woman legs with heals

10 Πράγματα που δεν Γνωρίζατε για τα Κάτω Άκρα σας!

Από σήμερα, κρατάτε τη γνώση στα… πόδια σας. Μάθετε παρακάτω αυτά που δεν θα μάθετε πουθενά αλλού για τα πολύτιμα κάτω άκρα σας και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με τα μυστικά τους αλλά και με τα κρυφά τους ταλέντα. Όμως χρειάζεται συγκέντρωση και προσοχή, όχι διάβασμα «στο πόδι».

 

  1. Ίδιο μέγεθος; Ίσα-ίσα…

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, τα πέλματα δεν είναι ίσα μεταξύ τους. Τις περισσότερες φορές, το ένα έχει μεγαλύτερο μήκος από το άλλο. Διαπιστώστε το και μόνοι σας: πατήστε πάνω σ’ ένα κομμάτι χαρτί και σχεδιάστε το περίγραμμα των πελμάτων σας.

 

  1. Μείνατε κόκαλο;

Τα πέλματα φιλοξενούν το ¼ των οστών του σώματός μας. Για την ακρίβεια κάθε πέλμα διαθέτει 26 οστά και όταν αυτά δεν ευθυγραμμίζονται αρμονικά, τότε δεν ευθυγραμμίζεται ούτε το υπόλοιπο σώμα.

 

  1. Είδηση μεγατόνων

Μία μέση μέρα βαδίσματος, οι συνολικές δυνάμεις που ασκούνται στα πέλματά μας είναι εκατοντάδες τόνοι, σχεδόν όσο ζυγίζει ένα γεμάτο φορτηγό!

 

  1. Δακτυλο-ωθούμενοι

Κάθε φορά που σηκώνουμε τη φτέρνα μας για να κάνουμε ένα βήμα, τα δάχτυλά μας αναγκάζονται να σηκώσουν το μισό από το βάρος του σώματός μας. Λεπτά μεν, δυνατά δε!

 

  1. Ο νυχοκόπτης μπορεί να περιμένει

Τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν κατά 1 χιλιοστό τον μήνα ενώ τα νύχια των χεριών 3-4 χιλιοστά τον μήνα! Καμία βιασύνη για το ραντεβού του επομένου πεντικιούρ σας.

 

  1. Όταν τα πόδια «έχουν τα νεύρα τους»

Αν η πατούσα σας δεν ανέχεται εύκολα το γαργαλητό, μην την παρεξηγείτε. Είναι γιατί τα πέλματα διαθέτουν 8.000 νεύρα και ακόμα περισσότερες χιλιάδες νευρικές απολήξεις κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας και αντιδρούν ακόμα και στο παραμικρό ερέθισμα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hands
Περιποίηση χεριών: Πώς θα αποκτήσω νεανικά και απαλά χέρια;
  1. Μια λίμνη στο παπούτσι μου

Μπορείτε να υποθέσετε πόσους ιδρωτοποιούς αδένες έχουν τα δυο σας πέλματα ή… θα τα κάνετε μούσκεμα στη μαντεψιά; 250.000 είναι η απάντηση. Και οι αδένες αυτοί παράγουν σχεδόν 0,2 λίτρα ιδρώτα καθημερινά!

 

  1. Ό,τι χωλαίνει, δεν υγιαίνει

Τα πόδια μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας. Ειδικά σε περιπτώσεις ατόμων με διαβήτη, αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις, τα αρχικά συμπτώματα φαίνονται αμέσως στα κάτω άκρα. Γι’ αυτό, είναι σημαντική η τακτική επίσκεψη στον γιατρό.

 

  1. Μα με «χτυπάει» στο κου ντε πιε

Μπορεί το Σάββατο πρωί να είναι η τέλεια ώρα για να αγοράσουμε παπούτσια αλλά το πρωί τα πόδια μας είναι ξεκούραστα. Το απόγευμα που τα πέλματα θα έχουν πρηστεί και θα έχουν φτάσει στο μάξιμουμ του μεγέθους τους, τα καινούργια μας παπούτσια μπορεί να μας στενεύουν. Γι’ αυτό, προνοούμε και κάνουμε την αγορά μας το απόγευμα.

 

  1. Η Αχίλλειος Πτέρνα της γοητείας

Τακούνια. Το αντικείμενο λατρείας των γυναικών σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Και επιπλέον, ένας από τους λόγος που οι γυναίκες έχουν 4 φορές περισσότερα προβλήματα στα πόδια απ’ ό,τι οι άνδρες.

 

Αυτά ήταν τα παράξενα κι όμως αληθινά του ποδιού σας. Και αυτή η γνώση, δεν μπορεί… κάπου θα σας χρειαστεί. Αν πάλι σας χρειαστεί μία πιο πρακτική βοήθεια, θυμηθείτε πως η σειρά φροντίδας και περιποίησης ποδιών Frezyfeet καλύπτει κάθε ανάγκη: από μία απλή ενυδάτωση-αναδόμηση μέχρι ανακούφιση στα βαριά πόδια και αντιμετώπιση κακοσμίας και μυκητιάσεων αλλά και πιο σύνθετες ανάγκες, όπως είναι η προστασία του διαβητικού ποδιού.

 

Χρήσιμες πληροφορίες, εξειδικευμένες λύσεις και τα προβλήματα… πήραν πόδι!