irritated hand

Ψωρίαση: 4 Βήματα για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής

Μπορεί η ψωρίαση να μην αφήνει τα σημάδια της μόνο στο δέρμα μας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα την αφήσουμε να κυριεύσει τη ζωή μας, στερώντας μας την άνεση, την αυτοπεποίθηση και όλα όσα μας προσφέρουν ευχαρίστηση στην καθημερινότητά μας. Ακολουθούμε λοιπόν 4 σημαντικά βήματα, για να αποκτήσουμε τον έλεγχο των συμπτωμάτων ψωρίασης και τη δυνατότητα να χαιρόμαστε κάθε στιγμή της μέρας μας, χωρίς εμπόδια.

 

ΒΗΜΑ 1: Επίσκεψη στον γιατρό

Αν έχουμε την υποψία πως η τραχιά στρώση που κάλυψε το δέρμα μας είναι ψωρίαση, θα πρέπει να προγραμματίσουμε άμεσα μία επίσκεψη στον δερματολόγο μας. Είναι ο μόνος που μπορεί να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για ψωριασικό δέρμα ή για κάποια άλλη δερματική πάθηση. Αν η διάγνωσή του επαληθεύσει την υποψία μας, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα μας συστήσει.

 

ΒΗΜΑ 2: Αποδοχή χωρίς ταμπού

«Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι». Αυτό θα πρέπει να έχουμε κατά νου, αν εμφανίσουμε συμπτώματα ψωρίασης. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για τη συχνότητα αυτής της δερματικής πάθησης: Το 1-3% του πληθυσμού παγκοσμίως έχει ψωρίαση, 300.000 άνθρωποι βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα, το 15% των οποίων είναι παιδιά και νέοι κάτω των 20 ετών. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι μιλάμε για μία εξαιρετικά συχνή νόσο, αυτόματα αποδεχόμαστε ότι χτύπησε και του πόρτα του δικού μας δέρματος, χωρίς φόβο και έκπληξη, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Το ίδιο σημαντικό είναι και να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει καμία ντροπή σ’ αυτό που μας συνέβη και βέβαια, καμία ευθύνη από μέρους μας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα αυτοάνοσο μη-μεταδοτικό νόσημα χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία, με την κληρονομικότητα ωστόσο να θεωρείται ο πιο πιθανός «πυροδοτητής».

 

ΒΗΜΑ 3: Θετική ψυχολογία   

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ψωρίαση δεν νιώθουν καλά με την εικόνα τους και κάνουν ό, τι μπορούν για να κρύψουν απ’ τον περίγυρο τα σημάδια της νόσου: καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους με ρούχα (ακόμη και το καλοκαίρι), προκειμένου να αποφύγουν τα σχόλια, αποφεύγουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν το πρόβλημα, όπως γυμναστήριο, κολύμπι κ.λπ., απομακρύνονται από τις κοινωνικές τους συναναστροφές κ.ο.κ. Έτσι, αρχίζουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, να εμφανίζουν αντικοινωνική συμπεριφορά, να απομονώνονται και να οδηγούνται, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και στην κατάθλιψη. Όλες αυτές οι επιπτώσεις της ψωρίασης στην καθημερινότητά μας είναι πολύ σοβαρές, για να τις αγνοήσουμε και έχουν πολύ μεγάλο κόστος στην ποιότητα της ζωής μας, για να δεχτούμε να το «πληρώσουμε». Ειδικά, όταν μιλάμε για μία δερματική πάθηση που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και να βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματά της. Με θετική στάση απέναντι στο πρόβλημα και με τις σωστές κινήσεις ανακούφισης, μπορούμε να αποφύγουμε όλα όσα θα μας πάρουν από κάτω και θα χαλάσουν την ισορροπία της καθημερινότητάς μας. Και αυτή την αισιόδοξη οπτική, πρέπει να τη διατηρήσουμε πάση θυσία.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman scratches her hand
Έχω Ψωρίαση: Τι να Κάνω;

ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρωμένη καθημερινή περιποίηση

Πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή που θα μας συστήσει ο γιατρός μας, είναι αναγκαίο να ακολουθούμε καθημερινά μία φροντίδα περιποίησης που θα ανακουφίσει το δέρμα με συμπτώματα ψωρίασης και θα βελτιώσει την εικόνα του. Η ολοκληρωμένη σειρά PS.Τ είναι αυτή ακριβώς η λύση που χρειαζόμαστε. Τα 4 μοναδικά προϊόντα της σειράς είναι 4 βήματα μπροστά, αφού:

  • είναι εξειδικευμένα (περιλαμβάνουν αγωγές περιποίησης ψωριασικού δέρματος στην έξαρση και την ύφεση)
  • είναι ειδικά σχεδιασμένα (συνδυάζονται με όλα τα θεραπευτικά σχήματα)
  • ανακουφίζουν τον ασθενή και βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος και την ψυχολογία του
  • είναι εύχρηστα, δεν μυρίζουν και δεν λεκιάζουν.

Και βέβαια, εξασφαλίζουν τη μοναδική φροντίδα 4 βημάτων που χρειάζεται το δέρμα όταν έχει αποσυντεθεί.

  • Καθαρισμός και αφαίρεση νεκρών κυττάρων με PS.T. Cleanser Step

Η μοναδική σύνθεση του απομακρύνει τις φολίδες από την επιδερμίδα αφήνοντάς τη αποτελεσματικά καθαρή.

To γαλάκτωμα σώματος που απομακρύνει τις φολίδες, καταπραΰνει και μαλακώνει το δέρμα και προσφέρει ενυδάτωση διαρκείας.

H εξειδικευμένη κρέμα που ελαττώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων για γρήγορη αναδόμηση και μειώνει την ερυθρότητα.

H διάφανη κρέμα που βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, επουλώνει και καθυστερεί την επανεμφάνιση των φολίδων.

Πριν η ψωρίαση πάρει τον έλεγχο της ζωής σας, ακολουθήστε μεθοδικά τα 4 βήματα που θα σας κάνουν να αντιμετωπίσετε ομαλά τη δερματική σας πάθηση και διεκδικήστε ξανά την ξέγνοιαστη καθημερινότητα που τόσο αγαπάτε και τόσο σας ταιριάζει. Το οφείλετε, τουλάχιστον στον εαυτό σας.