father and son in the beach

Τι Πρέπει να Προσέξετε στις Οικογενειακές Διακοπές

Ασταμάτητες βουτιές σε καταγάλανα νερά, αμμουδερές καστροπολιτείες χτισμένες με γέλια και πειράγματα,  απογευματινός περίπατος με γρανίτα και παγωτό και ύστερα θερινό σινεμαδάκι για την κωμωδία της χρονιάς. Ακούγεται ειδυλλιακή η εικόνα των διακοπών σας. Και είναι. Αρκεί να μην αφήσετε τους 6 κινδύνους που συνήθως καραδοκούν να μετατρέψουν τον παράδεισο σε εφιάλτη.

 

 

1.Ποιο βουνό; Θάλασσα δεν είπαμε;  

Αποσυντονισμένο πρόγραμμα. Ένας απ’ τους βασικούς λίγους να γκρινιάζουν οι μικροί, να εκνευρίζονται οι μεγάλοι και να βγαίνουν οι διακοπές «ξινές» σε όλους. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά αγαπούν το πρόγραμμα και δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις όταν πιστεύουν πως θα χαλάσουν το παιχνίδι τους. Για να αποφύγετε λοιπόν τις συγκρούσεις, πριν καν φύγετε από το σπίτι, φτιάξτε όλοι μαζί ένα καθημερινό πλάνο για όλες τις ημέρες των διακοπών που να ικανοποιεί όλα τα γούστα και προσπαθήστε να το τηρήσετε όσο πιο πιστά γίνεται.

 

 

  1. Όλα εγώ πρέπει να τα θυμάμαι;

Ίσως η πιο συχνή αιτία καλοκαιρινής «διαμάχης» ανάμεσα στη μαμά και τον μπαμπά, όταν έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό των διακοπών και συνειδητοποιούν ότι «κάποιος» που έπρεπε να θυμηθεί τα απαραίτητα, τα άφησε εκτός βαλίτσας. Τουλάχιστον, δεν θα χρειαστεί να διαφωνήσετε για το ποιος ξέχασε το αντηλιακό «των μεγάλων» γιατί θα έχετε ένα κοινό για όλη την οικογένεια και δεν θα βγαίνει με τίποτα από την τσάντα θαλάσσης. Το Sea Side Dry Mist για πρόσωπο και σώμα έχει λεπτόρρευστη υφή που απλώνεται πολύ εύκολα, ακόμη και σε βρεγμένο δέρμα και προσφέρει πολύ υψηλή προστασία σε μαμά, μπαμπά, μικρά παιδιά και εφήβους.

 

 

  1. Ο πόλεμος της τσουγκράνας

Είναι πολύ συνηθισμένο για τα μικρά παιδιά να μη θέλουν να μοιράζονται τα πράγματά τους. Τι γίνεται όμως όταν οι φωνές με φόντο τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια δυναμώνουν και η μαμά με τον μπαμπά δεν καταφέρνουν να σηκώσουν σημαία ανακωχής; Για να μη γίνει η βόλτα σας στην παραλία η μάχη των λιλιπούτειων «εκσκαφέων», φροντίστε να γεμίσετε την τσάντα θαλάσσης με φτυαράκια, τσουγκράνες κουβαράκια και ποτιστήρια για όλους, και για τα δικά σας παιδιά αλλά και για τους νέους φίλους που θα κάνουν στην παραλία. Φροντίστε μάλιστα να είναι του ίδιου χρώματος γιατί σ’ αυτή τη μάχη, τα πάντα μπορούν να δυναμιτίσουν το τοπίο!

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

winter blues
6 Συμβουλές για Καλύτερη Ψυχολογία
  1. Ουφ, «άναψα» απ’ τον ήλιο

Ακόμη και οι πιο ξέγνοιαστες διακοπές μπορούν να χάσουν την ανεμελιά τους από τη δυσφορία της ζέστης και της αφυδάτωσης που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα μας. Και ξαφνικά, η ευθυμία δίνει τη θέση της στην… ταλαιπωρία! Γι’ αυτό, πέρα από το να πίνουμε συνέχεια νερό, σημαντικό είναι και το να δροσίζουμε και να ανακουφίζουμε την καταπονημένη απ’ τον ήλιο επιδερμίδα μας. Το καταπραϋντικό νερό AntiThermal Spring Sea Water Mist  είναι αυτό ακριβώς το χάδι δροσιάς και ενυδάτωσης που χρειαζόμαστε.

 

 

  1. Μαμά, κάτι με τσίμπησε!

Εννοείται πως το τσίμπημα μιας τσούχτρας προκαλεί μια μικρή αναστάτωση που χαλάει τη διασκέδαση δίπλα στο κύμα. Και η αλήθεια είναι πως τα πλάσματα αυτά βρίσκονται πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία χρόνια. Όσο όμως έχετε μαζί σας το Crilen Αfter Νip (Ιατροτεχνολογικό Προϊόν, CE 2803) δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.  Είναι το απαλό gel για την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος από το τσίμπημα εντόμων καθώς και την επαφή με τσούχτρες, μέδουσες και τσουκνίδες. Ανακουφίζει από τον πόνο, το οίδημα και τον κνησμό και δροσίζει το δέρμα. Δεν περιέχει αμμωνία. Είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 μηνών και ενήλικες.

 

 

  1. Το βζζζζζζ να λείπει

Ένα σμήνος κουνουπιών βουίζει γύρω απ’ τα αυτιά σας όλη νύχτα και τελικά δεν γλιτώνετε τις «επιθέσεις». Κι ύστερα φαγούρα, δυσφορία, το δέρμα να κοκκινίζει και τα νεύρα μικρών και μεγάλων να τεντώνουν στις διακοπές… χωρίς διακοπές! Όχι αν εξοπλιστείτε με το ενυδατικό γαλάκτωμα Crilen.  Ο κατάλληλος συνδυασμός ενεργών συστατικών που περιέχει, θα κρατήσει μακριά τους ενοχλητικούς «επισκέπτες» και τα θερινά σας βράδια θα παραμείνουν γαλήνια και ονειρεμένα.

 

Προνοήστε από σήμερα για να αποφύγετε τις κακοτοπιές στις οικογενειακές σας διακοπές και ό,τι κι αν σας φέρει το καλοκαίρι σας, τουλάχιστον δεν θα σας φέρει… στα όριά σας!