woman walks by the sea

Κνησμός στο Δέρμα: Επηρεάζουν τα Ρούχα που Φοράμε;

Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να συνοδεύεται από ευχάριστες αναμνήσεις αλλά και από κάποιες δύσκολες στιγμές. Το ευαίσθητο και ξηρό με ατοπική προδιάθεση δέρμα, μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει ένα δυσάρεστο συναίσθημα.

Ο ήλιος ενδέχεται να επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον ιδρώτα.

Οπότε, αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει!

Για να σας βοηθήσουμε με την επιλογή της γκαρνταρόμπας σας, σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές!

 

1.Μην κρύβετε το δέρμα σας

Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα ερεθισμένο δέρμα, το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό είναι να κρυφτείτε. Αλλά αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Η υπερθέρμανση από υφάσματα μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα σας. Αυτό βέβαια, με τη σειρά του, σας δίνει επιπλέον κίνητρα για να καλυφθείτε. Το υπεριώδες φως, σε μικρές δόσεις, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματός σας. Έτσι, τολμήστε και αφήστε γυμνά τα χέρια, τα πόδια σας, τα πάντα.

 

2. Φορέστε ρούχα ανάλαφρα

Εάν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, το να φοράτε στενά ρούχα θα επιβαρύνει την κατάσταση. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε αεράτα φορέματα και φαρδιά παντελόνια.

 

3.Αποφύγετε τις χρωστικές

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful woman hands with cream
Σκασμένα Χέρια από το Κρύο; Όχι πια!

Οι έγχρωμες βαφές μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις σε υπερευαίσθητο, ξηρό δέρμα με ατοπική προδιάθεση . Είναι πολύ πιο ασφαλές να επιλέγετε ουδέτερα χρώματα όπως λευκό, μπεζ και οργανικές χροιές υφασμάτων.

 

4.Προτιμήστε παντού τα βαμβακερά

Το βαμβάκι είναι ιδανικό για τους πάσχοντες από έκζεμα, επειδή είναι τόσο μαλακό. Η ποιότητα του υφάσματος βοηθά να κρατήσει τον ερεθισμό του δέρματος σε ήπια μορφή. Γι’αυτό, συνθετικά υφάσματα όπως ο πολυεστέρας πρέπει να αποφεύγονται.

 

Απευθυνθείτε στη Frezyderm για όλες εκείνες τις στιγμές που αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό και ερεθισμένο.

 

Αντιμετωπίστε το με την  εξειδικευμένη σειρά της Frezyderm για το ξηρό, με ατοπική προδιάθεση δέρματος,