winter blues

6 Συμβουλές για Καλύτερη Ψυχολογία

H αλλαγή των εποχών μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για τους περισσότερους από εμάς. Το λιγοστό φως της ημέρας, οι μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί και ο κρύος καιρός μπορεί τελικά να σας κουράζουν.

Αρκούν όμως ορισμένες απλές αλλαγές προκειμένου να αναπτερώσετε το ηθικό σας και να βρείτε τη χαμένη σας διάθεσή.

 

  1. Μείνετε ενεργοί

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το γρήγορο περπάτημα για 35 λεπτά την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης.

Βγάλτε το σκυλάκι σας βόλτα ή χαζέψτε στα μαγαζιά αντί να πάρετε τα μέσα και θα νιώσετε καλύτερα. Ακόμα καλύτερα, αν επιδοθείτε σε μέτρια άσκηση η οποία θα αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης ενώ θα σας προσφέρει αίσθηση ικανοποίησης.

 

  1. Φροντίστε τον εαυτό σας

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας μετά από μια δύσκολη ημέρα. Απολαύστε ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, κάντε μια μάσκα προσώπου και μια θεραπεία μαλλιών. Θα σας βοηθήσουν πραγματικά να ξεχάσετε όλα εκείνα που σας απασχολούν χωρίς να ξοδέψετε πολλά.

Δοκιμάστε την πλούσια μάσκα Hair Repair Mask που είναι ειδικά σχεδιασμένη για ξηρά μαλλιά. Η μάσκα περιέχει έλαια Jojoba, εκχύλισμα από άνθος βαμβακιού και κεραμίδια που αναδομούν τα μαλλιά αφήνοντάς τα λεία, απαλά και λαμπερά.

Ένα ζεστό μπάνιο είναι το καλύτερο αντίδοτο σε μια μέρα ή εβδομάδα γεμάτη άγχος. Προσθέστε αιθέρια έλαια και αφεθείτε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ενυδατικό γαλάκτωμα Christialen Emulsion προκειμένου να επαναφέρετε την υγρασία της επιδερμίδας σας στα σωστά επίπεδα. Και όπως είπε η μεγάλη ποιήτρια Σίλβια Πλαθ, ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να θεραπεύσει τα περισσότερα δεινά.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

sinusitis
Ιγμορίτιδα: Αίτια, συμπτώματα & θεραπεία

 

  1. Βγείτε έξω

Η έξοδος από το σπίτι αποτελεί έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε τη μελαγχολία του χειμώνα. Και μπορεί ο ήλιος να μην λάμπει όπως το καλοκαίρι, το φως του ωστόσο θα φτιάξει τη διάθεσή σας. Αν και είναι χειμώνας, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση αντηλιακού καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες θα διεισδύσουν μέσα από την ατμόσφαιρα. Σας προτείνουμε τη χρήση της βελούδινης αντηλιακής κρέμας Sun Screen Velvet Face SPF 30. Η μη λιπαρή υφή της δεν αφήνει λευκή χροιά ενώ αποτελεί άριστη βάση μακιγιάζ.

 

  1. Να τρέφεστε σωστά

Θα έχετε κατά πάσα πιθανότητα αντιληφθεί πως καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι πριν δύο μήνες. Είναι λογικό γιατί είναι χειμώνας. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να σας κάνει ληθαργικούς. Προσπαθήστε, λοιπόν, να τρώτε ελαφρύτερα εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά.

 

  1. Βρείτε ένα νέο χόμπι

Απασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι ή ενδιαφέρον. Κάτι που να σας συγκινεί πραγματικά. Είτε είναι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, είτε η συμμετοχή σε ένα νέο πρόγραμμα στο γυμναστήριο είτε ακόμη και το πλέξιμο, αφιερωθείτε και σύντομα θα νιώσετε ικανοποίηση, ενέργεια και επιτυχία.