homeopathy toothbrush

Ομοιοπαθητική και Οδοντόκρεμα Πρέπει να Συμβαδίζουν

«Συμβατότητα ίσον αναγκαιότητα». Η φράση που ταιριάζει γάντι στον συνδυασμό της ομοιοπαθητικής με τη χρήση οδοντόπαστας γιατί αυτά τα δύο, μπορούν και πρέπει να συμβαδίσουν αρμονικά στην καθημερινότητά σας.

 

Επιστροφή στο σημείο-μηδέν;

Με 200 χρόνια ιστορίας και εκατομμύρια ανθρώπους να ακολουθούν ανά τον κόσμο αυτήν την εναλλακτική μέθοδο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, δεν χωρά αμφιβολία ότι η ομοιοπαθητική έχει ένα μεγάλο «πιστό κοινό». Ένα βασικό χαρακτηριστικό όλων όσοι τηρούν τις πρακτικές της ομοιοπαθητικής, είναι το γεγονός πως λαμβάνουν παρασκευάσματα που παράγονται μόνο με φυσικά συστατικά και χορηγούνται σε πολύ μικρές δόσεις. Αυτό όμως σημαίνει πως οποιοσδήποτε εξωτερικός παράγοντας μπορεί να επηρεάσει τη δράση των παρασκευασμάτων αυτών και να μειώσει ή να καταστείλει την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Γι’ αυτό, όσοι ακολουθούν τις αρχές της, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των προϊόντων καθημερινής φροντίδας που χρησιμοποιούν, ώστε να μην εξουδετερωθεί η δράση της. Με άλλα λόγια, πρέπει να βρουν τα κατάλληλα προϊόντα που είναι απολύτως συμβατά με την ομοιοπαθητική χωρίς να περιέχουν «επιθετικά» συστατικά που ακυρώνουν την ευεργετική της λειτουργία.

 

Τα απαραίτητα είναι αυτονόητα

Είτε ακολουθούμε πρακτικές ομοιοπαθητικής είτε όχι, είναι δεδομένο ότι πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας καθημερινά γιατί η στοματική υγιεινή και υγεία είναι αδιαπραγμάτευτες. «Μα οι κοινές οδοντόπαστες, έχουν συστατικά που δεν συμβαδίζουν με την ομοιοπαθητική» θα σκεφτείτε και τα πράγματα είναι όντως έτσι. Για παράδειγμα, το φθόριο, τα αιθέρια έλαια, η μέντα, η σακχαρίνη ή τα παράγωγα μινθόλης θεωρούνται από τους ειδικούς της ομοιοπαθητικής επιθετικές ουσίες που μπορούν να εμποδίσουν την ομοιοπαθητική να δράσει αποτελεσματικά. Ανάμεσα όμως στο επιλέγω τη «λάθος» οδοντόπαστα και στο «δεν βάζω στο στόμα μου οδοντόπαστα για να μην χαλάσω την ομοιοπαθητική μου» υπάρχει και η ενδιάμεση σοφή, πρακτική και αποτελεσματική χρυσή τομή.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

mom with kid brushing their teeth
Οδοντόκρεμα Χωρίς Φθόριο: Είναι Αποτελεσματική;

 

Στοματική φροντίδα που τηρεί τις ισορροπίες και ωφελεί τις οδοντοστοιχίες

Η επιλογή μίας ειδικής οδοντόπαστας που σχεδιάστηκε με βάση αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων που κάνουν ομοιοπαθητική, είναι η λύση που θα σας προσφέρει κορυφαία στοματική υγιεινή που δεν «συγκρούεται» με την ομοιοπαθητική σας. Τι σημαίνει όμως «ειδική οδοντόπαστα για ομοιοπαθητική;».  Πρώτα απ’ όλα, μία ομοιοπαθητική οδοντόπαστα δεν περιέχει στη σύνθεσή της βότανα ή συστατικά που αντιδοτούν την ομοιοπαθητική αλλά ούτε και τεχνητά χρώματα ή αρώματα ή ερεθιστικές ουσίες.  Αντίθετα, παράγεται με ένα ευρύ φάσμα από ενεργά συστατικά που συνδυάζονται αρμονικά με τη χρήση ομοιοπαθητικών παρασκευασμάτων. Όμως η λίστα με τα προαπαιτούμενα δεν τελειώνει εδώ. Μία ομοιοπαθητική οδοντόπαστα πρέπει επιπλέον να επιταχύνει την ομαλή επισμάλτωση των δοντιών, να καταπολεμά την τερηδόνα, να μειώνει την αιμορραγία των ούλων και να προστατεύει από ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα. Και όλα αυτά, φρεσκάροντας την αναπνοή και καταπολεμώντας την ξηροστομία. Συνδυάζοντας όλα αυτά τα ευεργετικά οφέλη, η Homeopathy Τoothpaste είναι αυτή ακριβώς η οδοντόπαστα που «αγαπά» η ομοιοπαθητική. Χωρίς φθόριο, αιθέρια έλαια, σακχαρίνη, μέντα, παράγωγα μινθόλης και γλουτένη είναι ειδικά μελετημένη ώστε να βελτιώνει την υγεία της στοματικής κοιλότητας όσων ακολουθούν ομοιοπαθητική. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για χρήση και από παιδιά άνω των 6 ετών. Για να φτάσει σε πιο υψηλά επίπεδα ωφέλιμης δράσης, χρησιμοποιήστε τη σε συνδυασμό με το αντίστοιχο στοματικό διάλυμα και μην ξεχνάτε τα προβιοτικά για ενήλικες και παιδιά που διατηρούν και επαναφέρουν τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα του στόματος.

Ακολουθήστε τον δρόμο όπου ομοιοπαθητική και αστραφτερό χαμόγελο διασταυρώνουν τα μονοπάτια τους και θα πειστείτε πως ακόμη και τα αταίριαστα μπορούν να γίνουν ταιριαστά με θεαματικά αποτελέσματα. Γιατί… «συμβατότητα ίσον τελειότητα!».