καθαρισμός ευαίσθητης περιοχής

Περιποίηση ευαίσθητης περιοχής: Όσα πρέπει να ξέρετε

«Πώς καθαρίζω τη ευαίσθητη περιοχή μου σωστά και με ασφάλεια;» Μία ερώτηση που σας πέρασε έστω και μία φορά απ’ το μυαλό αλλά διστάσατε να την ξεστομίσετε γιατί το θέμα είναι «ευαίσθητο». Μην ανησυχείτε. Η FREZYDERM συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την αποτελεσματική προσωπική σας υγιεινή και βέβαια, συγκέντρωσε όλη την τεχνογνωσία της στο να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης για την ευαίσθητη περιοχή

 

Η πλύση είναι η λύση, όμως…

…πλύση με πλύση διαφέρει. Αν μέχρι σήμερα συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής σας το κοινό αφρόλουτρο με το οποίο κάνατε ντους, καλύτερα να αλλάξετε συνήθεια. Αυτά τα καθαριστικά μπορεί να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα και το pH της περιοχής, προκαλώντας ερεθισμούς. Για να διατηρήσετε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή, χρησιμοποιήστε μία καθαρή πετσέτα ή ένα σφουγγάρι χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο προϊόν με pH που σέβεται τη φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής. Το υγρό καθαριστικό Intim Area Liquid σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής στην αναπαραγωγική ηλικία, προστατεύοντάς από ξηρότητα, ερεθισμούς, επιμολύνσεις και κολπίτιδα.

 

Και τις δύσκολες μέρες του μήνα;

Τότε είναι που χρειάζεστε πραγματικά να φροντίζετε για τον καθαρισμό σας, αφού έχετε να αντιμετωπίσετε και το θέμα της οσμής. Σύμφωνα με τη Δρ. Suzy Elneil, διευθύντρια του ουρογυναικολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Κολεγιακού Νοσοκομείο του Λονδίνου: «οι γυναίκες είναι πιο ευαισθητοποιημένες στο θέμα της προσωπικής υγιεινής και της οσμής, τις ημέρες της περιόδου και αυτές τις μέρες, η πλύση βοηθά αρκετά. Είναι πολύ σημαντική η φροντίδα υγιεινής στο περίνεο με πλύση τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, στο πλαίσιο της καθημερινής ρουτίνας καθαρισμού του σώματός σας».

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να φροντίζετε για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής αλλά χρειάζεστε μία σούπερ πρακτική λύση που μπορείτε να έχετε πάντα και παντού μαζί σας, τα μαντηλάκια Intim Area Wipes θα σας λύσουν τα χέρια. Προσφέρουν απαλό καθαρισμό με ήπια αντισηπτική δράση και διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην αναπαραγωγική ηλικία. Είναι ιδανικά και για τις μέρες της περιόδου και για μετά το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman on the pool
Φροντίδα & Καθαρισμός Ευαίσθητης Περιοχής – 5 Tips

 

Φροντίδα στα έξω και στα μέσα

Τα ενδοκολπικά καθαριστικά έχουν την ιδιότητα να «εκτοξεύουν» το καθαριστικό υγρό τους εσωτερικά του κόλπου, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τις εκκρίσεις. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν είναι εξοικειωμένες με τη χρήση τους. Ίσως γιατί δεν δοκίμασαν ακόμα το Intim Vaginal Douche Chamomile pH 4,5, το ενδοκολπικό καθαριστικό για την ενίσχυση της φυσιολογικής χλωρίδας, τη ρύθμιση του κολπικού pΗ και την προσωπική υγιεινή. Αποτελεί διάλυμα κολπικής πλύσης σε μονοδόση για τον καθαρισμό του κόλπου από εκκρίσεις, υπολείμματα περιόδου ή αντισυλληπτικής γέλης. Ανακουφίζει από φλεγμονές, ερεθισμούς, κνησμό και καύσο (Ιατροτεχνολογικό Προϊόν, CE 2803).

Και κάπως έτσι, θα ξαναβρείτε την άνεση, τη φρεσκάδα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε μέσα στη μέρα. Όμως οι χρήσιμες συμβουλές δεν σταματούν εδώ. Ακολουθήστε το blog μας και μάθετε τα πάντα για τη φροντίδα του σώματός σας.