young woman applies eye cream

Καθημερινή Φροντίδα του Δέρματος Ανάλογα την Ηλικία

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερό μας όργανο. Η ύπαρξή του μας κρατάει ζεστούς όταν κάνει κρύο και δροσερούς όταν κάνει ζέστη. Το δέρμα μας προστατεύει από μολύνσεις και επίσης, χρησιμοποιεί τα νεύρα στην προσπάθειά του να μας προφυλάξει από κινδύνους.

Όπως γνωρίζετε, το δέρμα γερνάει όπως κι εμείς, αλλά ξέρατε ότι χρειάζεται να αλλάζει και η περιποίησή του;

 

Βρεφικό δέρμα

Τα επίπεδα του βρεφικού δέρματος είναι ως και πέντε φορές λεπτότερα ενός ενήλικα, οπότε αυτό το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται απαλά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα. Το δέρμα του μωρού επίσης παράγει ιδρώτα και σμήγμα σε ακανόνιστους ρυθμούς και είναι πιο ευαίσθητο σε κλιματικές αλλαγές.

 

Παιδικό δέρμα

Αν και το παιδικό δέρμα είναι σίγουρα πιο σκληρό από το βρεφικό, είναι πάντοτε λεπτότερο από αυτό του ενήλικα. Είναι επίσης περισσότερο επιρρεπές στη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και, κατά συνέπεια, η ηλιοπροστασία αναδεικνύεται προτεραιότητα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

 

Εφηβικό δέρμα

Όταν οι ορμόνες χτυπούν, το δέρμα μπορεί να αλλάξει ριζικά προκαλώντας δυσφορία. Η αύξηση της έκκρισης σμήγματος προκαλεί φραγμό των πόρων καθώς και σπυράκια. Για κάποιους, ενδέχεται να προκαλέσει ακμή, η οποία μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρή, ενώ θεωρείται πως ως και 85% των εφήβων θα υποφέρει.

 

Το δέρμα στα 20

Το δέρμα ανανεώνεται κάθε 26-28 ημέρες και μπορούμε και να το παραμελήσουμε καθώς έχει φρέσκια και σφριγηλή όψη. Ωστόσο, το δέρμα δεν ξεχνάει και ο τρόπος που το περιποιούμαστε στα 20 μας θα καθορίσει τις βλάβες που θα πασχίζουμε να αποκαταστήσουμε στα 30 και στα 40 μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

mature woman skincare
Ώριμο Δέρμα: Υπάρχει Λόγος που Χρειάζεται Ενισχυμένη Ενυδάτωση

 

Το δέρμα στα 30

Ο κύκλος ανανέωσης του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνεται και πλέον ολοκληρώνεται σε 30-32 ημέρες. Ίσως να αρχίσουν να φαίνονται λεπτές γραμμές και πανάδες ενώ οι μαύροι κύκλοι μπορεί να μην κρύβονται τόσο εύκολα. Τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται.

 

Το δέρμα στα 40

Σε αυτή τη φάση, το δέρμα ανανεώνεται κάθε 40 ημέρες ενώ επιβραδύνεται και το λεμφατικό σύστημα κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω πρήξιμο στην περιοχή των ματιών και στα μάγουλα. Η παραγωγή σμήγματος έχει επίσης μειωθεί με συνέπεια το δέρμα να ξηραίνεται και να γίνεται ευάλωτο σε βλάβες από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

 

Το δέρμα στα 50

Οι πόροι του δέρματος μοιάζουν διασταλμένοι καθώς το δέρμα που τους περιβάλλει χαλαρώνει. Το δέρμα ίσως μοιάζει πιο ξηρό και η ελαστικότητά του χάνεται σημαντικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο άνω βλέφαρο και τον λαιμό.

Στη FREZYDERM πασχίζουμε να αντιληφθούμε τις ανάγκες του δέρματός  σε κάθε χρονική στιγμή. Οπότε αν θέλετε να προστατεύσετε το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα με τη σειρά μας Baby Line ή να αντιμετωπίσετε την εφηβική ακμή με τη σειρά μας Ac-Norm, διαθέτουμε κάτι για κάθε περίοδο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται να προσαρμόσετε το ενυδατικό σας προϊόν καθώς το δέρμα σας αλλάζει και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που διαθέτουμε την ενυδατική κρέμα Moisturizing 24h Cream για την ηλικία των 20, την ενυδατική κρέμα Moisturizing Plus Cream για την ηλικία των 30 και την ενυδατική κρέμα Moisturizing Rich Cream για το ώριμο δέρμα.