race for the cure banner

Η Φροντίδα του Δέρματος Κατά τις Ογκολογικές Θεραπείες

Οι  αντικαρκινικές  αγωγές  και  οι  ανάγκες  του  δέρματος

Καρκίνος, μία λέξη που στο άκουσμα της μας τρομάζει, μας ξενίζει, αν και υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας εκεί έξω που βιώνουν καθημερινά έναν «Αγώνα Ζωής», παλεύουν και νικούν. Kαι αυτή τη νίκη της ζωής θα γιορτάσουμε και φέτος, στις 25 Σεπτεμβρίου όπου θα γίνουμε όλοι ένα, στον 8ο Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου, Race for the Cure, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο!

Η FREZYDERM θα είναι εκεί για 2η συνεχή χρονιά, υποστηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη νόσο αυτή, ως επίσημος χορηγός, ενημερώνοντας παράλληλα για τους τρόπους φροντίδας του δέρματος που υπόκειται σε αντικαρκινικές αγωγές.

Το δέρμα μας και οι ανάγκες του κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Το δέρμα μας καλύπτει εξ ολοκλήρου την εξωτερική επιφάνεια του ανθρώπινου σώματος και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, αντιστοιχώντας στο 15% του συνολικού βάρους. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από την θερμότητα, την ηλιακή ακτινοβολία και τους τραυματισμούς. Προφυλάσσει τον οργανισμό μας από την είσοδο μικροβίων και τοξικών ουσιών, καθώς και από την πάροδο του χρόνου, που το φθείρει, το γερνά και το αφυδατώνει.

Στις περιπτώσεις ασθενειών, όπως ο καρκίνος, το δέρμα ταλαιπωρείται ακόμα περισσότερο λόγω των φαρμακευτικών αγωγών. Ανάλογα με το συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται, η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες όπως αφυδάτωση, ξηρότητα και ξεφλούδισμα και υπερευαισθησία στον ήλιο. Η κατάσταση του δέρματος μπορεί να συνοδεύεται από αίσθηση «τραβήγματος», κνησμό και δυσφορία. Σε μερικές περιπτώσεις, η ξηρότητα μπορεί να γίνει πιο έντονη με δημιουργία σκληρύνσεων και ρωγμών και χρειάζεται να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Πώς μπορούμε να φροντίσουμε το δέρμα μας;

Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες ενοχλήσεις που συνοδεύουν την αγωγή, το κλειδί είναι η εντατική περιποίηση του ταλαιπωρημένου δέρματος με προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση σε βάθος και αποκαθιστούν την έντονη ξηροδερμία, ενώ παράλληλα αναδομούν την επιδερμίδα και βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη δερματική υφή της. Στη FREZYDERM, έχουμε μια ολοκληρωμένη, πολυλειτουργική σειρά προϊόντων, δερματολογικά ελεγμένων που θα καλύψει τις ανάγκες του δέρματος για φροντίδα και επανόρθωση.

Πρόσωπο:

Θα σου αρέσει σίγουρα:

attractive middle aged woman
Καταπολέμηση των Ρυτίδων με τους Σωστούς Τρόπους!

Επιλέξτε μια κρέμα, με μη λιπαρή υφή που ενυδατώνει άμεσα και θωρακίζει την υγρασία της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού. Με την καθημερινή της χρήση, θα ενισχυθεί η ελαστικότητα και πυκνότητα της εύθραυστης επιδερμίδας και θα προληφθεί η περαιτέρω φθορά της.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που θα καλύψουν τις δικές σας προσωπικές ανάγκες. Για τις νεανικές επιδερμίδες η απαλή και με  λεπτόρευστη υφή Moisturizing 24h Cream θα σας χαρίσει παρατεταμένη ενυδάτωση – ακόμα και μετά από 7 ώρες, θα νιώθετε την επιδερμίδα σας απαλή και δροσερή. Για ακόμα πιο δυναμική και σε βάθος περιποίηση, η Moisturizing Plus Cream είναι η κατάλληλη κρέμα, καθώς ενυδατώνει και τα 3 επίπεδα της επιδερμίδας. Για τις πιο ώριμες επιδερμίδες, προτείνουμε την Moisturizing Rich Cream που διαθέτει πέρα από ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Απλώστε την πρωί ή / και βράδυ σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα και νιώστε άμεσα την επιδερμίδα σας να … ξεδιψά!

Σώμα

Αποφύγετε τα ντους με ζεστό νερό αλλά και την πισίνα γιατί εντείνεται το πρόβλημα της ξηροδερμίας και προκαλείται εντονότερος κνησμός. Σας προτείνουμε την Anti-Ageing Body Cream, η οποία θα αποτελέσει πηγή εντατικής φροντίδας και θρέψης του δέρματος. Μετά το ντους και αφού σκουπίσετε ταμποναριστά την επιδερμίδα σας, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς, που προκαλούνται από την τριβή, απλώστε καθημερινά μια γενναία ποσότητα σε όλο το σώμα, κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω και δείτε την επιδερμίδα σας να μεταμορφώνεται, να αποκτά βελούδινη υφή και να αυξάνεται η ελαστικότητά της.

Χέρια

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άκρα μας. Για τα χέρια, χρησιμοποιείστε μια προστατευτική κρέμα, όπως η  Dermofilia Hand Cream που, εκτός από πλούσια ενυδάτωση, ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό και αποκαθιστά την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας. Για τα κάτω άκρα, μπορείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματα με μια θρεπτική κρέμα, πλούσια  σε ενυδατικά, αναπλαστικά και επουλωτικά συστατικά, όπως η Frezyfeet Revital Cream.