woman with scarf

Προλάβετε την Αφυδάτωση του Δέρματος τον Χειμώνα!

Ημερολογιακά κοντά στην άνοιξη, θερμομετρικά κοντά στον χειμώνα. Ίσως τελικά ο Φεβρουάριος είναι ο πιο αναποφάσιστος μήνας. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έχει αποφασίσει να ταλαιπωρήσει το δέρμα μας, αφού το τσουχτερό κρύο στο κατώφλι του Μαρτίου προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση. Άραγε, τι θα μας συμβούλευε η επιδερμίδα μας, αν μπορούσε να μιλήσει, για να την κρατήσουμε αλώβητη απέναντι στα «ψυχρά χτυπήματα»; Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να τη νιώθουμε ενυδατωμένη, βελούδινη και ελαστική, καλύτερα να πάρουμε τα λόγια της στα σοβαρά.

 

«Μη μου ξαναφορέσεις συνθετικό ή μάλλινο πουλόβερ»

Ζεστά και χουχουλιάρικα, τα χειμερινά πουλόβερ είναι η πιο ανακουφιστική αίσθηση στο σώμα μας τις μέρες που ο υδράργυρος κάνει βουτιά. Όταν όμως τα φοράμε για πολλή ώρα ή βρισκόμαστε σε ζεστούς χώρους, μας κάνουν να ιδρώνουμε και να ασφυκτιούμε. Το αποτέλεσμα; Να ερεθίζεται το δέρμα μας και συχνά να εμφανίζει ακόμη και έκζεμα. Γι’ αυτό, η επιδερμίδα μας ψηφίζει «layering» ασυζητητί. Τη λογική δηλαδή του ντυσίματος με πολλές στρώσεις που μπορούμε να προσαρμόζουμε στο σώμα μας, ανάλογα με τη θερμοκρασία όπου βρισκόμαστε. Προσέχουμε μόνο να είναι βαμβακερό το πρώτο εσωτερικό στρώμα που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα μας, για να αποφύγουμε ερεθισμούς.

 

«Καλός ο ζεστός καφές και η αχνιστή σοκολάτα αλλά…»  

…όχι μόνο δεν με ξεδιψούν αλλά με αφυδατώνουν κιόλας». Αυτά είναι τα παράπονα της επιδερμίδας μας και σίγουρα έχουν βάση. Τις κρύες μέρες του Φλεβάρη είναι αλήθεια πως δεν διψάμε ιδιαίτερα και προτιμάμε να αντικαταστήσουμε το νερό με μια κούπα καφέ ή ένα ζεστό (γλυκό συνήθως) αφέψημα, για να μας τονώσει μέσα στην παγωνιά.  Όμως η καφεΐνη και η ζάχαρη προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα μας και δεν βοηθούν στη ενυδάτωσή του. Εννοείται πως αυτά τα σημάδια αφυδάτωσης, αργά ή γρήγορα γίνονται ορατά και στο δέρμα μας που αρχίζει να ξηραίνεται και να σκάει. Ακούμε λοιπόν τις συμβουλές της επιδερμίδας μας και πίνουμε νερό και ξανά νερό (με ή χωρίς τον καφέ ή τη σοκολάτα μας).

 

«Γύρνα, καλύτερα, τον νιπτήρα στο χλιαρό»

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman thinking
Αντιγήρανση προσώπου ακόμα και στα 25;

Είναι πρωί Φλεβάρη και ετοιμαζόμαστε να πλύνουμε το πρόσωπό μας. Από φόβο μην πέσει παγωμένο νερό και το «κοκαλώσει», ανοίγουμε τη βρύση στο ζεστό (αν έχουμε ήδη ανάψει τον θερμοσίφωνα για το πρωινό μας ντους). Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε πως οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν πιο γρήγορα το δέρμα μας, στερώντας του φυσική υγρασία. Είναι που επιλέγουμε την άνεση έναντι της υγιούς επιδερμίδας κι αυτό βέβαια, το πληρώνουμε ακριβά μέσα στη μέρα με μια μύτη που ξεφλουδίζει και ένα πρόσωπο που σκάει. Η λύση; Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, κυριολεκτικά. Προτιμάμε το χλιαρό νερό που εξισορροπεί την απαιτούμενη λιπαρότητα της επιδερμίδας και μετά, δεν ξεχνάμε τον απαραίτητο συνδυασμό ενυδατικής φροντίδας. Το Hyaluronic Acid Cream Booster ενισχύει τη δράση της ενυδατικής κρέμας που θα ακολουθήσει, αφήνοντας την επιδερμίδα μας κατά 25% πιο ενυδατωμένη από πριν. Συνεχίζουμε με τη Moisturizing 24h  ή Moisturizing Plus ή Moisturizing Rich, ανάλογα με την ηλικία μας και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και έχουμε ένα πρόσωπο βαθιά ενυδατωμένο, σφριγηλό και ελαστικό, όπως ακριβώς πρέπει να είναι.

 

«Όχι άλλοι ατμοί στην μπανιέρα»

Στην ίδια λογική κινείται και η συμβουλή της επιδερμίδας μας για τον καθαρισμό του σώματός μας. Όσο δελεαστικό και αν ακούγεται ένα ντους-σάουνα, όταν έξω έχει κρύο, κάτι τέτοιο μπορεί να ξηράνει ακόμα περισσότερο το δέρμα μας. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι και πάλι το χλιαρό νερό αλλά και η σύντομη παραμονή στο ντους. Δέκα λεπτά αρκούν ώστε να βγούμε καθαροί και όχι αφυδατωμένοι. Τώρα ακόμη, που η επιδερμίδα μας είναι νωπή, είναι η τέλεια στιγμή, για να «κλειδώσουμε» μέσα της την υγρασία. Το πλούσιο ενυδατικό γαλάκτωμα Christialen Emulsion ενισχύει τον δερματικό φραγμό, εγκλωβίζοντας την υγρασία και εξασφαλίζει 28% πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα από την πρώτη μισή ώρα μετά την εφαρμογή. Και το καλύτερο; Είναι τόσο λεπτόρρευστο που απορροφάται αμέσως, για να μπορούμε να ντυθούμε από την επόμενη κιόλας στιγμή.

 

Αυτά είναι τα «θέλω» της επιδερμίδας μας για βαθιά ενυδάτωση, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο χειμώνας και έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Ένα δέρμα το έχουμε, χειμώνα-καλοκαίρι. Αξίζει να το δυσαρεστήσουμε;