woman with white shirt holding her phone and smiling

Πως Να Διατηρήσετε Το Ωραίο Χαμόγελό Σας

Φοράτε ρούχα με ζωηρά χρώματα, γυμνάζεστε, είστε δραστήριοι και προσπαθείτε να “ρουφήξετε” τη ζωή χωρίς να χάνετε ευκαιρία.

πιθυμείτε και ψάχνετε τρόπους ώστε τα σημάδια του χρόνου να μην «καταγράφονται» πάνω σας. Μήπως όμως ξεχνάτε ότι το χαμόγελό σας;

Το χαμόγελό μαρτυρά πολλά για την ηλικία μας – πολλές φορές περισσότερα από όσα θα θέλαμε να ξέρουν οι άλλοι… Πόσο μάλλον, που συχνά το χαμόγελο «γερνά» γρηγορότερα από τη βιολογική μας ηλικία. Σκούρα κίτρινα ή θαμπά δόντια, τριμμένα και με ρωγμές, μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι θα ήταν προτιμότερο να κρατήσουμε το σοβαρό μας ύφος στα ραντεβού και τις φωτογραφίες.

  Μη φοβάστε τη λεύκανση!

Κίτρινα και λεκιασμένα δόντια μπορούν να λάμψουν με τη λεύκανση. Με τη βοήθεια του οδοντιάτρου επιλέγουμε την κατάλληλη μέθοδο για την περίπτωσή μας.

‘Οταν το πρόβλημα δεν είναι έντονο, συνιστάται η καθημερινή χρήση εξειδικευμένης οδοντόπαστας που εξασφαλίζει τη μέγιστη λευκαντική και καθαριστική δράση χωρίς να διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. Για πιο επίμονους λεκέδες καταλληλότερη θεωρείται η χρήση οδοντόπαστας με ειδική μπλε χρωστική και κόκκους πυριτίου για άμεσο και ορατά λευκότερο αποτέλεσμα.

Δώστε νέο σχήμα στο χαμόγελό σας!

Ευθυγραμμίζοντας τα δόντια με τη βοήθεια ενός ορθοδοντικού όχι μόνο βελτιώνουμε την εμφάνισή τους, αλλά επιπρόσθετα, βοηθούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός υπολειμμάτων τροφής στα δόντια και πετυχαίνουμε σωστότερη μάσηση.

Oι ρωγμές στα δόντια αποχρωματίζονται ευκολότερα και επίσης προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση μας. Γι αυτό ζητάμε από τον οδοντίατρό μας να τις διορθώσει και στο εξής “κόβουμε” κάποιες κακές συνήθειες όπως το να μασάμε τον πάγο ή να χρησιμοποιούμε τα δόντια μας ως εργαλεία για να σκίσουμε κάτι που δεν σκίζεται με το χέρι ή για να ξεβιδώσουμε ένα καπάκι που έχει κολλήσει κλπ.

Αντιμετωπίστε την υποχώρηση των ούλων

Καθώς μεγαλώνουμε, τα ούλα μας μπορούν να υποχωρήσουν εξαιτίας των κακών πρακτικών καθημερινής στοματικής υγιεινής, της χρόνιας τριβής κατά τη διάρκεια του ύπνου ή σε περιόδους έντονου στρες και το επιθετικό βούρτσισμα. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας τρόπους που όχι μόνο θα βελτιώσουν την κατάσταση αλλά και θα προστατεύσουν τη ρίζα του δοντιού.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman touching mouth
Πρόληψη Από Την Δυσοσμία Στόματος & Τη Ξηροστομία

Με τα πρώτα συμπτώματα ουλίτιδας αντικαθιστούμε την οδοντόπαστά μας με μία εξειδικευμένη για το πρόβλημά μας, η οποία θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη φλεγμονή και την αιμορραγία. Μετά από κάθε βούρτσισμα χρησιμοποιούμε φθοριούχο στοματικό διάλυμα κατά της ουλίτιδας.

Αν το πρόβλημά μας έχει εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα τότε επιλέγουμε οδοντόπαστα κατά των συμπτωμάτων της νόσου, που επιταχύνει τη φυσική ανάπλαση των ούλων και συμβάλλει στην αποφυγή απώλειας των δοντιών μας.

 Αντικαταστήστε τα μεταλλικά σφραγίσματα

Τα μεταλλικά σφραγίσματα σίγουρα δεν βοηθούν στο να έχουμε ένα νεανικό χαμόγελο. Ο οδοντίατρος μπορεί να αντικαταστήσει τις παλιές οδοντικές αποκαταστάσεις με νέα πιο διακριτικά και καλύτερης ποιότητας υλικά.

 Προσέξτε τη διατροφή σας!

Τροφές και ροφήματα με οξύ και χρωστικές αποχρωματίζουν και διαβρώνουν τα δόντια ενώ άλλες βοηθούν στο να διατηρούνται καθαρά και υγιή. Τα μήλα, για παράδειγμα, είναι αποτελεσματικά στη λεύκανση των δοντιών καθώς περιέχουν μηλικό οξύ, μια χημική ουσία που βρίσκεται και στα λευκαντικά προϊόντα. Τα λαχανικά βοηθούν επίσης στην παραγωγή σάλιου, που προστατεύει τα δόντια. Το σέλινο, επιπρόσθετα, περιέχει και ινώδη κυτταρίνη, ένα φυσικό απολεπιστικό, που κάνει θαύματα!

 Χαμογελάστε, φαίνεστε νεότεροι!!!

Σύμφωνα με μελέτη πάνω στην Ψυχολογία της γήρανσης, άτομα που προσπαθούσαν από φωτογραφίες να μαντέψουν την ηλικία άλλων ατόμων σε διάφορες πόζες, απέδωσαν στα χαμογελαστά πρόσωπα μικρότερη ηλικία από ό,τι σε εκείνα που έδειχναν θυμωμένα ή λυπημένα.