woman with roses

Beauty Resolutions για το Νέο Έτος!

Θεωρητικά, έχεις ήδη κάνει ή θα κάνεις έναν απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει. Τι έρχεται μετά; Η στιγμή που βάζεις στόχους για τη νέα χρονιά που έρχεται. Αυτή τη φορά, σκέψου και την επιδερμίδα σου!

Αναγνώρισε τι λάθη έκανες στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. Μπορείς να διακρίνεις τι ευθύνεται για την ποιότητά της σήμερα, ή ακόμα και την πρόωρη γήρανσή της; Γνωρίζεις πώς θα τα διορθώσεις;

 

Καθάριζε το πρόσωπό σου

Γιατί; Όταν, λένε οι δερματολόγοι ότι χρειάζεσαι καθημερινό καθαρισμό, εννοούν πως ειδικά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να απομακρύνονται όλοι οι ρύποι και τα βακτήρια από το δέρμα σου.

Tip: Φρόντισε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με ένα απαλό καθαριστικό, ουδέτερο σε pH, χωρίς επιβλαβή χημικά συστατικά, όπως ο αφρός καθαρισμού, προσώπου και σώματος, για κάθε τύπο δέρματος, της Frezyderm, Mild Wash Foam.

 

Ενυδατώσου μέσα έξω

Μη φτάσεις σε σημείο να πάθεις αφυδάτωση για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον οργανισμό αλλά και για το δέρμα σου.

Tip:  Πίνε τουλάχιστον 9 ποτήρια νερό την ημέρα και μην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα. Ωστόσο, αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους, μια αντιγηραντική κρέμα, όπως η Anti-Wrinkle Rich Day Cream, είναι απαραίτητη αφού επανορθώνει την επιδερμίδα, βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου και προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης.

 

Μη πεθαίνεις της πείνας

Απόφυγε τις στερητικές δίαιτες! Αφενός, δεν αδυνατίζεις, αφετέρου στερείς από τον οργανισμό σου όλα τα συστατικά, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και της υγιούς εμφάνισης της επιδερμίδας.

Tip: Εμπλούτισε τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά (ελαιόλαδο, αβοκάντο, σουσάμι, αμύγδαλα, φιστίκια) και σε πολυακόρεστα ω-3 λιπαρά (λιπαρά ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορο) και μη τρως μια φορά τη μέρα!

 

Πάρε σατέν μαξιλαροθήκη

Ο ύπνος είναι πιο σημαντικός για την επιδερμίδα σου απ’ όσο νομίζεις. Αρχικά, η ανανέωση των κυττάρων γίνεται το βράδυ. Έπειτα, όσο άσχετο κι αν σου φαίνεται, αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή στο πλάι, τραυματίζεις το πρόσωπό σου, καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, αντί να αναπλάθεις τα κύτταρά σου, τα «τσαλακώνεις» και κάνεις ρυτίδες!

Tip: Επίλεξε σατέν μαξιλαροθήκες και εφάρμοσε την Anti-Wrinkle Rich Night Cream, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, για ανάπλαση και αναζωογόνησή των κυττάρων.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

oxi beaute tin kyriaki
Beaute την Κυριακή ή τις Άλλες Μέρες;

 

“Βούρτσισε” το σώμα σου

Μην περιμένεις να δεις το απαλό δέρμα που επιθυμείς αν δεν το “βουρτσίσεις”!

Tip: Προφανώς, δε θα χρησιμοποιήσεις τη βούρτσα των μαλλιών σου στο σώμα σου, αλλά μια ειδική σώματος, που βοηθάει να απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα, να αποβάλεις τις τοξίνες και γιατί όχι και την ενοχλητική κυτταρίτιδα!

 

Χρησιμοποίησε καθαρά πινέλα

Πινέλα για ρουζ και πούδρα, σφουγγαράκια και άλλα αξεσουάρ μακιγιάζ: χρειάζονται πλύσιμο όπως και… τα σεντόνια σου!

Tip: Πλένε με σαπούνι και νερό κάθε 2 εβδομάδες τα πινέλα που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ σου, για να απομακρύνεις τα βακτήρια και οποιοδήποτε μικρόβιο, που μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό. Πέτα το σφουγγάρι του μπάνιου, αν το έχεις πάνω από ένα μήνα και πέρνα με οινόπνευμα κάθε μεταλλικό εργαλείο.

 

Ελάφρυνε λίγο το make up σου

Οφείλεις να παραδεχτείς, ότι κάποιες φορές το παρακάνεις με το make up σου. Η υπερβολή, μόνο καλό δε θα σου κάνει: όχι μόνο θα επιβαρύνει το δέρμα και τους πόρους σου αλλά θα σε κάνει να δείχνεις και μεγαλύτερη.

Tip: Αντί να καλύπτεις το πρόσωπό σου με στρώσεις foundation, πούδρας και concealer, προτίμησε ένα ανάλαφρο highlighter κάτω από τα μάτια και φώτισέ τα στο λεπτό.

 

Απ΄ ό,τι είδες, υπάρχουν τρόποι να καθυστερήσεις τη διαδικασία της γήρανσης και να απογειώσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου, με μικρές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα. Η πρόληψη είναι μακράν καλύτερη της θεραπείας και οφείλεις στον εαυτό σου να την έχεις ως οδηγό, όχι μόνο εν όψη της νέας χρονιάς , αλλά εφ’ όρου ζωής!