woman touches her cheek

Έχω Μικτή Ή Λιπαρή Επιδερμίδα;

Αν η γυαλάδα του προσώπου σας, σας έχει βγάλει το «λάδι» μέχρι την εξαφανίσετε, μάλλον έχετε όντως λιπαρή επιδερμίδα. Βέβαια, η λιπαρότητα δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Όλοι χρειαζόμαστε μία συγκεκριμένη ποσότητα για να είναι το πρόσωπό μας ενυδατωμένο και ελαστικό όταν όμως το μέτρον άριστον γίνεται σμήγμα δυσάρεστον, τότε ξεκινούν τα δύσκολα.

 

Λιπαρή επιδερμίδα με αποδείξεις

Πριν καταλήξετε στο αν έχετε όντως λιπαρή επιδερμίδα, λάβετε υπόψη τα δεδομένα. Σίγουρα η γυαλάδα είναι ο βασικός μάρτυρας μιας λιπαρής επιδερμίδας, υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν… την ετυμηγορία.

 

  1. Μέσα σε μία ώρα μετά τον καθαρισμό, η επιδερμίδα ξαναγίνεται λιπαρή, ενώ η περιοχή του Τ γυαλίζει εντελώς;
  2. Έχετε μεγάλους πόρους, μαύρα στίγματα και σημάδια ακμής;
  3. Έχετε φράντζα που λαδώνει αμέσως, απορροφώντας τη λιπαρότητα απ’ το μέτωπο;

 

Και ναι, το πόρισμα βγήκε: ανήκετε στον τύπο λιπαρή επιδερμίδα. Πριν βιαστείτε όμως να ενοχοποιήσετε τη λιπαρότητα για όλα τα «δεινά»  του προσώπου σας, θυμηθείτε και το μεγάλο της πλεονέκτημα: να ενυδατώνει τόσο πολύ το δέρμα ώστε να το κρατάει τόσο ελαστικό και σφριγηλό που δύσκολα θα εμφανίσει ρυτίδες και σημάδια γήρανσης.

 

«Ποιος φταίει» που είναι λιπαρή η επιδερμίδα μου;

Σίγουρα πάντως όχι, εσείς ή τουλάχιστον κάτι που κάνατε αφού η αιτία της λιπαρής επιδερμίδας είναι η υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Μπορεί όμως η λιπαρότητα να επηρεάζεται και από παράγοντες  κληρονομικούς, ορμονικούς ή και περιβαλλοντικούς. Κατά την περίοδο, την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση, η επιδερμίδα μίας γυναίκας έχει πολλές πιθανότητες να παρουσιάσει υπερβολική λιπαρότητα ενώ η ζέστη, η υγρασία και το κλίμα, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.  Καλοκαίρι-λιπαρότητα, χειμώνας-ξηρότητα, είναι τα γνωστά δίδυμα της επιδερμίδας σας στη ροή του χρόνου.

 

Κίνηση ματ

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε το καλύτερο καθημερινά! Με άλλα λόγια, η εντατική φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα είναι το κλειδί για να επαναφέρετε την επιδερμίδα σας σε κανονικά επίπεδα λιπαρότητας. Μόνο προσοχή στην ποσότητα γιατί η υπερβολική χρήση καθαριστικών και κρεμών θα κάνει την επιδερμίδα σας ακόμα πιο λιπαρή.  Και βέβαια, ξεχάστε μια για πάντα τον μύθο που θέλει την ενυδατική κρέμα να επιβαρύνει τη λιπαρότητα. Απλώς, βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε μία ελαφριά υφή, ειδικά σχεδιασμένη για λιπαρές επιδερμίδες. Μία ιδανική επιλογή που συνδυάζει και τα δύο, είναι η Matte Effect Cream που απορροφά την λιπαρότητα και το σμήγμα, χαρίζει ματ αποτέλεσμα για ώρες και δημιουργεί τέλεια βάση για μακιγιάζ.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman on the beach with sand on her hands
Η Σημαντικότερη Αιτία της Φωτογήρανσης

Ούτε ξηρή, ούτε λιπαρή. Απλώς μεικτή

 

Τίποτα στη ζωή δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Το ίδιο και στην επιδερμίδα. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να ξεμπερδευτεί το πιο συνηθισμένο ερώτημα-μπέρδεμα: «Τι επιδερμίδα έχω αν η μύτη και το μέτωπό μου είναι λιπαρά αλλά τα μάγουλά μου ξηρά;». Η απάντηση είναι απλή: έχετε μεικτή επιδερμίδα και χρειάζεστε ιδανικά διαφορετική φροντίδα για κάθε περιοχή.

 

Για παράδειγμα στη λιπαρή περιοχή του Τ, καλό είναι να κάνετε απολέπιση δύο φορές τη βδομάδα ενώ στις ξηρές περιοχές μία φορά αρκεί. Δοκιμάστε το  Facial Scrub για βαθύ καθαρισμό ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά και μία ελαφριά αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωσης.

 

Από τη άλλη, για βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί στα κατά τόπους σημεία του προσώπου σας που παρουσιάζουν ξηρότητα υπάρχουν οι Moisturizing 24HR Cream, Moisturizing Plus Cream και  Moisturizing Rich Cream, οι τρεις καθημερινές κρέμες FREZYDERM που επιλέγετε ανάλογα με την ηλικία σας και τις ανάγκες του δέρματός σας και οι οποίες θα ανακουφίσουν αμέσως την ξηρή, αφυδατωμένη σας επιδερμίδα.

 

Αν πάλι τα ίχνη λιπαρότητας έγιναν σημάδια ακμής, και πάλι FREZYDERM είναι η λύση.

Ήπια, μέτρια, σοβαρά… όποια κι αν είναι τα συμπτώματά σας, η ολοκληρωμένη σειρά AC-Norm έχει την κατάλληλη φροντίδα για την περίπτωσή σας.

Ματιά αναγνώρισης, κινήσεις φροντίδας και κάπως έτσι θα αρχίσετε να επιβεβαιώνετε το ρητό… «λάμπει κανείς όταν δεν γυαλίζει».