woman blows dandelion

Αντιμετώπιση Αλλεργίας: 5 tips για να την Προλάβετε

Η βουλωμένη μύτη σου στερεί έναν ήσυχο ύπνο; Το φτέρνισμα έχει γίνει εναλλακτικός «τρόπος έκφρασης»; Ή μήπως η καταρροή σε έχει αναγκάσει να κουβαλάς μεγαλύτερη τσάντα που να χωράει τουλάχιστον τρία πακέτα χαρτομάντηλα;

Αν σε όλα τα παραπάνω η απάντησή σου είναι καταφατική, τότε είσαι από τους άτυχους που όταν γύρω του κυριαρχεί αυτή η κίτρινη σκόνη, σημαίνει ότι είναι πλέον πολύ αργά για να αποφύγει τα ενοχλητικά συμπτώματα της εποχιακής αλλεργίας.

Σου έχουμε, όμως, νέα!

Μπορείς να προετοιμαστείς για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από την αλλεργία και να μην την αφήνεις να σε αιφνιδιάζει!

 

  1. Ανοίγουν τα μπουμπούκια; Κλείσε τα παράθυρα!

Το ξέρουμε ότι θα ήθελες τις πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης, να χαλαρώσεις στο μπαλκόνι σου ή να κάνεις τις πρώτες σου εξορμήσεις στην εξοχή, αλλά θα σου θυμίσουμε ότι υποφέρεις συνήθως αυτήν την εποχή από αλλεργίες και πρέπει να κάνεις υπομονή! Η αγαπημένη μας γύρη πρέπει να μείνει μακριά σου! Γι αυτό θα σε συμβουλεύαμε να μένεις περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, να κρατάς τα παράθυρα κλειστά και να αποφεύγεις την ύπαιθρο από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, όταν τα επίπεδα της γύρης είναι υψηλότερα. Η ανανέωση του αέρα μπορεί να γίνει και με air-condition, αρκεί να έχεις καθαρίσει σχολαστικά τα φίλτρα.

 

  1. Τα γυαλιά δεν είναι μόνο για τον ήλιο

 Τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο είναι απαραίτητα μέσα προστασίας για να απολαύσουμε με ασφάλεια τη θάλασσα κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, αλλά σκέφτηκες ποτέ ότι μπορούν να σε σώσουν από αλλεργίες; Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τους βλεννογόνους των ματιών από αλλεργιογόνα που πολύ θα ήθελαν να φιλοξενηθούν στις βλεφαρίδες σου! Όσο για το καπέλο, η βουλωμένη μύτη σου μπορεί να βρει από κάτω του «καταφύγιο» και να προστατευτεί από αλλεργιογόνες ουσίες για όσο χρόνο περιπλανιέσαι στην πόλη ή «τρέχεις» για τις καθημερινές υποχρεώσεις.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman touches her stomach
Στρες και έντερο: Πώς συνδέονται;
  1. Καθαριότητα: Κάν’ τη σωστά

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή, στην περίπτωσή μας, είναι να ξεφορτωθείς την αλλεργία σου! Πως; Άσε τα παπούτσια σου στην είσοδο του σπιτιού, βγάλε τα ρούχα που φορούσες όσο πιο προσεκτικά γίνεται χωρίς να τα τινάζεις και κάνε ένα ντουζ πριν μπεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Έτσι θα κρατήσεις σκόνη, γύρη και αλλεργιογόνα, που «κολλάνε» επάνω σου, μακριά από τον ιδιωτικό σου χώρο. Ξεσκόνισε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα με πανάκια που εγκλωβίζουν τη σκόνη. Αν έχεις κήπο ή διατηρείς φυτά στο μπαλκόνι μπορείς να αναβάλλεις για λίγο την τέχνη της κηπουρικής ή σε αντίθετη περίπτωση, χρησιμοποίησε έστω μια προστατευτική μάσκα.

 

  1. Mini ανακαίνιση – Μεγάλο δώρο!

 Εάν έχεις τη δυνατότητα και σκέφτεσαι να ανανεώσεις το σαλόνι σου, εκτός από το στυλ, τα χρώματα και τα σχέδια οφείλεις να συνυπολογίσεις αυτή τη φορά και τον παράγοντα «αλλεργία». Αν υπολογίζεις να ξεφορτωθείς τον καναπέ σου, προτίμησε η νέα σου αγορά να προσανατολιστεί σε κάποιο άνετο έπιπλο με δερμάτινη επένδυση ή με ταπετσαρία βινυλίου, τα οποία δεν είναι φιλόξενα σε ακάρεα σκόνης ή άλλα αλλεργιογόνα. Σκέψου σοβαρά να αλλάξεις το χαλί σου αντικαθιστώντας το με ένα υποαλλεργικό χαμηλού πέλους όπου δεν θα «φωλιάζει» εύκολα η σκόνη. Αν, ωστόσο, έχεις μεγαλύτερα σχέδια τι θα έλεγες να επενδύσεις σε επιδαπέδιες ξύλινες επιφάνειες, οι οποίες είναι λιγότερο πιθανό να φιλοξενήσουν αλλεργιογόνα.

 

  1. Για σένα νοιάσου και… γυμνάσου

 Μπορεί το δίπτυχο υγιεινή διατροφή και άσκηση να σου ακούγεται κλισέ αλλά αποτελεί ακόμη μια στρατηγική καταπολέμησης των ανοιξιάτικων αλλεργιών. Προετοιμάζοντας το σώμα σου με συχνή άσκηση και διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και ενδυναμώνεις τον οργανισμό σου. Έτσι, η αντοχή σου αυξάνεται, παράγονται περισσότερα αντισώματα όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με αλλεργιογόνα του περιβάλλοντος και όταν η επόμενη αλλεργία σου χτυπήσει την πόρτα, θα είσαι οπλισμένος κατάλληλα.

Extra tip: Είτε πριν, είτε μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων, μια φυσική και άμεση λύση που θα σε σώσει από την ταλαιπωρία είναι το Nazal Cleaner Allergy, (Ιατροτεχνολογικό Προϊόν, CE 2803), το καινοτόµο υγρό SPRAY που μετατρέπεται σε προστατευτικό GEL στον βλεννογόνο της µύτης, για την ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας. Με υπέρτονο διάλυμα ανθού αλατιού Μεσολογγίου 0,9% w/w εξαιρετικής ποιότητας πλούσιο σε Ιχνοστοιχεία και τον συνδυασμό επιλεγμένων συστατικών για τη δημιουργία θερµοσχηµατιζόµενου gel. Απομακρύνει ξένα σωματίδια και αλλεργιογόνα, όπως η γύρη και η σκόνη και συμβάλλει άμεσα στον περιορισμό των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας (φαγούρα, καταρροή, ρινική συµφόρηση, φτέρνισµα). Συμβάλλει στη ρύθμιση του pH της ρινικής κοιλότητας και δεν περιέχει κορτιζόνη ή άλλες φαρμακευτικές ουσίες και δεν προκαλεί φαινόμενο εξάρτησης.