woman on the pool

Φροντίδα & Καθαρισμός Ευαίσθητης Περιοχής – 5 Tips

H γυναικεία ευαίσθητη περιοχή μπορεί να διαθέτει ένα φυσικό σύστημα αυτοκαθαρισμού αλλά είναι σημαντικό να ακολουθείς κάποιες πρακτικές που θα σε προστατεύουν και θα σε κρατούν υγιή.

 

Ένα νούμερο μικρότερο;

Τα εφαρμοστά ρούχα μπορεί να αναδεικνύουν την καλοσμιλεμένη σιλουέτα σου, αλλά το ξέρεις ότι δεν συνίσταται να τα φοράς για πολλές ώρες την ημέρα; Αν συνηθίζεις, δηλαδή, να ψωνίζεις «ένα νούμερο μικρότερο» σε παντελόνια και τζιν και αν στο άκουσμα «συνθετικά» αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, είναι ώρα να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου! Προτίμησε άνετα, όχι σφικτά ρούχα και άλλαξέ τα αμέσως μετά τη βόλτα ή τη δουλειά καθώς ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει σε κολπικές μολύνσεις. Extra tip: τα βαμβακερά εσώρουχα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και σε προστατεύουν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η εφίδρωση είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

Το Groom or not to Groom?

Μπορεί το ξύρισμα ή όχι της ευαίσθητης περιοχής να είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων αλλά σε γενικές γραμμές το “grooming” μπορεί να σου δημιουργεί την αίσθηση ότι όλα είναι τακτοποιημένα εκεί κάτω! Συμβαίνει όμως το ίδιο στον μικρόκοσμο των μικροβίων;  Όχι, γιατί το τριχωτό λειτουργεί ως ένα τελευταίο στρώμα άμυνας για να κρατηθούν μολύνσεις μακριά από τον κόλπο. Αν ωστόσο, η αισθητική σου το απαγορεύει, μπορείς να κρατήσεις το «στυλ» σου και να χρησιμοποιείς για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής τον απαλό αφρό Intim Area Foam που παρέχει ήπια αντισηπτική προστασία, ενισχύει την φυσιολογική άμυνα του δέρματος και προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες ενώ μειώνει τυχόν ερεθισμούς αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης που διαρκεί.

 

Προσοχή στις τουαλέτες

 Επισκέπτεσαι κοινόχρηστες τουαλέτες καθημερινά, είτε στο γραφείο είτε σε κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια και είναι φυσικό. Ωστόσο, όπως θα γνωρίζεις, οι τουαλέτες αυτές  χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους καθημερινά και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων. Εκτός από το ότι θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να αποφεύγεται η επαφή με τα είδη υγιεινής καλό είναι να αποφεύγεις και τη χρήση του διαθέσιμου χαρτιού υγείας. Μπορείς να έχεις στη τσάντα σου ένα πρακτικό πακέτο με μαντηλάκια καθαρισμού Intim Area Wipes που έχουν

ήπια αντισηπτική δράση, διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής και ταυτόχρονα σε προστατεύουν από ερεθισμούς, κακοσμία, ξηρότητα, επιμολύνσεις και κολπίτιδες.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

period pain
Ποια λάθη στην έμμηνο ρύση επηρεάζουν την υγιεινή της περιοχής;

 

Βάλε… «υπενθύμιση»

Αν για τις άβολες μέρες του μήνα επιλέγεις τον «ενδοκολπικό φίλο» που σίγουρα σου προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων, μην ξεχνάς να το αλλάζεις συχνά, ειδικά τις ημέρες με μεγάλη ροή.

Ο γενικός κανόνας είναι να αλλάζεις το ταμπόν κάθε 4 με 8 ώρες αφού έχεις πλύνει σχολαστικά τα χέρια σου πρώτα με νερό και σαπούνι. Απόφυγε να φοράς ταμπόν στον ύπνο σου, εν αναμονή της περιόδου ή σε περίπτωση που παρουσιαστούν ξαφνικά πολλά κολπικά υγρά.

 

Στυλ: δεν είναι το παν!

 Φοράς trendy άνετα κολανάκια και μπλουζάκια με τα οποία κάνεις στυλάτες εμφανίσεις στο γυμναστήριο ή τραβάς όλα τα βλέμματα όταν κάνεις τζόκινγκ και δεν θέλεις να τα βγάλεις από πάνω σου, σε σημείο που μετά τη γυμναστική καταλήγεις με τα ιδρωμένα να τρως brunch ή να πηγαίνεις για shopping; Βουτάς στην παραλία και επειδή το μαγιό που φοράς είναι η τελευταία λέξη της μόδας και αγνοείς ότι κάθεσαι με το βρεγμένο για να μη φορέσεις το περσινό «κάτω». Μην το κάνεις! Επειδή τα βακτήρια ευδοκιμούν κυρίως σε υγρό περιβάλλον, άλλαξε τα βρεγμένα ή ιδρωμένα ρούχα όσο το δυνατόν συντομότερα αφού έχεις κάνει πρώτα ντους. Το Intim Area Liquid είναι ιδανικό για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής μετά το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα και προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες.