odontokrema frezyderm

Ποια είναι η Κατάλληλη Οδοντόκρεμα για Εμένα;

Το βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της στοματικής υγιεινής και της οδοντιατρικής φροντίδας. Ο συχνός και σωστός καθαρισμός κρατάει μακριά την πλάκα και τα επιβλαβή βακτήρια αποτρέποντας τη φθορά των δοντιών, τις ασθένειες των ούλων και την κακή αναπνοή.

Όπως και με τη φροντίδα του δέρματος, οι ανθρώπινες ανάγκες διαφέρουν καθιστώντας την επιλογή της σωστής οδοντόπαστας σημαντική για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών και προβλημάτων. Για παράδειγμα, αν έχετε ευαίσθητα δόντια και χρησιμοποιείτε μια συνηθισμένη λευκαντική οδοντόπαστα, τα συστατικά της ενδέχεται να είναι πολύ σκληρά για τα δόντια σας και να επιδεινώσουν την ευαισθησία σας.

Ακολουθούν, λοιπόν, κάποιες συμβουλές από τους ειδικούς μας. Υπάρχουν διαφορετικά είδη οδοντόπαστας με διαφορετικές ιδιότητες προκειμένου να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς.

 

Λαμπερά δόντια 

Αν καπνίζετε ή καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες τσαγιού, καφέ ή κόκκινου κρασιού, τότε πολύ πιθανόν να φανεί στα δόντια σας. Προκειμένου να αφαιρέσετε τους λεκέδες και να αποτρέψετε τη δημιουργία νέων, χρησιμοποιήστε μια λευκαντική οδοντόκρεμα

Η λευκαντική μας οδοντόπαστα Whitening Toothpaste περιέχει πατενταρισμένους κόκκους πυριτίου micro-silica που χαρίζουν ένα υπέροχο λαμπερό αποτέλεσμα βοηθώντας την αφαίρεση των λεκέδων χωρίς να τραυματίζεται το σμάλτο.

Πέρα από τη λευκαντική δράση, η συγκεκριμένη οδοντόπαστα καταπολεμά την πλάκα, προστατεύει από τη φθορά των δοντιών και σας χαρίζει δροσερή αναπνοή που διαρκεί.

 

Ευαίσθητα δόντια

Αν τα ζεστά, κρύα ή όξινα φαγητά προκαλούν στα δόντια σας πόνο ή ευαισθησία, τότε ίσως έχετε ευαίσθητα δόντια.

Τα ευαίσθητα δόντια συνήθως προκαλούνται από την υποχώρηση των ούλων ή τη φθορά του σμάλτου. Έτσι, έρχεται στην επιφάνεια το μαλακό, εσωτερικό μέρος του δοντιού που ονομάζεται οδοντίνη.

Ο πόνος που προκαλείται μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φροντίδα και τη χρήση της σωστής οδοντόπαστας.

Η οδοντόπαστα για ευαίσθητα δόντια Sensitive Teeth Toothpaste είναι ιδανική για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών σας. Αποτελείται από οργανικά άλατα καλίου των οποίων η εξειδικευμένη δράση αντιμετωπίζει τα συμπτώματα των ευαίσθητων δοντιών από την πρώτη χρήση.

Προστατεύει επίσης από τη φθορά των δοντιών και καταπολεμά την πλάκα ενώ μειώνει την ευαισθησία των δοντιών.

 

Οδοντόπαστα κατά της πλάκας και της πέτρας

Η πλάκα συνίσταται σε μία κολλώδη, άχρωμη μεμβράνη μικροβίων που σχηματίζεται συνεχώς πάνω στα δόντια και στα ούλα. Η πλάκα περιέχει πολλά βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ασθένειες των ούλων.

Αν η πλάκα δεν καθαρίζεται μέσω του βουρτσίσματος ή της χρήσης οδοντικού νήματος ενδέχεται να σκληρύνει και να μετατραπεί σε πέτρα, μία κίτρινη ή καφέ ουσία που προκαλεί τερηδόνα και ασθένειες των ούλων.

«Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» όπως λένε, οπότε αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπής ή ανησυχείτε για τον σχηματισμό πλάκας και πέτρας, τότε η παρακάτω είναι η ιδανική οδοντόπαστα για εσάς.

Η οδοντόπαστα Plaque & Tartar Toothpaste αφαιρεί την πέτρα και αποτρέπει τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας, προστατεύοντας τα δόντια σας από την τερηδόνα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman buys toothbrushes
Πώς να επιλέξετε την καλύτερη οδοντόβουρτσα για σας

Η συγκεκριμένη οδοντόπαστα διαθέτει, επίσης, και αντιμικροβιακές ιδιότητες ενώ αποτρέπει τον σχηματισμό μικροβιακής μεμβράνης προσφέροντας συνολική προστασία.

 

Οδοντόπαστα για την εγκυμοσύνη

Όπως γνωρίζουν όλες οι γυναίκες, το σώμα υφίσταται πολλές αλλαγές όταν βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό ενδέχεται να προκαλέσουν τερηδόνα, οπότε η οδοντόπαστα λειτουργεί σε αρμονία με το νέο σας σώμα συμπληρώνοντας ιδανικά τη νέα φροντίδα περιποίησής σας.

Η οδοντόπαστα Pregnancy Toothpaste δεν περιέχει αιθέρια έλαια ενώ συμβάλει στην καταπολέμηση της οδοντικής πλάκας και της τερηδόνας. Αυτή η πλούσια οδοντόπαστα διατηρεί και βελτιώνει τη στοματική υγεία με τη δύναμη του ασβεστίου και των ιόντων φωσφόρου.

 

Οδοντόπαστα για τις ασθένειες των ούλων

Η πάθηση των ούλων που είναι γνωστή ως περιοδοντίτιδα προκαλείται από συσσώρευση πλάκας στην επιφάνεια των δοντιών.

Μπορεί να σας ανησυχεί η εικόνα του αίματος στον νιπτήρα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας αλλά αυτό μαζί με κόκκινα και πρησμένα ούλα αποτελούν συχνό σημάδι των ασθενειών των ούλων. Εδώ, είναι απαραίτητη η επιλογή μιας οδοντόπαστας που να είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις παθήσεις των ούλων.

Η οδοντόπαστα Periodontitis Toothpaste αποτρέπει και μειώνει αυτά τα συμπτώματα χάρη στην χλωρεξιδίνη (0,1%), το βιοενεργό πεπτίδιο και το υαλουρονικό οξύ που περιέχει. Τα ενεργά αυτά συστατικά συνεργούν και βελτιώνουν ούλα και δόντια.

Αποτελεί το αντίδοτο στην περιοδοντίτιδα καθώς ενυδατώνει και φροντίζει τα ούλα ενώ αποτρέπει την εμφάνιση τερηδόνας και αντιμετωπίζει την πλάκα και την αιμορραγία των ούλων.

 

Οδοντόπαστα για διαβητικούς ασθενείς

Αν υποφέρετε από διαβήτη, τότε αυτή είναι η οδοντόπαστα για εσάς.

Γνωρίζετε ότι οι διαβητικοί ασθενείς διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας των ούλων; Και αυτό γιατί το αυξημένο ποσοστό γλυκόζης στο στόμα ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα, πλάκα και ασθένειες των ούλων.

Χρησιμοποιήστε την οδοντόπαστα Diabetic Toothpaste για την καταπολέμησή τους. Καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη φροντίδα των στοματικών και οδοντικών αναγκών του διαβητικού ασθενούς, μειώνει την απώλεια οστών και καταπολεμά τη συσσώρευση πλάκας. Αντιμετωπίζει επίσης την ξηροστομία που επίσης ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια. Με όλες αυτές τις επιλογές, είναι σίγουρο πως θα βρείτε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αν δεν γνωρίζεται ποια οδοντόπαστα είναι για εσάς, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Εντωμεταξύ, μπορείτε να ενημερωθείτε για ολόκληρη τη σειρά στοματικής υγιεινής εδώ.