woman in sports clothing touches her belly

Πεπτικές Διαταραχές στις Καλοκαιρινές Διακοπές

Η πολυπόθητη στιγμή καταφτάνει: Οι καλοκαιρινές διακοπές σας είναι πλέον μια ανάσα μακριά! Ώρα να αποβάλετε το στρες, να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα, τις υποχρεώσεις και να απολαύσετε ένα ανέμελο καλοκαίρι.

Ωστόσο, μία τέτοια παρέκκλιση από τις συνθήκες της καθημερινότητας που έχετε συνηθίσει όλον τον χρόνο, πολλές φορές μπορεί να συνοδεύεται από άλλες, σωματικές μεταβολές που δεν είναι πάντα ευχάριστες. Η δυσκοιλιότητα, αλλά και η διάρροια, αποτελούν κάποια από τα πιο συχνά φαινόμενα των καλοκαιρινών διακοπών και συχνά μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικά, επηρεάζοντας την καθημερινή διάθεση και ενέργεια, λόγω του έντονου φουσκώματος και της δυσφορίας που προκαλεί η μεν, αλλά και της ατονίας, έλλειψης ενέργειας και αδυναμίας που προκαλεί η δε.

Τι προκαλεί τις πεπτικές διαταραχές;

Πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την αλλαγή στις συνήθειες της εντερικής λειτουργίας μας. Η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος και ό,τι αυτή συνεπάγεται, καθώς και η απόκλιση από τις συνθήκες που είχε συνηθίσει ο οργανισμός μας όλη την υπόλοιπη χρονιά, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ευνοούν τη δυσλειτουργία του εντέρου. Στις καλοκαιρινές μας διακοπές, η μεταβολή της διατροφής μας είναι αξιοσημείωτη, τόσο ως προς την ποσότητα και συχνότητα, όσο και την ποιότητα. Τα φρούτα κάνουν δυναμική εμφάνιση στο ημερήσιο διαιτολόγιό μας – φαινόμενο που είναι μεν θετικό για την υγεία μας, απαιτεί όμως κάποιο διάστημα προσαρμογής για το πεπτικό μας σύστημα – τα γεύματα γίνονται πιο ακατάστατα και η φυσική δραστηριότητα κατά κανόνα αυξάνεται σε ασυνήθιστα για τα δεδομένα μας επίπεδα, μεταλλάσσοντας ακόμη περισσότερο τις διατροφικές μας ανάγκες και συνήθειες.

Περαιτέρω παράγοντες που ενισχύουν τις πεπτικές δυσλειτουργίες είναι η μη επαρκής πρόσληψη υγρών, η αυξημένη κατανάλωση αλκοολούχων ροφημάτων, καθώς και η ατελής τήρηση κανόνων υγιεινής, στην οποία όλοι λίγο ή πολύ υποπίπτουμε άθελά μας στο πνεύμα της γενικότερης “χαλαρότητας” που συνοδεύει τις διακοπές του καλοκαιριού.

 

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της εντερικής λειτουργίας σας και να απολαύσετε ξέγνοιαστα τις διακοπές σας;

Οι καλλιέργειες μικροοργανισμών είναι η λύση!

Οι καλλιέργειες μικροοργανισμών ‘‘κατοικούν’’ στο γαστρεντερικό μας σύστημα, με κύρια αποστολή τους την ενίσχυση της φυσικής εντερικής μικροχλωρίδας μας. Ενισχύοντας τους “καλούς” μικροοργανισμούς του εντέρου μας, δρουν ως φυσική άμυνα του οργανισμού, ρυθμίζουν την υπερκινητικότητα του εντέρου και επαναφέρουν τις ισορροπίες στη φυσιολογική εντερική χλωρίδα.

Πού τα εντοπίζουμε και πώς μπορούμε να τα προσλάβουμε; Ορισμένα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, τα όξινα γαλακτοκομικά προϊόντα (κεφίρ, τυρί, ξινόγαλα, ορισμένοι χυμοί, η μπύρα, το κρασί) είναι φυσικές πηγές καλλιεργειων μικροοργανισμών, ενώ επίσης τα συναντάμε σε επαρκείς για τον ανθρώπινο οργανισμό συγκεντρώσεις σε σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

magnesium foods
Μαγνήσιο: Τροφές που Ωφελούν τον Οργανισμό

 

Η χρήση των προϊόντων με καλλιέργειες μικροοργανισμών διασφαλίζει την ανθρώπινη υγεία, δρα ευεργετικά στον οργανισμό μας και βοηθά με πολλαπλούς τρόπους.

 

Τι κάνουν για εμάς τα οι καλλιέργειες μικροοργανισμών;

  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  • Προλαμβάνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
  • Βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ρυθμίζοντας την υπερκινητικότητα του εντέρου
  • Θεραπεύουν τις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου
  • Μειώνουν τους κολικούς, καθώς αποκαθιστούν την ισορροπία του εντέρου
  • Διατηρούν την υγεία του δέρματος σε περιπτώσεις εκζέματος, δερματίτιδας και άλλων διαταραχών
  • Βοηθούν στην πέψη της λακτόζης
  • Βελτιώνουν τη στοματική υγεία (ουλίτιδα, τερηδόνα, περιοδοντίτιδα, δυσάρεστη αναπνοή)
  • Αποκαθιστούν την εντερική χλωρίδα μετά από αντιβιώσεις
  • Συμβάλλουν στην σωστή απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων

 

Φροντίστε την υγεία σας και, αυτό το καλοκαίρι, περάστε το ανέμελα, με τα προϊόντα καλλιέργειας μικροοργανισμών της σειράς Prodilac σε μορφή σκόνης ή κάψουλας, για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από τη βρεφική ηλικία έως και τους ενήλικες!