woman without make up

Tips για να Είσαι Όμορφη χωρίς Μακιγιάζ το Καλοκαίρι

Επιτέλους καλοκαίρι! Πάρκα, πλατείες, καφετέριες, παραλίες γίνονται τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη κι εμείς οι ίδιοι νιώθουμε πιο ανάλαφροι, πιο αεράτοι! Στο σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, παρατηρούμε ότι σταματάμε συχνότερα πλέον στο τμήμα των φρούτων και των λαχανικών κάνοντας πως δεν βλέπουμε τα ράφια με τα γλυκά. Το σώμα μας, επίσης, το αφήνουμε να αναπνέει μέσα σε ελαφρύτερα υφάσματα όπως λινά ή βαμβακερά ενώ επιλέγουμε μικρότερα μήκη σε φορέματα και φούστες όταν για παράδειγμα, ετοιμαζόμαστε για έναν περίπατο στην πόλη. Το ίδιο συμβαίνει και με το πρόσωπό μας, το οποίο και με το δίκιο του αρνείται να αντέξει το βαρύ μακιγιάζ. Γι αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε ένα checklist που θα δώσει στη τσάντα σου τα απολύτως απαραίτητα και άρα τον αέρα που της χρειάζεται!

 

  1. Φρύδια

Τα φρύδια είναι η «κορνίζα» του προσώπου σου! Περιττεύει λοιπόν να αναλύσουμε το πόσο σημαντικό είναι να τα φροντίζετε, να τα τονίζετε και να τα διατηρείται καλοσχηματισμένα! Ένα ζευγάρι ομοιόμορφα διαμορφωμένων φρυδιών θα αναδείξει τα μάτια σου και τα χαρακτηριστικά σου. Τα φρύδια, άλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι παρατηρούν στο πρόσωπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμμετρία του προσώπου συνδέεται με την συνολική ελκυστικότητα και συσχετίζεται άμεσα με την υγεία και την ευημερία. Γι αυτό λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι μπορεί να απαρνιόμαστε το make up αλλά όχι το σετ των φρυδιών μας!

 

  1. SPF

Μια από τις πιο ενοχλητικές πληροφορίες στην ιστορία της ομορφιάς είναι το ότι ο ήλιος μπορεί να μας μεγαλώσει καθώς οι ηλιακές ακτίνες μπορεί να προκαλέσουν έως και το 80% των συνολικών μας ρυτίδων. Όποιος και αν είναι ο τόνος ή η ηλικία του δέρματός σου, θα πρέπει να μην αποχωρίζεσαι σε καμία περίπτωση το αντηλιακό σου, ακόμη και αν πηγαίνεις στο γραφείο μια συννεφιασμένη μέρα. Επίλεξε ένα αντηλιακό με χρώμα που θα προσαρμόζεται σε όλους τους τόνους του δέρματος έτσι ώστε να σε προστατεύει, να εξομαλύνει τυχόν κηλίδες και ταυτόχρονα να αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα, σε περίπτωση που έχεις και λιπαρό δέρμα.

Για περιπτώσεις που απαιτούν η εμφάνισή σου να συνοδεύεται από make up απαραίτητα, σιγουρέψου ότι μετά την εφαρμογή θα χρησιμοποιήσεις το κλασσικό σπρέι για να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ σου και ότι η τσάντα σου θα έχει μαντηλάκια για να απορροφούν τον ιδρώτα. Αν πάλι έχεις λιπαρό δέρμα, ίσως το primer πριν την εφαρμογή του make up σου είναι μια extra λύση.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

video thumbnail
Φροντίδα δέρματος, σώματος & πνεύματος την Άνοιξη
  1. Βλεφαρίδες

Η κύρια δουλειά των βλεφαρίδων μας είναι να προστατεύουν τα μάτια μας από τη σκόνη, τη ρύπανση και τη γύρη. Ωστόσο, οι βλεφαρίδες αποτελούν και ένα στοιχείο ομορφιάς, γι αυτό και όλες μας θέλουμε να τις τονίζουμε έτσι ώστε να δείχνουν μακρύτερες και πιο παχιές. Σε περίπτωση που δεν είστε μέσα στις τυχερές που γεννήθηκαν με έντονο βλέμμα χάρη στις μακριές βλεφαρίδες τους, το πιθανότερο είναι να ψάχνετε τρόπους για να βαδίσετε στα βήματα της … Kim Kardashian. Ο πιο απλός τρόπος για έντονες βλεφαρίδες ακόμα και μέσα στο νερό θα ήταν μια αδιάβροχη μάσκαρα. Κάποιες από εμάς όμως σίγουρα το έχουν μετανιώσει, αφού βρήκαμε πόσο επώδυνη και χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία ντεμακιγιάζ. Γι αυτό μια πρόταση για «καλοκαιρινές» εκπληκτικές βλεφαρίδες, θα μπορούσε να είναι οι μαγνητικές βλεφαρίδες ή η θεραπεία με βλεφαρίδες – αλλά μόνο με αξιόπιστο ειδικό. Για εσένα όμως, που χρειάζεσαι απλά ένα μικρό «σηκωματάκι», μπορείς να προμηθευτείς ένα ψαλίδι για τις βλεφαρίδες και σίγουρα θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου φίλος!  Να είσαι, όμως, προσεκτική και να χρησιμοποιείς το ψαλίδι πάντα μακριά από τη ρίζα των βλεφαρίδων σου!

 

  1. Μάτια

Το να ξεφορτωθείς το make up αυτό αποτελεί μια κίνηση απελευθέρωσης αλλά και δύναμης ταυτόχρονα! Ωστόσο, το να πεις αντίο και στο concealer, σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι σε θέση να καταλάβει πως τον βλέπεις μέσα από τους μαύρους κουρασμένους κύκλους σου! Υπάρχει όμως λύση! Λίγες φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια, eye patches και ένας καλός ύπνος ανακουφίζουν από το πρήξιμο, ενώ σε συνδυασμό με μια κρέμα ματιών που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους μπορείς να έχεις μια  φυσική απόχρωση που θα βελτιώσει σίγουρα την εμφάνισή σου και το βλέμμα σου.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές, τόλμησε ένα make up free look γι αυτό το καλοκαίρι και μείνε όμορφη χωρίς μακιγιάζ!