peeled orange

Κυτταρίτιδα: Πώς να κάνεις ειρήνη με τον «εχθρό»

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις και η πλειοψηφία έχει στο μυαλό της ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι: ένα μαγιό να «κρύβει» όσα περισσότερα γίνεται!

Πάρε βαθιά ανάσα, συνέχισε την ανάγνωση, γιατί σου έχουμε λύση για να κρατήσεις το αγαπημένο σου μαγιό στο αγαπημένο σου μέγεθος.

Είναι κοινό μυστικό ότι όλες μας, είτε είμαστε αδύνατες είτε όχι, κάθε καλοκαίρι στεκόμαστε ενωμένες απέναντι σε έναν κοινό εχθρό που ακούει στο όνομα κυτταρίτιδα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ολική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που επιβαρύνουν το πρόβλημα και κάποιες άλλες που αν τις υιοθετήσεις μπορούν να αναστείλουν την «επέλαση του εχθρού».

 

Στεγνό … «καθάρισμα»

Μπορεί να μη σου ακούγεται ευχάριστο και ίσως στην αρχή δεν θα είναι, αλλά το να τρίβεις γλουτούς, πόδια, κοιλιά και μπράτσα με ένα στεγνό σφουγγάρι ή μια ειδική βούρτσα πριν κάνεις ντους, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος αποτρέποντας το λίπος να συσσωρευτεί τοπικά.  Μετά το ντους κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις, εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα τη κρέμα σύσφιξης Reform Abdomen Care Cream για σμίλευση της σιλουέτας σου και αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Αν έγινες πρόσφατα μανούλα, αυτή η συσφικτική κρέμα θα φροντίσει το δέρμα σου και μετά τον τοκετό καθώς είναι απόλυτα ασφαλής και για τη περίοδο του θηλασμού, δεν περιέχει σιλικόνη, parabens ή καφεΐνη. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε τη κρέμα δύο φορές την ημέρα.

 

Ισορροπία, η νέα σου φίλη

Αν δεν τη γνωρίζεις, ήρθε η ώρα να συστηθούμε! Ισορροπία στη διατροφή σου σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσεις τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλκοόλ και επεξεργασμένων τροφίμων έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζεις αυξομειώσεις στο βάρος σου. Τα γεύματά σου, δηλαδή, θα πρέπει να περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα έτσι ώστε να διατηρούνται σταθερά και τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα.

 

Move it!

Δε φτάνει μόνο να γυμνάζεσαι αλλά να γυμνάζεσαι κατάλληλα. Στη περίπτωση μας η αερόβια άσκηση, η γιόγκα και sports όπως η κολύμβηση και η ποδηλασία μπορούν να βοηθήσουν. Βάλε στη λίστα σου σίγουρα και τα καθίσματα, όσα περισσότερα τόσο καλύτερα για τους γλουτούς και τους μηρούς σου.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

back acne
Ακμή στην Πλάτη: τι την Προκαλεί

 

Μασάζ ναι, χαλαρωτικό όχι!

Κλείσε ένα μασάζ αλλά όχι απαραίτητα για να χαλαρώσεις. Το λεμφικό μασάζ αποτελεί δραστική λύση κατά της κυτταρίτιδας: λειτουργεί βαθιά στους ιστούς, αυξάνει την οξυγόνωσή τους και τονώνει τα κύτταρα του δέρματος. Προτίμησε στο μασάζ να χρησιμοποιηθούν έλαια λεβάντας, ή δεντρολίβανου για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Βάλε το νερό στ’ …αυλάκι

Ο γενικός κανόνας είναι να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα αλλά οι πιθανότητες να μην το ακολουθείς πιστά είναι μάλλον μεγάλες. Αν δεν μπορείς να τηρήσεις αυτή την αναλογία μπορείς να καταναλώνεις, επίσης, τροφές με μεγάλη συγκέντρωση σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά.

 

Κόψ’ της τη φόρα χειμώνα-καλοκαίρι!

Το να κρατάς τον οργανισμό σου αλλά και το δέρμα σου ενυδατωμένο είναι το άλφα και το ωμέγα στη μάχη κατά του «φλοιού πορτοκαλιού». Γι αυτό περιποιήσου το δέρμα σου χειμώνα-καλοκαίρι και όχι μόνο δύο μήνες πριν την εμφάνισή σου στην παραλία! Μπορείς να εξασφαλίσεις 28% πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα μέσα σε μόλις μισή ώρα με το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος Christialen Εmulsion: το υαλουρονικό νάτριο που περιέχει ενυδατώνει σε βάθος ενώ η λεπτόρρευστη, μη λιπαρή υφή του δε σε καθυστερεί από το να ντυθείς αμέσως μετά την εφαρμογή. Αν πάλι είσαι από αυτές που φροντίζουν σήμερα, για να έχουν αύριο και προτιμούν μια πιο ενισχυμένη σύνθεση, η αντιγηραντική κρέμα σώματος Αnti-ageing Βody Cream προσφέρει 60% αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος με αντιοξειδωτικό εκχύλισμα κουρκουμά που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και ταυτόχρονα, χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και βελούδινη αίσθηση.