woman eats x mass bisquit

Υγιή Δόντια Και Στις Γιορτές!

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μελομακάρονα. Εσείς όμως μπορείτε να προστατευτείτε από τις συνέπειες τους. Διαβάστε εδώ πως θα χαρείτε τις γιορτές χωρίς συμβιβασμούς.

ΣΩΣΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Τον κοιτάζεις και σε κοιτάζει. Σου κλείνει το μάτι πονηρά και είσαι στο τσακ να υποκύψεις (ξανά). Ο δίσκος με τους κουραμπιέδες στο κέντρο του τραπεζιού θα σε βάλει σε μπελάδες αλλά… ας είναι.

Οι Γιορτές είναι μικρές για να μην είναι γλυκιές

Εντάξει, τα πάρα πολλά γλυκά βλάπτουν. Η υπερβολική ζάχαρη αυξάνει το βάρος, βλάπτει την καρδιά, χαλάει τα δόντια και τα λοιπά και τα λοιπά. Τα ξέρεις όλα αυτά. Αλλά ξέρεις και το «μέτρον άριστον». Σε απλά Ελληνικά, δεν είναι ανάγκη να βουτήξεις με το κεφάλι στην πιατέλα με τα μελομακάρονα, ούτε να φας χίλιους εξακόσιους τριάντα δύο κουραμπιέδες στην καθισιά σου. Από την άλλη, δεν χρειάζεται ούτε να πας ούτε στο άλλο άκρο και να το παίξεις «πειθαρχημένο στρατιωτάκι-δεν βλέπω-δεν αγγίζω-δεν τρώω». Οι Γιορτές δεν είναι ωραίες μόνο γιατί έχουν λαμπιόνια και κρεμαστούς Άη-Βασίληδες αλλά και γιατί μοσχομυρίζουν τα σπίτια και οι γειτονιές βούτυρο και ανθόνερο, γαρύφαλλο και κανέλα. Είναι που ξαφνικά ένα έθιμο γίνεται αφορμή να μαζευτούμε με φίλους στην κουζίνα. Είναι που μια ζεστή σοκολάτα θα ζεστάνει και τις καρδιές μας. Είναι που ένα μικρό κέρασμα θα μας φτιάξει ολόκληρη τη μέρα. Και για όλα αυτά, δεν αξίζει με τίποτα, μα με τίποτα να καταπιέσουμε τον εαυτό μας και να κάτσουμε αυτό-τιμωρία στη γωνία του γιορτινού τραπεζιού, σε απόσταση ασφαλείας από τους δαίμονες της γιορτινής ζαχαροπλαστικής. Ναι στο μελομακάρονο της θείας! Ναι στις δίπλες της γιαγιάς! Αρκεί μετά να έχουμε έτοιμη τη σωτήρια λύση που θα μας βοηθήσει να τη «βγάλουμε καθαρή».

Έχεις λίγο αμύγδαλο στο δόντι!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

friends smiling
Γιορτάστε Χαμογελώντας Την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου

Φυσικά και θα έχεις λίγο αμύγδαλο στο δόντι, κουραμπιέ έφαγες! Μη βιαστείς όμως να πιάσεις την οδοντόβουρτσα. Θα περιμένεις αρχικά μισή ώρα πριν πλύνεις τα δόντια σου γιατί, λόγω της ζάχαρης που είχε ο κουραμπιές ή το μελομακάρονο, τα οξέα του στόματός σου έμειναν εκτεθειμένα και έτσι το σμάλτο των δοντιών σου έγινε πιο μαλακό. Μισή ώρα μετά, θα σκληρύνει ξανά και θα μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια χωρίς να εμφανίσουν ευαισθησία. Με τι οδοντόπαστα όμως θα τα πλύνεις; Μια κοινή οδοντόπαστα είναι πάντα μία λύση αλλά σκέψου πως αυτήν την περίοδο, επί δύο ολόκληρες βδομάδες, σχεδόν κάθε μέρα, τα δόντια σου θα εκτίθενται συνεχώς στη ζάχαρη. Αν λοιπόν την υπόλοιπη χρονιά, προσέχεις μία φορά, τώρα θα πρέπει να προσέχεις δέκα. Γι’ αυτό καλύτερα να εμπιστευτείς μία εξειδικευμένη οδοντόπαστα με ενισχυμένη δράση. Η Plaque & Tartar είναι ακριβώς αυτό. Όχι μόνο απομακρύνει την πέτρα, προστατεύει από την τερηδόνα και καταπολεμά τη μικροβιακή πλάκα αλλά βοηθά και να μη σχηματιστεί μεμβράνη μικροβίων. Και όλα αυτά, με αποτέλεσμα διαρκείας. Εννοείται πως συνδυαστικά με το αντίστοιχο Plaque & Tartar στοματικό διάλυμα η δράση της θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική, για τα δόντια και τα ούλα σου.

Φήμες λένε πως το σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο ζυμώνονται ήδη στη λεκάνη, αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε. Ρίξτε μια κλεφτή ματιά στην κουζίνα, πάρτε μια ωραία πρώτη μυρωδιά από μαμαδίστικα Χριστούγεννα και μην ανησυχείτε. Όσο η FREZYDERM φροντίζει τα δόντια σας θα χαίρεστε τη γλύκα των Γιορτών χωρίς συμβιβασμούς και ημίμετρα.