foot care

Απλές Συμβουλές για την Περιποίηση των Ποδιών σας

Τα πόδια μας σηκώνουν το βάρος ολόκληρου του σώματός μας. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται συνεχή φροντίδα για να αποφύγουμε την εμφάνιση προβλημάτων.

Αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ποδιών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στα γόνατα, τους γοφούς ή τη μέση ως και δυσκολία στο περπάτημα. Συνεπώς, η καλή υγεία των ποδιών είναι πολύ σημαντική.

Αν και είναι εύκολο να παραμελήσει κανείς τα πόδια του, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, λίγα λεπτά καθημερινής φροντίδας αρκούν για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Πλύνετε τα πόδια σας

Πλύνετε τα πόδια σας καθημερινά με ζεστό νερό· μην τα μουλιάζετε καθώς μπορεί να αφυδατωθούν και να διαλυθούν τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Στεγνώστε τα πολύ καλά

Αφού πλύνετε τα πόδια σας, βεβαιωθείτε πως τα στεγνώσατε πολύ καλά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα καθώς εκεί είναι που εμφανίζονται μυκητιασικές μολύνσεις, όπως το πόδι του αθλητή.

Ενυδατώστε και λιμάρετε

Ενυδατώστε τα πόδια σας χρησιμοποιώντας την κρέμα της επιλογής σας. Σας προτείνουμε την κρέμα Frezyfeet Keractive Cream που απομακρύνει αποτελεσματικά το νεκρά κύτταρα και απαλύνει το τραχύ δέρμα. Λιμάρετε απαλά τα εναπομείναντα νεκρά κύτταρα με τη χρήση ελαφρόπετρας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman applying cream on her hand
Ξηροδερμία Χεριών & Αντιμετώπιση με 3+1 Καθημερινές Μικροαλλαγές

Κόψτε τα νύχια των ποδιών

Κόψτε τακτικά τα νύχια των ποδιών σας με έναν νυχοκόπτη. Επιλέξτε να τα κόβετε σε ίσια γραμμή καθώς το κόψιμο σε γωνίες μπορεί να κάνει το νύχι να μπει μέσα στο δέρμα.

Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια

Τα ψηλοτάκουνα μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα όπως φουσκάλες, σκληρύνσεις και κάλους καθώς και έντονο πόνο στα πόδια και την πλάτη. Προσπαθείτε να τα φοράτε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και όχι πάνω από 3 ως 8 ώρες κάθε φορά.

Επίσης, προσπαθήστε να μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια για δύο συνεχόμενες ημέρες. Τα παπούτσια απορροφούν τον ιδρώτα από τα πόδια, οπότε χρειάζεται χρόνος για να εξατμιστεί. Για να τα διατηρήσετε ακόμα πιο δροσερά ψεκάστε το εσωτερικό τους με το σπρέι Frezyfeet Odor Stop Spray .

Για να μάθετε παραπάνω πληροφορίες για τη φροντίδα των ποδιών επισκεφτείτε τη σειρά προϊόντων της Frezyderm για την καλή υγεία του ποδιού σε μορφή κρέμας και spray.