antioksidosi tora

Αντιοξείδωση: Προλάβετε την Πρόωρη Γήρανση

Στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στα site. Στα ιατρεία, στα διαιτολογικά γραφεία, στα φαρμακεία…  Ε για να μιλούν όλοι για τις ελεύθερες ρίζες, δεν μπορεί, κάτι σημαντικό θα είναι, δεν νομίζετε;

 

Οξειδωτικό στρες; Δεν ακούγεται καλό.   

Το σώμα μας παράγει με φυσικό τρόπο κάποια αντιδραστικά μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Όταν αυτές παράγονται, προκαλούν βλάβες στο σώμα, αφού αντιδρούν μαζί του με καταστροφικό τρόπο. Αν, για παράδειγμα, υπάρχει στο σώμα μας υπερβολικός αριθμός ελευθέρων ριζών που αντιδρούν με την ελαστίνη ή το κολλαγόνο, δηλαδή τις σημαντικές πρωτεΐνες του δέρματος που το διατηρούν ελαστικό και νεανικό, τότε η πρόωρη γήρανση του δέρματος θα είναι εμφανής. Όμως οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και μέσω της βλάβης του DNA. Αντί να αντιδρούν με τις πρωτεΐνες, μπορούν να επιτίθενται στο DNA των κυττάρων και να προκαλούν μεταλλάξεις που μπορεί απλώς να επηρεάζουν τη λειτουργία του κυττάρου ή να οδηγήσουν σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις, ακόμη και καρκίνο.

Όμως το σώμα μας δεν παράγει μόνο ελεύθερες ρίζες, παράγει και το «όπλο» για να  τις εξουδετερώσει, δηλαδή τα αντιοξειδωτικά. Όταν όμως αυτά είναι σε έλλειψη στον οργανισμό και δεν μπορούν να δεσμεύσουν όλες τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τότε δημιουργείται οξειδωτικό στρες.

Το καθημερινό άγχος, οι ρύποι της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, το στρες, η ηλιακή ακτινοβολία, και η κακή διατροφή προκαλούν τόση μεγάλη παραγωγή ελευθέρων ριζών που οι αντιοξειδωτικοί μηχανισμοί δεν αρκούν για να τις εξουδετερώσουν. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε έξτρα αντιοξειδωτικά που θα φέρουν τη λύση… στο πιάτο.

 

Ο λαχανόκηπος που κάνει τη διαφορά

Βιταμίνη Cβιταμίνη Ε, β- καροτένιο (απαραίτητο για τη δημιουργία της βιταμίνης Α), σελήνιο, είναι τα πιο κλασικά  αντιοξειδωτικά συστατικά των τροφών όμως υπάρχουν και άλλα συστατικά με την ίδια δράση (π.χ. φλαβονοειδή, καροτενοειδή κ.λπ.). Το μπρόκολο, οι πιπεριές, το καρότα, τα εσπεριδοειδή, τα ρόδια, οι φράουλες είναι πολύ καλές πηγές των παραπάνω συστατικών στη μάχη σας κατά των ελευθέρων ριζών. Ειδικά τώρα, που ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για ελαφριές δροσερές σαλάτες, έχετε κάθε λόγο να τα προτιμήσετε.

 

Τea αντιοξειδωτικό θαύμα!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful young woman smiling
Πως θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Το πράσινο τσάι  περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα σε κατεχίνες από το μαύρο και «σκοτώνει» πολύ πιο εύκολα τις ελεύθερες ρίζες, καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες. Γι΄ αυτό, ένα φλιτζάνι την ημέρα, θα βοηθήσει να κάνετε… τη ρυτίδα πέρα.

 

Μερλό ή Ξινόμαυρο…

…όποια ποικιλία κι αν αγαπάτε στο κρασί σας, θα τη μισήσουν σίγουρα οι ελεύθερες ρίζες του οργανισμού σας.  Πλούσιο σε κατεχίνες και πολυφαινόλες που προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών και αποτοξινώνουν το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές και πλούσιο φυσικά στη θαυματουργή ρεσβερατρόλη, ένα φυτικό συστατικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση, το κόκκινο κρασί είναι ό,τι χρειάζεστε για να κρατήσετε την πρόωρη γήρανση μακριά.

 

Και η δερματική φροντίδα στο μενού;

Για να προλάβετε το οξειδωτικό στρες, το τι «μπαίνει» στο δέρμα σας είναι το ίδιο σημαντικό με το τι «μπαίνει» στο πιάτο σας. Εφαρμόζοντας καθημερινά μετά το μπάνιο την Antiageing body cream προσφέρετε στη επιδερμίδα σας μέγιστη αντιγηραντική προστασία. Πολύ απλά γιατί ο κουρκουμάς που περιέχεται στη σύνθεσή της είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό (παρέχει 5 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική προστασία από τη Βιταμίνη Ε!). Αν μάλιστα κάνατε ή σκοπεύσετε να κάνετε solarium τώρα που μπήκε καλοκαίρι, θα τη χρειαστείτε οπωσδήποτε.  Και για αντιοξείδωση παρέα με ενυδάτωση και ηλιοπροστασία, υπάρχει η Active Block SPF 25. Τα αντιοξειδωτικά φίλτρα UVA και UVB που διαθέτει, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, πριν προλάβουν να προκαλέσουν βλάβη στο σώμα. Και βέβαια, η νύχτα είναι η ώρα που ο πόλεμος κατά του οξειδωτικού στρες κορυφώνεται. Γι΄ αυτό, ξεκινήστε με το Antioxidant Vit C Cream Booster που εμπλουτίζει με βιταμίνη C την κρέμα νύχτας σας και ενεργοποιεί τους αμυντικούς μηχανισμούς ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και συνεχίστε με Night Force A+ E Cream, την κρέμα νύχτας με ρετινόλη που μειώνει ορατά τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης και με βιταμίνη Ε που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Είδατε λοιπόν που δεν χύθηκε τυχαία τόσο μελάνι και δεν καταναλώθηκε άσκοπα τόσο σάλιο για τις ελεύθερες ρίζες;