woman takes her pills

Προβιοτικά για την Στοματική Κοιλότητα

Οι ασθένειες των ούλων και η υπερανάπτυξη βακτηριδίων στο στόμα δεν ευθύνονται μόνο για την απώλεια δοντιών αλλά έχουν συνδεθεί και με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως είναι η καρδιακή νόσος και ο διαβήτης. Πέρα από το γεγονός ότι η αντικατάσταση των δοντιών είναι εξαιρετικά δαπανηρή, φαίνεται ότι, μερικές φορές, υποτιμούμε κατάφορα την ποιότητα της ζωής μας με ένα υγιές χαμόγελο μέχρι να έρθει η ώρα που θα χάσουμε τα δόντια μας.

Η λήψη προβιοτικών βοηθά να οικοδομήσουμε ισχυρά θεμέλια στο στόμα, για υγιή ούλα και δόντια. Τα προβιοτικά καταπολεμούν την εγκατάσταση παθογόνων, ενισχύουν την φυσιολογική χλωρίδα και συντελούν στη δημιουργία ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, δημιουργώντας ένα υγιές περιβάλλον που ενθαρρύνει τη φυσική θεραπεία και αποκατάσταση.

Υγιέστερα ούλα

Οι ασθένειες των ούλων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των βακτηρίων του στόματος. Τα προβιοτικά “επαναποικίζουν” την περιοχή με υγιή βακτήρια, ώστε να καταπολεμηθεί η “κακή” βακτηριακή υπερανάπτυξη.

Ισχυρότερα δόντια

Ορισμένα βακτήρια στο στόμα παράγουν ισχυρά οξέα που καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών. Τα προβιοτικά μας βοηθούν να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του στοματικού μικρόκοσμου.

Καθαρή αναπνοή

Τα θειώδη αέρια παράγονται από τις βακτηριακές αποικίες, που βρίσκονται κυρίως στο πίσω μέρος της γλώσσας. Τα προβιοτικά καταπολεμούν τα βακτήρια και μας απαλλάσσουν από την κακοσμία του στόματος.

Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος

Θα σου αρέσει σίγουρα:

magnesium
Μαγνήσιο: Που κάνει καλό;

Μελέτες έχουν αποδείξει τη σημαντική επίδραση των προβιοτικών στη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Τα ευεργετικά βακτήρια που περιέχουν, διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τον οργανισμό να παραμένει υγιής ώστε να είναι σε θέσει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ασθένεια.

Καταπολέμηση της τερηδόνας

Η κύρια αιτία της φθοράς των δοντιών βρίσκεται στα ισχυρά, διαβρωτικά οξέα που παράγονται από τα “κακά” βακτήρια στο στόμα. Τα βακτήρια τροφοδοτούνται από σάκχαρα και παράγουν οξύ που διαβρώνει τα δόντια. Τα προβιοτικά βοηθούν στην εξισορρόπηση του pH στο στόμα.

Αντιμετώπιση της ξηροστομίας

Το σάλιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του στόματος, το ανοσοποιητικό σύστημα, την πέψη, ακόμη και τη διατήρηση της καθαρής αναπνοής. Τα προβιοτικά περιέχουν μείγμα ωφέλιμων βακτηρίων που βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσικής και υγιούς παραγωγής σάλιου στο στόμα.

Η λήψη προβιοτικών εξυγιαίνει τη στοματική χλωρίδα και αναστέλλει την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών συμβάλλοντας στη διατήρηση της φυσιολογικής οδοντοστοιχίας. Δεν είναι πολυτέλεια… είναι ανάγκη και συνήθεια που πρέπει να αποκτούμε από την παιδική κιόλας ηλικία, όπως το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών και τη χρήση στοματικού διαλύματος.