everyday skincare tips

Καθημερινή Ρουτίνα Ομορφιάς: Χρήσιμα Tips

Η κοινή λογική δεν είναι κοινή πρακτική. Έτσι λένε οι ειδικοί στην ψυχολογία. Λέτε να σας άκουσαν κρυφά τα βράδια να ξεστομίζετε το περίφημο «πού να ξεβάφομαι τώρα..», παρ΄ ότι ξέρετε καλά ότι το ντεμακιγιάζ είναι η Βίβλος της δερματικής φροντίδας;  Όπως και να ‘χει, συγκεντρώσαμε για σας τα πιο χρηστικά tips για να θυμάστε κάθε στιγμή αυτά που αμελείτε, βαριέστε ή ξεχνάτε να κάνετε για το δέρμα σας και να τα κάνετε «κόβοντας δρόμο».

 

Ντουλαπάκι το άτυχο

Είναι ώρα για ντεμακιγιάζ αλλά το να πάτε μέχρι το μπάνιο, να ανοίξετε το ντουλαπάκι και να βγάλετε το γαλάκτωμα σας φαίνεται ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα πόδια; Ε τότε βγάλτε το γαλάκτωμα απ’ το ντουλαπάκι. Αφήστε το στο κομοδίνο σας ώστε να είναι ορατό και εύκαιρο ανά πάσα στιγμή για χρήση.  Για έξτρα ευκολία, επιλέξτε ένα προϊόν κατάλληλο για πρόσωπο και μάτια που αφαιρεί και το αδιάβροχο μακιγιάζ, όπως είναι το de make up 4 in 1.

 

Βαμβάκι εδώ, βαμβάκι εκεί, βαμβάκι παραπέρα

Αν  το «ψάχνω τη σακούλα με το βαμβάκι-μήπως είναι στο πάνω συρτάρι ή μήπως στο κάτω;-να τη, τη βρήκα-μήπως πήρα μεγάλο κομμάτι και το ξοδέψω ή μήπως λίγο και δεν με φτάσει;»  σας κάνει να πλήττετε αφόρητα, υπάρχει κι άλλος τρόπος για ντεμακιγιάζ χωρίς καθυστερήσεις. Γεμίστε διάφανα μπουκάλια με βαμβάκια και… γεμίστε το σπίτι! Μπουκάλι με βαμβάκι στον νιπτήρα, στο πλυντήριο, στο κομοδίνο, στο ράφι… βαμβάκι να δουν τα μάτια σας, βαμβάκι να δει και το δέρμα σας για να καθαριστεί από ρύπους και κατάλοιπα μακιγιάζ.

 

Ξεγέλασέ σε

Το γνωστό ψυχολογικό τρικ δουλεύει και στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Αν βαριέστε υπερβολικά την πρωινή ή βραδινή ιεροτελεστία περιποίησης πείτε στον εαυτό σας πως θα κάνει μόνο έναν γρήγορο καθαρισμό και τέλος. Έτσι, θα έχετε πιο πολλές πιθανότητες να θυμηθείτε και την κρέμα ημέρας ή νύχτας. Κι αυτό, γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να θυμάται αυτό που άφησε στη μέση και να θέλει να το ολοκληρώσει πάση θυσία. Φαινόμενο Zeigarnik λέγεται στην Ψυχολογία. Εσείς, πείτε το απλώς φαινόμενο «τέλος η βαρεμάρα του μποτέ».

 

Κοντά στον βασιλικό…

…φροντίζεται και η επιδερμίδα! Τοποθετήστε την κρέμα νύχτας δίπλα στο ποτήρι με την οδοντόβουρτσά σας ώστε μετά το βούρτσισμα να μην μπορείτε να την αγνοήσετε ή στο κομοδίνο σας και δεν θα έχετε καμία δικαιολογία πλέον.

 

Φαύλος κύκλος

Φυλάτε την κρέμα ματιών μια εδώ-μια εκεί, τη βρίσκετε και την ξαναβάζετε σε λάθος σημείο. Και κάπως έτσι ο κύκλος συνεχίζεται και μαζί του και ο μαύρος κύκλος! Γι΄ αυτό, ρίξτε την κρέμα σας στο νεσεσέρ του μακιγιάζ για να τη θυμηθείτε όταν πιάσετε τη μάσκαρα. Αν πάντως θέλετε εκτός από καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και κάλυψη με χρώμα, θέλετε σίγουρα τη νέα Color Eye Balm.

 

Ηλίου… πρακτικότερον 

Ξεχνάτε συνέχεια να βάλετε την αντηλιακή σας κρέμα πριν φύγετε απ’ το σπίτι; Λογικό, αν είναι καταχωνιασμένη σε κάποιο ντουλάπι. Αν όμως την αφήνατε στο ράφι δίπλα στα γυαλιά ηλίου σου που σας ακολουθούν πάντα και παντού, δεν θα ήταν αόρατη! Ευτυχώς, είναι αόρατη η Sun Screen Velvet SPF 50διάφανη ή με χρώμα. Η πρωτοποριακή βελούδινη αντηλιακή κρέμα που χαρίζει στο πρόσωπό σας ματ αποτέλεσμα, χωρίς λευκή χροιά και διευκολύνει το μακιγιάζ σας. Γιατί αυτό, δεν το ξεχνάτε ποτέ!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman face in the sunshine
Περιποίηση της Επιδερμίδας το Φθινόπωρο: 7 Συμβουλές

 

Κινητό το κινητήριο

Προγραμματίστε το κινητό σας να σας ενημερώνει για βασικά θέματα της περιποίησής σας που συνέχεια αμελείτε. Έτσι, όταν εμφανιστεί η ειδοποίηση «να μην ξεχάσω το scrub!», θα το βάλετε σε εφαρμογή τάχιστα. Και μάλιστα χωρίς να φοβάστε μικροτραυματισμούς, γιατί οι κόκκοι του Facial Scrub είναι ειδικά σχεδιασμένοι, ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα.

 

 

Μια κούκλα θα σας κάνει κούκλα

«Να θυμηθώ την κρέμα μου» «να θυμηθώ τη κρέμα μου».  Η γνωστή κούκλα που επαναλαμβάνει ό,τι της λέμε, ίσως είναι σωτήρια για να μάθετε παπαγαλία το καθημερινό μάθημα ομορφιάς.

 

Τι κάνει η λοσιόν κάτω απ’ το κρεβάτι;  

Όσο το κομοδίνο, τα συρτάρια, τα ράφια σας είναι σε κατάσταση χάους, αδύνατον να βρείτε τα προϊόντα που χρειάζεστε για τη φροντίδα του δέρματός σας, όταν τα χρειάζεστε. Τάξη και οργάνωση λοιπόν, όπως σας βολεύει. Για παράδειγμα, μπορείτε να τακτοποιήσετε τις συσκευασίες κατά ύψος ή ανάλογα με τη χρήση τους.

 

Η μεγαλειοτάτη καλλωπίζεται

Εντάξει, δεν είστε η Βικτωριανή βασίλισσα που ξεμπερδεύει την πλούσια κόμη της καθισμένη στο χρυσοποίκιλτο μπουντουάρ, όμως μπορείτε να γίνετε βασίλισσα στην επιμελή φροντίδα του δέρματός σας! Διακοσμήστε το κομοδίνο σας ή ένα παλιό έπιπλο γραφείου με εντυπωσιακά μπουκαλάκια, βαποριζατέρ, λίγες πέρλες, βάψτε τον καθρέφτη σας χρυσό ή ασημένιο με ένα σπρέι, τοποθετήστε και ένα σκαμπό και ποιος σας σηκώνει από το αυτοκρατορικό σας καλλωπιστήριο!

 

Με τόσα tip, δεν μπορεί… δικαιολογίες και αναβλητικότητα, θα γίνουν «tip για tip» άγνωστες λέξεις!