sick girl

Συνάχι: Φυσική Αντιμετώπιση με Χρήσιμα Tips

Κρύο, κρύο, καιρός για… αντίο στη βουλωμένη μύτη που ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους κάθε χρόνο τέτοια εποχή.  Μυρίζεστε… λύσεις; Κάνετε καλά. Γιατί ακολουθούν μικρές, πρακτικές καθημερινές συμβουλές που θα βοηθήσουν όλη την οικογένεια να πάρει μια ανάσα από το βασανιστικό συνάχι.

 

Αέρας ανανέωσης

Ξηρός αέρας και συνάχι είναι τα καλύτερα φιλαράκια! Η ξηρή ατμόσφαιρα επιδεινώνει τη δυσκολία στην αναπνοή όταν είμαστε κρυωμένοι. Γι΄ αυτό, αν το παιδί σας υποφέρει από βουλωμένη μύτη, τοποθετήστε στο δωμάτιό του έναν υγραντήρα που θα φέρει την ισορροπία μεταξύ ξηρότητας (που προκλήθηκε από τη ζέστη) και υγρασίας και θα νιώσει αμέσως καλύτερα. Προσοχή όμως, μην επιλέξετε αφυγραντήρα γιατί το πρόβλημα θα χειροτερέψει. Εάν πάλι δεν έχετε υγραντήρα, κανένα πρόβλημα.  Βάλτε ένα μπολ με νερό επάνω στο αναμμένο καλοριφέρ ώστε η θερμότητα μαζί με το νερό να δημιουργήσουν υδρατμούς που θα μαλακώσουν την ατμόσφαιρα.

 

Λύσεις στο πιάτο

Δεν είναι ότι ένα κομμάτι μήλο ή ένα πιάτο φασολάκια θα σταματήσουν το φύσημα της μύτης, όμως «φυσάνε» ως επιλογές διατροφής που χτίζουν ανοσοποιητικό σύστημα. Και ως γνωστόν, όταν ο οργανισμός είναι κατάλληλα θωρακισμένος, αμύνεται πιο εύκολα στο κρύωμα και τα επακόλουθά του. Φρούτα όπως μήλα και πορτοκάλια και πράσινα λαχανικά είναι ιδανικά, ακόμα και αν το παιδί αρνείται να τα καταναλώσει γιατί «δεν έχει γεύση» λόγω βουλωμένης μύτης. Βάλτε στο αντι-συναχικό μενού και μια λαχταριστή αχνιστή σούπα!  Δεν είναι μόνο θρεπτική και δυναμωτική αλλά επιπλέον, ο ζεστός της ατμός θα βοηθήσει τη μύτη να καθαρίσει.

 

Υπ’ ατμόν

Έχετε το ντους έτοιμο για ζεστό μπανάκι. Είναι ό,τι χρειάζεται ένα παιδί με ρινική συμφόρηση για να κοιμηθεί σαν πουλάκι. Οι υδρατμοί που σχηματίζονται καθαρίζουν τα ιγμόρεια και απελευθερώνουν την αναπνοή για να πείτε…καληνύχτα στο μπούκωμα!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman in the beach with hat in her face
Πώς να Αντιμετωπίσετε το Έγκαυμα από τον Ήλιο

 

Πιάστε το συνάχι στον ύπνο

Ένα παιδί με βουλωμένη μύτη, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να ανασάνει όταν κοιμάται. Γι’ αυτό, βάλτε κάτω από το στρώμα του ένα μαξιλάρι -όχι πολύ φουσκωτό- και δημιουργήστε μια κλίση που θα διευκολύνει την αναπνοή του.

 

Έτσι «καθαρίζει» η οικογένεια!

Από το μωρό μέχρι τον παππού, όλοι θα βρουν μία λύση ανακούφισης στη σειρά αποσυμφορητικών spray Frezymar με 100% φυσικό θαλασσινό νερό υψηλής καθαρότητας. Για μωρά από 6 μηνών και πάνω, χρησιμοποιήστε το ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού FREZYMAR BABY που απελευθερώνει τις ρινικές οδούς απομακρύνει τη βλέννα και προστατεύει από φλεγμονές. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη και έχει ψεκασμό χαμηλής πίεσης ώστε να αποφεύγονται οι ερεθισμοί. Για τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας και τους γονείς, η FREZYDERM δημιούργησε το Frezymar Normal που καθαρίζει τη μύτη με ψεκασμό μέσης πίεσης. Αν πάλι χρειάζεστε μια πιο δραστική λύση, το υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού απομακρύνει την περίσσεια βλέννα, τα μικρόβια και τα αλλεργιογόνα με ψεκασμό συνεχούς εκτόξευσης. Βεβαιωθείτε μόνο ότι επιλέξατε το κατάλληλο αποσυμφορητικό  για εσάς ή το παιδί σας. Αν χρειαστεί, συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας.
Φτου ξελευθερία μπουκωμένη μύτη!