δείτε άμεσα το αποτέλεσμα, στην ανανεωμένη και φρέσκια επιδερμίδα σας!

Μπορείτε να δείτε την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης της Frezyderm εδώ.

Ομάδα Frezyderm

View Comments

  • Δοκίμασα τον αφρό καθαρισμού ac norm και είναι σούπερ.....Έχω ακνεικο λιπαρο δέρμα καθώς έχω πολυκιστικες ωοθηκες...Μόλις παρέλαβα και την ενυδατικη της ac norm 3 type και ανυπομονώ τα αποτελεσμστα......Επίσης ευχαριστώ την frezyderm γιατί ο 4 ετών γιος μου έχει μεγαλώσει με εσάς από κρεμες-αντιλιακα-οδοντοφυια τα πάντα.....

    • Καλημέρα Δήμητρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σου σχόλια και αναμένουμε εντυπώσεις και αποτελέσματα μετά τη χρήση της Ac-Norm Medilike.
      Mε εκτίμηση, η ομάδα της FREZYDERM.

      • Καλημέρα Κατερίνα, ναι, φυσικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ντεμακιγιάζ ματιών. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

    • Καλημέρα Πάνο και καλή εβδομάδα, όχι η σύνθεση των δύο προϊόντων δεν είναι η ίδια. Το Ac-norm Active Wash έχει πιο ισχυρή δράση λόγω των υδροξυοξέων που περιέχει στη σύνθεση του ενώ ο αφρός καθαρισμού Ac-norm Active Foam Plus αποτελεί μια πιο ήπια πρόταση καθημερινού καθαρισμού. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

    • Καλησπέρα Βαλάντη, θα σου προτείναμε την AC-NORM PEEL-OFF MASK. Φυσικά δεν στηρίζεται στα ίδια συστατικά με αυτή που αναφέρεις αλλά είναι μια "αποσπώμενη" μάσκα καθαρισμού για το λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα. Μόλις στεγνώσει η μάσκα προσκολλώνται στην επιφάνεια της ρύποι, σμήγμα, νεκρά κύτταρα και μαύρα στίγματα και απομακρύνονται κατά την αφαίρεση της. Συσφίγγει τους πόρους, προσδίδει ματ όψη και παρέχει υψηλή αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι ιδανική για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και προετοιμάζει το δέρμα για την καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών των προϊόντων περιποίησης που θα ακολουθήσουν. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Για βαθιά καθημερινή ενυδάτωση λιπαρής αλλά αφυδατωμενης επιδερμίδας ποια κρεμουλα προτείνετε ?

    • Καλημέρα Nonh, θα προτείναμε την ενυδατική κρέμα για την ήπια, μέτρια και σοβαρή ακμή AC-NORM AQUATIC CREAM. Έχει βελούδινη, μη λιπαρή υφή που προσφέρει ελαστικότητα, άνεση στο δέρμα και εντατική ενυδάτωση σε βάθος για περισσότερες από 8 ώρες, μειώνοντας αποτελεσματικά τα εμφανή σημάδια ξηροδερμίας. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Γεια σας
    Είμαι 30χρονών με δέρμα μέτρια λιπαρό,πλέον δεν βγάζω σπυράκια αλλά εσωτερικά απο το δέρμα μαζεύεται σμήγμα πολύ (σαν κυστουλες ) σε άλλα σημεία σκληρό σε αλλα μαλακό που πρέπει να τα πατάω για βγει.ηθελα να σας ρωτήσω τι μου προτείνεται για την εξάλειψη ή για να το ελαττώνω αυτό;

    • Καλημέρα Μάκη και καλή εβδομάδα, τα συμπτώματα που αναφέρεις παραπέμπουν σε μορφή ακμής. Θα προτείναμε καθημερινό καθαρισμό του προσώπου πρωί-βράδυ με τον ενεργό αφρό καθαρισμού για ακνεϊκό δέρμα ACNORM ACTIVE FOAM PLUS καθώς και την εξειδικευμένη κρέμα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ακμής χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών μορίων και τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους, AC-NORM MEDILIKE EFFECT 3 CREAM. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Καταπληκτικα προιοντα!!!
    Ενα μονο θεμα σοβαρο ειναι η συσκευασια του gel καθαρισμου ...η οποια δεν ειναι καθολου πρακτικη , το καπακι δε σφραγιζει καλα και το προιον χυνεται...ισως μια συσκευασια με αντλια να ηταν πιο βολικη...

    • Καλημέρα Κατερίνα, ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σου σχόλια! Όσον αφορά το προϊόν που αναφέρεις, θα σε παρακαλούσαμε να αναφέρεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σου με ένα mail στο info@frezyderm.gr για να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • πλένομαι πρωί βράδυ με τον αφρό ac norm active foam plus ποια ενυδατική μπορώ να βάλω μετά?

    • Καλημέρα Κώστα, θα χρειαστούμε μερικές λεπτομέρειες ακόμα ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να προτείνουμε εξειδικευμένα προϊόντα. Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα ακμής; Αν ναι, έχει διαγνωστεί από δερματολόγο αν πρόκειται για ήπια, μέτρια ή σοβαρή; Έχεις ακολουθήσει κάποια αγωγή στο παρελθόν;

  • Ειμαι 39 ετών με μικρή επιδερμίδα (ξηρή σε άνω χείλος και πηγούνι), ήπια ακμή και πανάδες! Έχω δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς με σέρουμ-κρέμες-προϊόντα τοπικής εφαρμογής. Οι κρέμες ακμής δεν ενδεικνυνται για την ηλικία μου, η moisturize plus μου είναι βαριά και την χρησιμοποιώ ως νύχτας και μόνο τοπικά την ημέρα στα ξηρά σημεία και το spot end corrective μου δημιουργεί γυαλάδα. Έχω δοκιμάσει το συνδυασμό αντιρυτιδικό σέρουμ με την κρέμα για ματ αποτελέσμα, αλλά νιώθω κάποια λιπαρότητα και επιπλέον δεν έχω δράση κατά των πανάδων. Υπάρχει λύση;;;

    • Καλημέρα Ελένη, προτείνουμε να ακολουθήσεις την παρακάτω αγωγή:
      Πρωί: Καθαρισμός & πλύσιμο προσώπου με τον ενεργό αφρό AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS & κατόπιν την πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα προσώπου MOISTURIZING 24H CREAM.
      Βράδυ: Καθαρισμός & πλύσιμο προσώπου με τον ενεργό αφρό AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS, κατόπιν το καινοτόμο Cream Booster, ANTISPOT BOOSTER CREAM, που εμπλουτίζει με λευκαντικούς παράγοντες την καθημερινή μας κρέμα και τέλος την ενυδατική MOISTURIZING 24H CREAM. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

  • Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ενυδατική που μου προτείνετε, ναι μεν μπορεί να ειναι πιο ελαφριά, αλλά ενδείκνυται για μικρότερες ηλικίες ενώ εγώ χρειάζομαι κάτι περισσότερο αντιρυτιδικό. Τί μπορώ να χρησιμοποιήσω; (εντωμεταξύ αγόρασα acnorm madilike effect type 1 ως "ημερας")
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Καλησπέρα Ελένη, η αγωγή που προτείναμε στοχεύει σε καθαρισμό, ενυδάτωση & καταπολέμηση των πανάδων σε συσχέτιση με τα όσα πάντα αναφέρεις για το τύπο του δέρματος σου. Εαν θες κάποια αντιγηραντική περισσότερο πρόταση αλλά και με ενυδατικά χαρακτηριστικά, θα προτείναμε να ακολουθήσεις την αγωγή που προτείναμε αλλά αντί για τη ελαφριά Moisturizing 24H Cream, να χρησιμοποιείς το πρωί την αντιγηραντική κρέμα ημέρας με ενυδατικά συστατικά που προσφέρει και αντηλιακή προστασία (αναγκαία για πανάδες), ACTIVE BLOCK SPF 25, ενώ το βράδυ την αντιγηραντική κρέμα νύχτας για το πρόσωπο και το λαιμό, πλούσια σε ρετινόλη, NIGHT FORCE A + E CREAM. -Προτείνουμε να προμηθευτείς αρχικά tester από συνεργαζόμενα φαρμακεία και να τις δοκιμάσεις-.
      Φυσικά μην αμελήσεις το Avtispot Booster Cream όπως προτείναμε ήδη. Το Cream Booster εμπλουτίζει με λευκαντικούς παράγοντες την καθημερινή μας κρέμα και χρησιμοποιείται μια φορά την ημέρα για αγωγή 10 ημερών. Πέρα των δέκα ημερών, θα συνεχίσεις μόνο με την εφαρμογή των κρεμών σου και το καθημερινό καθαρισμό.
      Όσον αφορά το τρόπο εφαρμογής του Cream Booster, κάθε πίεση του σωληνάριου εκχυλίζει ποσότητα δύο σταγόνων, ενώ για όλο το πρόσωπο χρειάζονται 4 σταγόνες (άρα 2 πιέσεις). Οι σταγόνες εφαρμόζονται αντίστοιχα σε μέτωπο, πηγούνι και παρειές. Εφαρμόζονται με κυκλικές κινήσεις και αφού στεγνώσει (5 λεπτά), εφαρμόζουμε τη βασική μας κρέμα. Η εφαρμογή του Cream Booster αρκεί να γίνεται μια φορά την ημέρα. Για οποιαδήποτε απορία παραμένουμε στη διάθεση σου. Με εκτίμηση η ομάδα της FREZYDERM.

      • Ευχαριστώ για την αναλυτική σας απάντηση, δυστυχώς όμως δεν με καλύπτετε καθόλου ούτε στην καταπολέμηση της ακμής, ούτε στην αντιρυτιδική προστασία. Oύτε μόνο ο αφρός ac-norm active είναι αρκετός για την ακμή, ούτε η moisturizing 24h cream είναι για την ηλικία μου, αλλά για μικρότερες, ούτε η active block spf 25 έχει νόημα για τις πανάδες καθώς είναι υποχρεωτικό το αντηλιακό spf 50. Το να προμηθευτώ ένα προϊόν για τις πανάδες είναι το πιο εύκολο, αλλά ζητώ μια πρόταση συνδυασμού καταπολέμησης ακμής – πανάδων - αντιρυτιδικής προστασίας. Συνδυάζοντας τις προτάσεις σας, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τον αφρό ac-norm active, το antispot booster, το πρωί την ac-norm total control και το βράδυ τη night force A+E. Πιστεύετε ότι είμαι καλυμμένη έτσι; Για πόσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιώ το antispot booster? Να το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το Restart vit A? Ποια η διαφορά της total control με την aquatic? Με καλύπτει καθόλου η aquatic σε αντιοξειδωτική προστασία ώστε κάποιες φορές να την χρησιμοποιώ αντί για τη night force που τη νιώθω βαριά; Ευχαριστώ

        • Καλημέρα Ελένη. Η κάθε πρόταση από μέρους μας ήταν για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, ώστε να υπάρχει στοχευμένη δράση και να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως κατανοούμε, ότι θα ήθελες μια αγωγή που να εξυπηρετεί και τα 3 προβλήματα ακμή-πανάδες-αντιγήρανση ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι κάποια προϊόντα που σου έχουμε προτείνει δεν σε εξυπηρέτησαν, θα σου προτείνουμε μια αγωγή που να καλύπτει όσο το δυνατο περισσότερο και τα 3 θέματα. Για τον καθαρισμό του προσώπου πρωί & βράδυ σου προτείνουμε και πάλι το AC-NORM ACTIVE FOAM PLUS ή αν προτιμάς σε υγρή μορφή το AC-NORM ACTIVE CLEANSER. Για το πρωί: Μετά τον καθαρισμό θα προτείναμε να εφαρμόζεις το ANTISPOT BOOSTER CREAM που ενισχύει την κρέμα σου με λευκαντικούς παράγοντες και έπειτα την AC-NORM AQUATIC CREAM που είναι η πιο κατάλληλη για να ενυδατώσει το ακνεϊκό σου δέρμα. Για το βράδυ: θα προτείναμε να ξεκινούσες με το SKIN RESTART VIT A CREAM BΟΟSTER που έχει αντιγηραντική δράση και η βιταμίνη Α βοηθάει και στα συμπτώματα της ακμής, και να ολοκλήρωνες την περιποίηση σου με την AC-NORM TOTAL CONTROL CREAM. Κάθε cream booster velvet concentrate, προτείνεται η δράση του για τουλάχιστον 3 συνεχόμενα 10ήμερα. Ωστόσο στην περίπτωση των πανάδων, οποιαδήποτε αγωγή θα πρέπει να λαμβάνεται για τουλάχιστον 3 μήνες. Το πρωί φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας ή και με χρώμα αν θέλουμε μια ελαφριά κάλυψη.
          Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
          Με εκτίμηση,
          Η ομάδα της FREZYDERM.

Recent Posts

Γυναικεία Τριχόπτωση: Είδη, Αιτίες και Αντιμετώπιση

Με τον όρο "γυναικεία τριχόπτωση" χαρακτηρίζεται η απώλεια τριχών από το τριχωτό της κεφαλής μιας…

5 days ago

Οδοντικό Νήμα: Χρήση για Ολοκληρωμένη Στοματική Υγιεινή

Αφού ξέρουμε την αξία του οδοντικού νήματος στη στοματική μας υγεία, γιατί το παραλείπουμε τόσο…

1 week ago

Άσπρη γλώσσα: Αιτίες και Αντιμετώπιση

Η άσπρη γλώσσα είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται είτε σαν μια λευκή ομοιόμορφη επικάλυψη στην…

2 weeks ago

Οδηγός για Σμίλευση Σώματος & Ανανεωμένη Διάθεση τη Νέα Σεζόν

Τώρα που το ημερολόγιο γύρισε σελίδα και η νέα σεζόν είναι δυναμικά εδώ, αξιοποιούμε το…

2 weeks ago

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας…

3 weeks ago

Kατακράτηση Υγρών και Κυτταρίτιδα: Συσχέτιση & Αντιμετώπιση

Πολύ συχνά, οι όροι κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση.…

4 weeks ago