woman sleeping

Οι Κρέμες Νυκτός που Χρειάζεστε Άμεσα

Οι κρέμες νυκτός παρουσιάζουν πολύ περισσότερα οφέλη σε σχέση με τις κρέμες ημέρας. Ποιος θα το έλεγε πως θα μπορούσατε να κάνετε τόσα για το δέρμα σας απλά κλείνοντας τα μάτια σας και πηγαίνοντας για ύπνο;!

 

  1. Το δέρμα σας μπαίνει σε λειτουργία αναδόμησης

Όπως ακριβώς οι μυς μετά από μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, έτσι και το δέρμα αναμένει τη νύχτα για να ξεκινήσει τη διαδικασία αναδόμησής του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα σας εκτίθεται σε ρύπους, αμυχές και ερεθιστικούς παράγοντες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας αναγεννάται.

Η νύχτα, λοιπόν, αποτελεί την κατάλληλη στιγμή για να παρέχουμε στο δέρμα μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την αναδόμησή του γιατί μόνο τότε θα τα αξιοποιήσει πλήρως.

 

  1. Φωτοευαίσθητα συστατικά

Οι κρέμες νυκτός δεν έχουν να αντιμετωπίσουν την ηλιακή ακτινοβολία, και συνεπώς μπορούν να περιέχουν φωτοευαίσθητα συστατικά που ο ήλιος θα αδρανοποιούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συστατικά όπως η ρετινόλη αντιδρούν με το ηλιακό φως και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Τη νύχτα, ωστόσο, μπορούν ελεύθερα να διεισδύσουν και να θρέψουν το δέρμα.

 

  1. Περισσότερος χρόνος απορρόφησης

Δεν έχει νόημα να επιβαρύνουμε το δέρμα μας με προϊόντα όταν βγαίνουμε έξω. Γι’ αυτό οι κρέμες ημέρας είναι σχεδιασμένες να απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα. Καθώς δεν μας ενδιαφέρει η εικόνα του προσώπου μας όταν κοιμόμαστε, οι κρέμες νυκτός μπορούν να απορροφώνται με αργότερους ρυθμούς. Αυτό επιτρέπει στα ενεργά συστατικά τους να δρουν πάνω στο δέρμα για περισσότερο χρόνο αποφέροντας περισσότερα οφέλη!

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blue light
Τι είναι το μπλε φως και πώς φθείρει την επιδερμίδα;
  1. Μακιγιάζ

Οι κρέμες ημέρας θα πρέπει να επιτρέπουν την καλή εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ. Συνεπώς, οι συνθέσεις τους είναι αρκετά περιορισμένες. Για παράδειγμα, οι λιπαρές συνθέσεις εμποδίζουν τη σωστή εφαρμογή τους.

Οι κρέμες νυκτός δεν περιορίζονται από κάτι τέτοιο. Μπορούν να είναι όσο πλούσιες και παχύρρευστες θέλουμε χωρίς να ανησυχούμε για το μακιγιάζ. Κάτι τέτοιο επιτρέπει την προσθήκη όλων των συστατικών που καλύπτουν τις ανάγκες του δέρματός μας χωρίς περιορισμούς.

 

  1. Δεν χρειάζεται προστασία

Στο αφιλόξενο εξωτερικό περιβάλλον, το δέρμα χρειάζεται προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες. Η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιείτε πασχίζει να αποκρούσει τις πιθανές βλάβες από τον ήλιο, την ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες. Τη νύχτα, όμως, αυτά τα συστατικά δερματικής άμυνας δεν είναι απαραίτητα και συνεπώς, μπορούμε να δώσουμε έμφαση σε άλλες λειτουργίες όπως η ενυδάτωση και η ανάπλαση.

 

Ξεκινήστε με την πρώτη σας κρέμα νυκτός σήμερα. Δοκιμάστε την κρέμα νυκτός μας Night Force A + E Cream, πλούσια σε βιταμίνη Α και Ε για να καταπολεμήσετε την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων ή την αντιρυτιδική κρέμα Anti-Wrinkle Rich Night Cream για το ωριμότερο δέρμα.