joggers in the park

Χάσιμο Βάρους: Πώς μας Βοηθούν οι Φίλοι μας;

Αποφάσισες να χάσεις βάρος; Υπέροχα. Θα φροντίσεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο. Να ξέρεις όμως πως θα χρειαστείς επιμονή, υπομονή, προσήλωση στον στόχο σου, μία ζυγαριά αλλά… και μία δεύτερη. Αυτή που θα ζυγίσει τους φίλους που θα είναι πραγματικά δίπλα σου στην προσπάθειά σου να  πετύχεις τον στόχο σου, όσο μακρύς και αν είναι ο δρόμος. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 4 τύποι φίλων που αξίζει να εμπιστευτείς, για να ρίξεις το βάρος σου χωρίς να ρίξεις το ηθικό σου;

 

Φίλοι που σου λένε «προχώρα, μπορείς!»

«Πώς θα προλάβεις να χάσεις τόσα κιλά σε 6 μήνες;», «αν ήταν, θα τα είχες ήδη χάσει, μάλλον δεν λειτουργεί ο μεταβολισμός σου»… αν οι φίλοι σου αντέδρασαν έτσι στην είδηση πως σκοπεύεις να χάσεις βάρος, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταφέρουν να σε στηρίξουν. Όχι απαραίτητα γιατί δεν σε νοιάζονται ή υποτιμούν την προσπάθειά σου αλλά γιατί έχουν μάθει να βλέπουν το ποτήρι μισο-άδειο και να βάζουν εύκολα την ταμπέλα «αδύνατο» στην πρώτη δυσκολία. Σ’ αυτήν τη στιγμή της ζωής σου όμως, χρειάζεσαι ανθρώπους αισιόδοξους που θα αναγνωρίσουν πόσο σημαντικός είναι ο στόχος σου και θα σε ενθαρρύνουν έμπρακτα να τον πραγματοποιήσεις: θα σου πουν απλόχερα «μπράβο» στην πρώτη απώλεια κιλών, θα προσφερθούν να τρέξουν μαζί σου στο πάρκο ή να σε ακολουθήσουν στο γυμναστήριο, θα σου προτείνουν ένα υγιές σνακ και γενικά θα δείξουν με όλο τους το είναι πως στέκονται 100% στο πλευρό σου, γιατί την επιτυχία τη φτιάχνουν οι ομάδες.

 

Φίλοι που δεν σε παρασύρουν στον δρόμο της… τηγανητής πατάτας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ξέρεις όταν ξεκινάς να χάσεις βάρος, είναι ότι το πειθαρχημένο διαιτολόγιο είναι το Α και το Ω για επιτυχημένο αποτέλεσμα. Είτε συμβουλεύεσαι έναν διατροφολόγο είτε όχι, γνωρίζεις ποιες είναι οι τροφές με τα «κακά» λιπαρά και τις πλούσιες θερμίδες που καλό είναι να αποφεύγεις ή να καταναλώνεις με μέτρο. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί 9 στις 10 φορές, τα «απαγορευμένα» είναι και τα πιο λαχταριστά! Τι γίνεται λοιπόν όταν οι φίλοι σου σε βάζουν συνεχώς σε τέτοιους διατροφικούς πειρασμούς, χαλώντας το πρόγραμμα της διατροφής σου; Πριν πέσεις στην παγίδα του «σιγά, τι θα πάθεις με μια μακαρονάδα;» ή του «φάε σήμερα και από αύριο δίαιτα», καλύτερα να επανεξετάσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. Αυτοί που χρειάζεσαι είναι όσοι θα σεβαστούν το νέο σου διατροφολόγιο, δεν θα σου προτείνουν (ή θα σε πιέσουν) να αποκλίνεις του μενού σου και δεν θα διστάσουν να σου βάλουν τις φωνές, αν κάνεις κάποια «ατασθαλία». Και αυτοί οι φίλοι, θα είναι η πιο θετική επιρροή στον αγώνα σου.

 

Φίλοι που δεν κουνούν το δάχτυλο

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman feet on the grass
Αποκτήστε Ωραία Πόδια με 3 Μόνο Βήματα!

Είμαι φίλος, σημαίνει κατανοώ χωρίς να επικρίνω. Κατανοώ τι έκανε τον/τη φίλο/η μου να αποκτήσει βάρος συζητώντας το μαζί του, δεν επικρίνω με αγένεια τις διατροφικές του συνήθειες ή οτιδήποτε τον οδήγησε στο να αλλάξει τη σωματική του εικόνα και δεν σχολιάζω αρνητικά τα κιλά του. Εκφράσεις όπως «τι περίμενες με τόσα γλυκά που τρως;» ή «πρέπει να αδυνατίσεις οπωσδήποτε. Δεν το βλέπεις στον καθρέφτη;» όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσουν ψυχολογικά να φτάσεις στον στόχο σου αλλά μπορεί να σε κάνουν να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου και να τα παρατήσεις. Κάνε λοιπόν στην άκρη τους φίλους που κριτικάρουν και διάλεξε αυτούς που θα σε σαπορτάρουν.

 

Φίλοι που σε βοηθούν να επανορθώσεις όταν «χαλαρώσεις»

Λίγο καιρό μετά την αρχή της προσπάθειά σου, θα δεις πως η μείωση του βάρους σου (ειδικά αν έγινε απότομα) σε έκανε να χαλαρώσεις λιγάκι. Και ψυχολογικά, αφού είδες τους κόπους σου να αποδίδουν καρπούς και έτσι έφυγε το μεγάλο άγχος και κυριολεκτικά αφού τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης εμφανίστηκαν στο σώμα σου. Για να αντιμετωπίσεις αυτά τα σημάδια με ψυχραιμία, έχεις δίπλα σου τον πιο πιστό φίλο: τη συσφιγκτική κρέμα σώματος Reform Abdomen Care Cream που επανορθώνει τη χαλάρωση σε κοιλιά, γλουτούς και μπράτσα και σμιλεύει τη σιλουέτα κατά την περίοδο απώλειας βάρους. Βάλ’ τη στη ζωή σου 2 φορές την ημέρα κάθε μέρα και θα ανταμείψει την εμπιστοσύνη σου χαρίζοντάς σου 26% πιο ελαστικό δέρμα σε μόλις 28 ημέρες και 20% πιο σφικτό δέρμα σε 42 ημέρες.

 

Κράτησε στη ζωή σου τους 4 αυτούς τύπους φίλων που μόνο μπροστά μπορούν να πάνε την προσπάθειά σου και άσε πίσω σου τα περιττά κιλά με βοήθεια, στήριξη και φροντίδα. Στη δική σου τη ζυγαριά, αυτά είναι που μετράνε!